Το βιβλίο του δημοσιογράφου Άγγελου Κολοκοτρώνη με τίτλο «Πλανόδιοι ΄Ερωτες», εκδόσεων Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113), την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ώρα 7 μ.μ.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, εκδότης
Φώτης Κουτσαμπάρης, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Νίκος Δημαράς, δημοσιογράφος,
Σταύρος Παρχαρίδης, σκηνοθέτης
και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσω Δήμογλου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο γενικός τίτλος “Πλανόδιοι έρωτες”, που δόθηκε στην έκδοση αυτή, αφορά το πρώτο, χρονικά, έργο του συγγραφέα, δηλαδή την ομότιτλη δραματική κομεντί, σε τρείς πράξεις. Είναι μια φανταστική ιστορία ενός ζεύγους και δυο άλλων προσώπων, ενός κηπουρού και μιας οικιακής βοηθού. Αναδεικνύονται κωμικά και τραγικά γεγονότα, με ανατροπές και εκπλήξεις. Ο συγγραφέας, κάτω από την επιφάνεια της χιουμοριστικής του διάθεσης “αφηγείται” ουσιαστικά ένα δράμα, με έντονα συναισθηματικά στοιχεία.
Στο επόμενο έργο, (Δραματική κομεντί, σε τρεις πράξεις), με τίτλο “Όσα ξέρει μια γυναίκα”, καυτηριάζονται καταστάσεις και γεγονότα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, με ανατροπές επίσης, αλλά και μια στυφή γεύση για όλα αυτά, που όχι σπάνια εμφανίζονται στη ζώσα πραγματικότητα. Πίσω από την κωμωδία, κρύβεται μια τραγωδία, στο τέλος της οποίας, όπως πάντα, επέρχεται “η των τοιούτων παθημάτων κάθαρσις” .
Ακολουθεί το μονόπρακτο “Χαιρετίσματα από τον άλλον κόσμο”, με εμφανή βιωματικά στοιχεία, ευσχήμως παραλλαγμένα, με εναγώνιες αναζητήσεις του ανθρώπου, σε θέματα αυτογνωσίας και προβληματισμού περί της αξίας της ζωής και των πράξεών του. Και, με μια έκπληξη στο τέλος.
Στο μονόπρακτο “Οι τελευταίες εξελίξεις της αεροναυτικής και του διαστήματος”, είναι σαφής η επιρροή ενός εφευρήματος του Αντων Τσέχωφ, καθώς το κεντρικό πρόσωπο, δεν έχει ιδέα, για το θέμα που αναπτύσσει. Λέει τον πόνο του, για τις οικογενειακές και άλλες περιπέτειές του!
Στο μονόπρακτο “Ένα σκυλάκι συντροφιάς”, με σαρκαστικο τρόπο ασκείται κριτική για την καθημερινή συμπεριφορά του νεοέλληνα. Τέλος στο μονόπρακτο “Πάνω σε μια πατρίδα τάβλι”, δυο τύποι ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζωή, τον θάνατό και την ματαιότητα του κόσμου τούτου.