Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών από Ημαθία και Πέλλα στην πόλη του Κιλκίς

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο του Κιλκίς και το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, προχωρούν αγρότες από την Ημαθία και Πέλλα, αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 12 μ.μ.

 

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς όπως αναφέρουν βιώνουν τον απόλυτο εμπαιγμό , με υποσχέσεις για ενισχύσεις-αποζημιώσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο δια στόματος ΥπΑΑΤ από την Βέροια και την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου (Σκυλακάκης – Βεσυρόπουλος – Γεωργαντάς) και ενώ οι ζημιές στις παραγωγές ξεκίνησαν από τις αρχές Ιουνίου 2022.

Οι παραγωγοί ροδάκινων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων, βερικόκων, κερασιών κ.α. υπέστησαν μεγάλη απώλεια εισοδήματος , είτε λόγω της Ουκρανικής Κρίσης , είτε από τις καταστροφικές ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις, με συνέπεια να υφίσταται έλλειψη ρευστότητας , η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις τοπικές οικονομίες των προαναφερθέντων νομών, με τον κίνδυνο της φτωχοποίησης να ελλοχεύει.

Οι αγρότες , με την συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, θα κατευθυνθούν με τα οχήματα τους (συμβολικό αριθμό) στο κέντρο της πόλης, όπου και θα καταθέσουν υπόμνημα στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να δοθεί επιτέλους λύση και να λάβουν άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις.

Προηγούμενο άρθροΕργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο πλαίσιο του Κόμβου Αριστείας SolarHub με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας