Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κ. Χατζηδάκη

Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά την ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κ. Χατζηδάκη

Δεν βάζουμε στο ζύγι τις τραγωδίες στα Τέμπη και το Μάτι.

Ζητάμε δικαιοσύνη και αλήθεια όπως το σύνολο του ελληνικού λαού.

Επί της σημερινής μας συζήτησης: Θέλω να καταλάβετε κάτι πολύ απλό, αν σήμερα νομοθετήσουμε 800.000 ευρώ (σημ. Όριο αξίας ακινήτου για την απόκτηση της golden visa) στα μεγάλα νησιά άνω των 3.000 κατοίκων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφήσουμε ακάλυπτες τις Κυκλάδες – ειδικά τις δυτικές Κυκλάδες και όσα νησιά είναι κοντά σε άλλα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση όπως για παράδειγμα κοντά στη Ρόδο και τη Λέσβο-, τότε δημιουργείται ένας μαγνήτης στρέβλωσης.

Έτσι με αυτήν την πολιτική golden visa, θα οδηγήσετε όσους θα αγόραζαν στην Αθήνα, τώρα να στραφούν στις Κυκλάδες.

Ο υπουργός, που κάθεται δίπλα σας, μάλλον δεν γνωρίζει την αγορά ακινήτων όταν επιχειρηματολογεί ότι τώρα το όριο είναι κάτω από τις 400.000 ευρώ.

Σας προτρέπω να κοιτάξετε στις πλατφόρμες τις τιμές ανά τετραγωνικό των νεόδμητων στις δυτικές Κυκλάδες όπως για παράδειγμα σε Σίφνο, Σέριφο κλπ και θα καταλάβετε ότι αν δεν πάμε στις 800.000 ευρώ, θα δημιουργήσετε τέτοια πίεση στις Κυκλάδες προκαλώντας αύξηση του κόστους ζωής για τους νησιώτες και αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα μιας περιοχής ιδιαίτερου κάλλους.

Σας ζητώ να το ξανασκεφτείτε και να πάμε και στα μικρότερα νησιά στις 800.000. Σε διαφορετική περίπτωση και το λέω μετά λόγου γνώσεως, υπηρετούνται συμφέροντα κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν ήδη στο τραπέζι μεγάλα project real estate ιδιαίτερα στις Κυκλάδες.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να πάμε στις 800.000 για να αποδείξετε ότι κάνετε ένα γενναίο βήμα και εμείς το στηρίζουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα αλλά και να διασώσουμε τον ιδιαίτερο οικιστικό χαρακτήρα στις Κυκλάδες και στα μικρότερα νησιά της πατρίδας μας.

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα Στ. Κασσελάκη για συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Επόμενο άρθροΠαππάς – Καραμέρος: «Ψηφιακό χάος με τα συνδεδεμένα μηχανήματα πώλησης (Pos)»