Παράσταση “Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη στην Ακαδημία Αθηνών”

>Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει μια ξεχωριστή παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου, πολύπλευρη καλλιτέχνιδα που έχει αφιερωθεί στην πνευματική διάσταση της Τέχνης.

Η παράσταση με τον τίτλο «Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη» σε μουσική Άλκη Μπαλτά θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28).

Η παράσταση βασίζεται σε διηγήματα του σπουδαίου Έλληνα διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, καθώς και στην πρωτότυπη μουσική που έγραψε ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, μελοποιώντας ποικιλότροπα τους στίχους του κυρ Αλέξανδρου.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης (με μικρό οργανικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου), το 2004 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν (της οδού Φρυνίχου), στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αλλού, ενώ έχει κυκλοφορήσει και σε cd από την εταιρεία «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» της Αλίκης Καγιαλόγλου (Aliki Kayaloglou – The Official Homepage).

Πιάνο : Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ώρας προσέλευσης.

Πέρας προσέλευσης: 18.45

Περισσότερες πληροφορίες:

msfetsa@academyofathens.grdraikou@academyofathens.gr 210-3664733-31 (Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών).

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαίδευσης Εθελοντών, από τον «Έρασμο»
Επόμενο άρθροΙ.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας: Προσκυνηματική εκδρομή στα Μετέωρα