Παντελής Περιβολάρης: Χάθηκαν 10 χρόνια για να καταπολεμήσουμε τη μαθητική βία, κατήργησαν τη μεταρρύθμιση του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες, Παντελής Περιβολάρης αναφερόμενος στο θέμα της σχολικής βίας και μαθητικής βίας δήλωσε: «Το 2014 μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Παιδείας τότε, σχεδιάσαμε το Κοινωνικό Σχολείο.

Τα ήταν το Κοινωνικό σχολείο; Αφορούσε τα παιδιά του Δημοτικού και ήταν μία προσπάθεια να μάθουν να μένουν μακριά από φαινόμενα όπως: το bullying, ο χουλιγκανισμός, τα ναρκωτικά, το τσιγάρο, ο αλκοολισμός, να μάθουν τις αξίες του αθλητισμού και να γυμνάζονται, να μάθουν ποια είναι η σωστή διατροφή.

Όμως, το 2015 η Κυβέρνηση του Σύριζα το κατήργησε.

Χάθηκε μία δεκαετία, γιατί τα τότε πεντάχρονα παιδιά, θα είχαν μείνει μακριά απ’ όλα αυτά. Και σήμερα 15χρονοι κάνουν bullying ο ένας στον άλλον και έχουμε αυτά τα φαινόμενα της βίας. Και έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάρει μέτρα, ενώ θα μπορούσε να το κάνει από το 2019. Και τι μέτρα παίρνει; Μέτρα κατασταλτικά. Για τους σημερινούς 15χρονούς.

Όχι, όμως, μέτρα εκμάθησης για τα σημερινά πεντάχρονα παιδιά έτσι ώστε μετά από 10 χρόνια να μην ξαναζούμε με άλλα παιδιά τότε, πάλι φαινόμενα βίας.

p.perivolaris2024@gmail.com, 6946242258

Προηγούμενο άρθροΒασικά σημεία από την τοποθέτηση του κ. Ιάκωβου Γιαννακλή στο Delphi Economic Forum 11-04-2024
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Η ΝΔ είναι το βαθύ κράτος. Ο τόπος χρειάζεται μια αντιπολίτευση, που θα μπει φραγμός στην αλαζονεία, την αδιαφορία και την αδιαφάνεια»