ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ: “Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Εurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή για το μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με ρυθμό αύξησης 3% και με τον ετήσιο δείκτη να εκτινάσσεται στο 12,1%, από 11,2% τον Αύγουστο και πολύ υψηλότερα από το Μ.Ο. της ευρωζώνης που βρίσκεται στο 10%. Η χώρα μας είναι στη πρώτη τριάδα των χωρών με τον υψηλότερο πληθωρισμό, αν εξαιρέσουμε τις άμεσα πληττόμενες από τον πόλεμο χώρες της Βαλτικής.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με όσα ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ για την ολοένα αυξανόμενη ανάλωση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των φτωχών νοικοκυριών σε βασικά είδη κατανάλωσης, που οι τιμές τους έχουν αυξηθεί πολλαπλάσια από το Μ.Ο., όπως στέγη, ενέργεια και τρόφιμα , αποδεικνύει ότι πλέον οι πιο ευάλωτοι δοκιμάζονται και οι ανισότητες μεγαλώνουν.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τις “επιτυχίες της” και ο πρωθυπουργός να εξαντλείται σε φιέστες, ας μελετήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναχαίτιση της ακρίβειας, πριν έλθουν τα χειρότερα με την αύξηση των επιτοκίων και την ύφεση στην Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθροΘ. Σκυλακάκης: Υποβάλλεται σήμερα το δεύτερο αίτημα πληρωμών ύψους 3,56 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
Επόμενο άρθροΠαρατείνεται η έκθεση «1922-2022: Κύματα προσφυγιάς – Κράματα μνήμης»