Πάρτε μέρος στην μελέτη του URBANOME – βοηθήστε την έρευνα και στη βελτίωση της αστικής υγείας

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ URBANOME ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ!

Το ευρωπαϊκό έργο URBANOME με κύριο στόχο τη βελτίωση της αστικής υγείας και της ποιότητας ζωής ζητά την συμμετοχή μας για να κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη!

Πάρτε μέρος στη μελέτη URBANOME!

Το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε ενεργοί πολίτες, συμμετέχοντας στην έρευνα του URBANOME Project, για τον σχεδιασμό ενός καλύτερου αστικού περιβάλλοντος!

Οι συμμετέχοντες της μελέτης θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

 • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας
 • Μέτρηση σύστασης σώματος και αξιολόγηση σωματικών δεικτών
 • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

Παράλληλα, θα κληθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής τους στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο όλων των δράσεων του τετραετούς ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου URBANOME H2020 βρίσκεται ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Η συμμετοχή βοηθάει στην ανάληψη δράσεων που θα βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και στην προαγωγή υγιών προτύπων καθημερινής ζωής στα αστικά κέντρα.

Οι παρακάτω πόλεις δραστηριοποιούνται στο ευρωπαϊκό έργο URBANOME:

 • Άαρχους – Δανία
 • Αμπερντίν – Σκωτία
 • Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Ελλάδα
 • Μιλάνο – Ιταλία
 • Μαδρίτη – Ισπανία
 • Μονπελιέ – Γαλλία
 • Στουτγκάρδη – Γερμανία
 • Λιουμπλιάνα – Σλοβενία

To ευρωπαϊκό έργο URBANOME θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο των δράσεων και των προτεραιοτήτων του, καθώς δημιουργεί καινοτόμα εργαλεία για την επίλυση προβλημάτων και διαρκή και γόνιμο διάλογο με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και εκπροσώπους των πολιτών. Η σημασία της συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων είναι η ενεργή συμμετοχή στη δράση, αλλά και στη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν.

Στόχος της μελέτης είναι να προσδιοριστεί η έκθεση των πολιτών στην ατμοσφαιρική ρύπανση, να αναλυθούν οι βιοχημικοί και οι κλινικοί δείκτες του αστικού πληθυσμού και να καταγραφούν οι κοινωνικοοικονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που οδηγούν σε ανισότητες στην αστική υγεία.

Mέσω του ευρωπαϊκού έργου URBANOME θα υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αστικό χώρο για την αναβάθμιση και της βελτίωση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή υγιών προτύπων καθημερινής ζωής, με έμφαση στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς και την καταπολέμηση ανισοτήτων.

Αν είστε άνω των 18 ετών και διαμένετε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για περισσότερο από έναν χρόνο, λάβετε μέρος σήμερα στη μελέτη URBANOME.

Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία για τη συμμετοχή. Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και ελεύθερο για όλους.

URBANOME 2020. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ.

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη που φέρνει τον πολίτη στο επίκεντρο των δράσεων και των αποφάσεων.

Ενημερωθείτε:www.urbanome.eu

Με την υποστήριξη της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ Αναπτυξιακός ΟΤΑ

Το έργο URBANOME έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας ‘Ορίζοντας 2020’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης με αριθμό 945391.

Προηγούμενο άρθροΟικολογία – Πράσινη Λύση: Δίχως λογική η χωροθέτηση Τεχνολογικού Πάρκου εντός των παράκτιων υγροτόπων του Ανθεμούντα
Επόμενο άρθροFake News του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πάγωμα των μισθών την επόμενη διετία