ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ: “Αντί να οχυρώσει τα δημόσια οικονομικά, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ακόμα μια φορά”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επιδίδονται για μια ακόμα φορά, μετά το Eurogroup του περασμένου Ιουνίου, σε επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς για την επικείμενη έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία στις 20 Αυγούστου. Ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν ότι η δωδεκαετής οικονομική επιτροπεία της χώρας ήταν αποτέλεσμα του πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού της περιόδου 2007-2009. Αποσιωπούν επίσης ότι η εποπτεία από την Κομισιόν θα συνεχιστεί μέχρι η Ελλάδα να εξοφλήσει το 75% των δανείων που έλαβε στο πλαίσιο των μνημονίων έως το 2059.

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να αξιοποιήσει την ευελιξία που της προσφέρει η παράταση της ενεργοποίησης της ρήτρας διαφυγής για ακόμη ένα έτος, ώστε να οχυρώσει τα δημόσια οικονομικά, προβαίνει σε μια άδικη και αναποτελεσματική οικονομική διαχείριση που διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, αυξάνει τις ανισότητες και εκτινάσσει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Προηγούμενο άρθροEurobank – 7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οριακή μείωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο 2022 και αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων κατά 71,6% στο 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθροΠληρωμή του προανθικού σταδίου για πρώτη φορά, στους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό