Παραίτηση ή αποπομπή για την κυρία Τουλουπάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τώρα που γκρεμίστηκε το αφήγημα του αριστεροδέξιου λαϊκισμού στις πλατείες και στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, απαιτούνται άμεσα δυο ακόμη κινήσεις από τον πολιτικό ορθολογισμό.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Α. Μια εξεταστική για να μάθουμε για ποιον λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κινήθηκε εναντίον της εταιρείας όταν άνοιξε η υπόθεση στην Αμερική.

Β. Μια παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

Ακούστε: Είναι σαφές και ξεκάθαρο πλέον ότι ενώ η Δικαιοσύνη κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ….έψαχναν να βρουν αν τα πήρε ο … Λυκουρέντζος ή ο … Πικραμμένος ή αν ξεφόρτωναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου, ουδόλως ασχολήθηκαν με το  όργιο συνταγογράφησης  που γινόταν στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση  δεν ασχολήθηκε καν ν’ αποσπάσει αποζημίωση από τη Novartis αφού το μόνο που την ένοιαζε ήταν να στήσει δέκα ικριώματα στη Βουλή για τους πολιτικούς της αντιπάλους. Κι αυτό λέγεται απιστία. Κάποιος ή κάποιοι ευθύνονται.

Πάμε και στην κυρία Τουλουπάκη: Από το πόρισμα των αμερικανικών αρχών δεν καταδεικνύεται καμία εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση. Άρα κάποιοι εκστόμιζαν χονδροειδείς και χυδαίες  αναλήθειες ισχυριζόμενοι ότι υπάρχουν έγγραφα του FBI που εμπλέκουν πολιτικούς. Αυτά τα ψέματα τα είπε και ο Τσίπρας  από το βήμα της Βουλής!

Προσέξτε κι αυτό: Αφού δεν υπήρχαν έγγραφα των ΗΠΑ που να εμπλέκουν πολιτικούς, άρχισαν οι πιέσεις στους προστατευόμενους/κουκουλοφόρους μάρτυρες. Ένας δεν άντεξε, πέταξε την κουκούλα κι είπε δημοσίως ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη ύφαινε πλεκτάνη. Ο άλλος είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για χρηματισμό πολιτικών, αλλά… «η πιάτσα λέει» ή «άκουσε» κλπ κλπ. Ο δε τρίτος κρύφτηκε πίσω από την κουκούλα του και δεν είπε τίποτα.

Αφού, λοιπόν σε πολιτικό επίπεδο όλα δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει κι οι οργανωτές της σκευωρίας εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων είναι εκτός εξουσίας, παραμένει στη θέση της η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Ομολογώ ότι περίμενα ότι θα είχε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι δεν υπήρχαν έγγραφα του FBI που να εμπλέκουν πολιτικούς, όπως έλεγε! Άλλωστε τα ίδια είπε και στην προανακριτική της Βουλής όπου ισχυριζόμενη ότι είναι απόρρητα τα έγγραφα του FBI δεν τα παρουσίασε. Τι να παρουσιάσει όμως, αφού δεν υπήρχε τίποτα;

Κι εδώ νομίζω ότι από τη στιγμή που η εισαγγελέας δεν παραιτείται, πρέπει να παρέμβουν ο υπουργός Δικαιοσύνης και οι πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να ενεργοποιήσουν την αποπομπή της. Για να προστατεύσουν και τη Δικαιοσύνη και τους Συνταγματικούς θεσμούς.

Άλλωστε, σε ποια χώρα της Δύσης θα έμενε στη θέση του –λες και δεν συμβαίνει τίποτα- ένας κορυφαίος δικαστικός λειτουργός, που εκτός άλλων πήγε σε μια εξεταστική της Βουλής κι είπε ψέματα; Πού αλλού θα έμενε στη θέση δικαστικός λειτουργός για τον οποίο θα υπήρχε έστω κι απλή υπόνοια ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του;

Για να δούμε… Όπως πρέπει να δούμε με ποια αρμοδιότητα θα την καλούσε ο Νίκος Παππάς για να μεσολαβήσει υπέρ του επιχειρηματία Μιωνή… Λέγοντάς του (όπως αποκαλύπτεται στο ηχητικό απόσπασμα) ότι …«θα της πω κοριτσάρα μου ξέρεις τι πας να κάνεις;»… Ας μας πει, λοιπόν, η κυρία Τουλουπάκη για ποιον λόγο την αποκαλούσε «κοριτσάρα μου» ο Παππάς; Κι αν δεν είχε κανένα λόγο γιατί δεν το έχει εγκαλέσει νομικά; Θα μάθουμε ποτέ;

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020
Επόμενο άρθροΥπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.