Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ελάτειας – Φθιώτιδος

Πανηγύρισε  25 & 26 Οκτωβρίου 2021 ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Ελάτεια Φθιώτιδος.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Αρτοκλασίας, προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιερά Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος π. Κύριλλος Οικονομόπουλος και κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο π. Κύριλλος ανέπτυξε τα  χαρίσματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Θεσσαλονικέως, θέτοντάς τον ως πρότυπο αυταπάρνησης και γενναιότητας, για τον σύγχρονο Χριστιανό του 21ου αιώνα .

Το δεξιό αναλόγιο διακόνησε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά  Θηβών κ. Αλέξανδρος Φίλης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος  π. Ιωάννης Κόλλιας ( εφημέριος Δαμάστας ),

ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Νικολάου ( εφημέριος Λευκοχωρίου ), ο πρεσβύτερος   π. Δημήτριος Καλιακούδας ( εφημέριος Λιλαίας – Ι.Μ. Φωκίδος ), ο πρεσβύτερος π. Χρήστος Καλιακούδας ( εφημέριος Καλαποδίου )  και ο π. ΟδυσσέαςΓκούμας ( εφημέριος Ελάτειας ).

  Τον  Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας  εκπροσώπησαν, ο Αντιδήμαρχος  κ. Θωμάς Κοντούνης και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ελάτειας  κ. Λάμπρος Σακκάς.                   

Ο  Ιερός Ναός έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, για τα ενσωματωμένα  πρωτοχριστιανικά  αρχιτεκτονικά μέλη και  χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό   οικοδόμημα των μέσων του 19ου αιώνα.

  Σήμερα, ο φίλεργος Εφημέριος π. Οδυσσέας Γκούμας συνεχίζει το έργο  της αγιογράφησης και αναζητά προσφορές για την ” μελέτη στατικής επάρκειας ” του μνημειακού Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΚΙΝΑΛ Ημαθίας : Για θάνατο Φώφης Γεννηματά
Επόμενο άρθροΜεγάλη επιτυχία τα “Enlightened Evenings” της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων