Πάρης Παπαχρήστος: Χριστούγεννα και Διατροφή

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και ξηρούς καρπούς

Τα Χριστούγεννα είμαστε κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από διάφορα εορταστικά εδέσματα και λιχουδιές. Μάλιστα για αρκετούς η περίοδος της έκθεσης αυτής και ενδεχομένως μιας μικρής αποδιοργάνωσης φαίνεται να ξεκινάει από τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη… το είχες φανταστεί ποτέ αυτό;

Μόλις στολίσουμε έχουμε πάντα μία ξεχωριστή διάθεση κι αρχίζουμε να προμηθευόμαστε με τα κατάλληλα υλικά που θα γεμίσουν το σπίτι με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και γεύσεις.

Όσο πλησιάζουμε προς τις δύο εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δε, τείνουμε να παραλείπουμε προπονήσεις, να καταναλώνουμε ίσως περισσότερα γλυκά, αλκοόλ και να συγκεντρωνόμαστε συχνότερα σε οικογενειακά γεύματα, άρα και μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

Βρίσκεις κι εσύ τον εαυτό σου εκτός του συνηθισμένου σου προγράμματος και ανησυχείς μήπως χαθεί όλη η διατροφική πορεία που έχεις κάνει έως τώρα;

Για σένα έχω ετοιμάσει αυτόν τον διατροφικό οδηγό! Επειδή θέλω και να απολαύσεις τις λιχουδιές των Χριστουγέννων, αλλά και να διατηρήσεις τις καλές σου διατροφικές συνήθειες… στις επόμενες ενότητες, λοιπόν, θα σου αποκαλύψω τον τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

*Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Προηγούμενο άρθροΤμήμα Ασφάλειας Βέροιας: Συνελήφθη ένας άνδρας στην Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθροΕνημερωτικό δελτίο τελευταίου 24ωρου