ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ: 12 Χρόνια πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Με νόμο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2010 καμία πράξη της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν δεν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σήμερα το Πρόγραμμα Διαύγεια κλείνει 12 χρόνια ζωής, καθώς βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα την 1η Οκτωβρίου του 2010. To Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποτελεί ακόμα μία σημαντική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, που εξαγγέλθηκε και υλοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλες πρωτοπόρες πρωτοβουλίες και τομές, όπως οι ανεξάρτητες αρχές, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), το TAXIS, η ισότητα των φύλων και το οικογενειακό δίκαιο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι ηλεκτρονικές προμήθειες κ.ά.

Στη Διαύγεια έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα εκατομμύρια πράξεις με έναν ρυθμό ανάρτησης (στις 29/09/2022) περίπου 25.000 πράξεις / ημέρα και αριθμεί πάνω από 127.000 εγγεγραμμένους χρήστες της δημόσιας διοίκησης.

Οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις πρέπει να ενδυναμώνουν τη δημοκρατία, να προωθούν τη λογοδοσία της εξουσίας και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Αυτές οι προτεραιότητες για την εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση, δημιουργούν τις βάσεις για την ευημερία και την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο.

Προηγούμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη κόμβος νέων τεχνολογιών και καινοτομίας»
Επόμενο άρθροΜήνυση του Δήμου Νάουσας για δολιοφθορές στο δημοτικό πάρκο