ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Η σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει στασιμότητα»

«Η σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει στασιμότητα»

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο Πρωθυπουργός στη σημερινή επίσκεψη του στο Υπουργείο Ανάπτυξης διαπίστωσε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι να συνεχίσουν «οι παρεμβάσεις στην αγορά για ακόμα ένα εξάμηνο».

Θα πορευτεί, δηλαδή, με την ίδια συνταγή που δεν έχει φέρει έως τώρα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις εθνικές εκλογές, εδώ και έντεκα συνεχόμενους μήνες, ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται διαρκώς σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με συνέπεια, να παραμένει καθηλωμένη η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών, λόγω της ακρίβειας όπως επίσης και των πολύ υψηλών έμμεσων φόρων.

Την ίδια ώρα, η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την επάρκεια τροφής, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, έτους 2023, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2022, αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και της έρευνας του έτους 2023, το 8% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ένα μέγεθος που παραμένει σταθερό όλη την πενταετή περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, που δεν θα κουραστούμε να προτείνουμε, αλλά κυρίως οι πιο διεισδυτικές κοινωνικές πολιτικές είναι μια αυτονόητη υποχρέωση. Ειδικά για μια Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι επιδιώκει να συγκλίνει με την Ευρώπη και με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Προηγούμενο άρθροΈνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας: Συλλυπητήριο μήνυμα
Επόμενο άρθροΑγρονέα: S.O.S. “Σκοτώνουν” την κτηνοτροφία σε 100 ημέρες