Πανηγύρισε το Ιερόν Μετόχιον του Αγίου Παντελεήμονα στον Κοκκιναρά – Πεντέλης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πανηγύρισε 26 & 27 Ιουλίου 2022 το  Ιερόν Μετόχιον  του Αγίου Παντελεήμωνος,  στον Κοκκιναρά – Πεντέλης ( Αττικής ), επί τη εορτή του Αγίου σύμφωνα με το τυπικό του.

 

  

Στο Ιερόν Μετόχιον αποθησαυρίζοναι  Ιερά Λείψανα Αγίων από όλο τον κόσμο, και η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της  Οσίας  Ματρώνας της αόμματης εκ Ρωσίας. Πλησίον του Καθολικού βρίσκεται ο τάφος του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη ( 1901-1988 ) κτήτορα του Ιερού Μετοχίου, ενώ στο Κοιμητήριο αναπαύεται ο υποτακτικός και πρώτος βιογράφος του Μοναχός Ζωσιμάς.

Όσοι είχαμε την ευλογία από τον Θεό, να γνωρίσουμε τον Γέροντα Σίμωνα και να πάρουμε  αρκετές φορές την ευχή του, δεν θα ξεχάσουμε και την Αβραμιαία φιλοξενία του. Μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, παρατίθετο τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές, καθώς η πρόσβαση στο Ιερό Μετόχιο ήταν αρκετά δύσκολη.

Αρκετοί ανέβαιναν με τα πόδια τον χωματόδρομο, από τον Άγιο Σίλα  Νέας Πεντέλης, καθώς εκεί ήταν το τέρμα των λεωφορείων!

Το Ιερόν Μετόχιον βρίσκεται σε υψόμετρο 870 μ. στο Πεντελικό Όρος, κάτω από την κορυφή Άγιος Παντελεήμων.  Ιδιαίτερη  είναι και η συνεισφορά του Ι. Μετοχίου στην πυρασφάλεια του Πεντελικού όρους, αφού διαθέτει υδροφόρο όχημα που περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή, για τον σκοπό αυτό.

Kείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης σε ηλιακούς συλλέκτες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
Επόμενο άρθροΠ.Α.Ε Βέροια : Ενημέρωση της επιτροπής πρωτοβουλίας για τα διαρκείας