Παρά πόδα μέχρι να διαστρεβλώσουν και εγκλήματα του 2015 – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η Αριστερά θα επιχειρήσει να γράψει την ιστορία του 2015 με τον δικό της τρόπο. Με τη διαστρέβλωση των γεγονότων και το παραμύθι θα επιχειρήσει να ξεπλύνει τον τυχοδιωκτισμό εκείνης και των συνοδοιπόρων της. Το κάνει συστηματικά. Το έκανε και με τον εμφύλιο που σήκωσε τα όπλα για να καταλάβει βιαίως την εξουσία, αποκρούστηκε κι ηττήθηκε και λίγα χρόνια μετά είχε καταγραφεί ως… νικήτρια! Κι οι καπεταναίοι του Βελουχιώτη έγραφαν ο καθένας από ένα βιβλίο στο οποίο ο εθνικός στρατός ήταν περίπου προδότης κι εκείνοι οι ήρωες!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μόλις αρχίσουν λοιπόν να σκεπάζονται από τα σύννεφα της λησμονιάς όσα συνέβησαν εκείνο το θλιβερό 2015, θ’ αντεπιτεθούν και θα διαστρεβλώσουν τα πάντα. Όσοι θα τα διαβάζουν και θα τα μαθαίνουν γραμμένα με το κόκκινο μελάνι θα θωρούν, θα θαυμάζουν και θα τιμούν τους ήρωες που αντιστάθηκαν σ’ όσους ήθελαν να κατακτήσουν τη χώρα! Κι όσοι  θα τα έχουν ζήσει θα τσιμπιούνται για να συνέρχονται από την έκπληξη!

Τα σκεφτόμουν αυτά βλέποντας την «τακτική της μούγγας» που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επέτειο του θλιβερού δημοψηφίσματος. Τσιμουδιά! Σιγή ιχθύος! Άκρα του τάφου σιωπή με σκοπό την αναμονή για την τελική επίθεση όταν θεωρηθεί ότι έφτασε η ώρα.  Από την άλλη πλευρά, σε όλα τα ΜΜΕ που δεν ταυτίζονται ή συνοδοιπορούν με την Αριστερά,  υπήρχαν ένα σωρό αναφορές.  Άρθρα, γεγονότα, εκτιμήσεις, αναλύσεις, προσεγγίσεις…

Ξέρετε κάτι; Πολλοί θα πείτε ότι αυτή η σιωπή της Αριστεράς αποτελεί ομολογία ήττας. Ότι δεν θέλουν να θυμάται κανένας  ότι οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό κι αυτή σώθηκε από τις αστικές δυνάμεις και τα αστικά κόμματα!

Μα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπερνούν επ’ ουδενί την κορυφαία –κατ’ αυτούς- επαναστατική τους πράξη! Απλώς αναδιπλώνονται. Η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και για τα ήσσονα σηκώνουν παντιέρες επανάστασης, τώρα σιωπούν ηθελημένα για να ετοιμάσουν την ιδεολογικοπολιτική τους αντεπίθεση.

Υπό αυτό το πρίσμα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμες όλες οι μεγάλες και μικρές αναφορές για τα συμβάντα το 2015. Με λεπτομέρειες, πολλές λεπτομέρειες…

Απλώθηκαν μπροστά στα μάτια της κοινωνίας τα πάντα.  Ο Γιάνης (μ’ ένα «νι»), οι συναντήσεις με τη Μέρκελ που όλοι έψαχναν τον… φάκελο με τα θέματα, οι κωλυσιεργίες στην επίλυση θεμάτων που τελικά μεγέθυναν το πρόβλημα, οι αναζητήσεις βοήθειας από τον Πούτιν και τους Κινέζους που έριξαν πόρτα και, θεωρητικά, τους προσγείωσαν ,  ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Καμμένος, ο Παυλόπουλος, οι…17 ώρες δουλειάς του Αλέξη Τσίπρα, το φαιδρό δημοψήφισμα, οι πανηγυρισμοί με τα τσάμικα, οι κάθε είδους λαϊκίστικοι βερμπαλισμοί και  ανορθολογισμοί κι εν τέλει η ακροβασία της Ελλάδας επάνω από τον γκρεμό…

Η Αριστερά είναι ικανή στο εγγύς ή απώτερο μέλλον να πει ότι δεν ειπώθηκε ποτέ ότι μόλις αναλάβει την εξουσία θα …σκίσει τα μνημόνια μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο! Είναι ικανή να προπαγανδίσει ότι ποτέ δεν φώναζε από τα μπαλκόνια ο Τσίπρας… go home madam Merkel! Στη διαστρέβλωση των γεγονότων είναι καθηγητές!

Κάτι ακόμη που δεν πρέπει να ξεχνά η νοήμων κοινωνία: Εκείνον τον θλιβερό Ιούλιο είδαμε να φωνάζουν μαζί «όχι» ο Τσίπρας με τον Μιχαλολιάκο! Ο Λαφαζάνης με τον Κασιδιάρη! Ο Σκουρλέτης με τον Παναγιώταρο! Αυτό, όσο κι αν προσπαθήσουν δεν θα μπορέσουν να το διαστρεβλώσουν….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2021
Επόμενο άρθροΗμέρα Φορολογικής Ελευθερίας: Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για φόρους και εισφορές – Συγκράτηση τα τελευταία δύο χρόνια
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.