Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας, για δημοτικά σχολεία.

Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο Παιδείας και έχει στόχο την ενεργό συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων και την ανάδειξη πολλαπλών μηνυμάτων κατά του καπνίσματος, έχοντας ως μέσο την καλλιτεχνική δημιουργία. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να προφυλαχτούν τα παιδιά -από μικρή ηλικία- τόσο από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος όσο και από το παθητικό κάπνισμα.

Ένας ακόμη στόχος, όπως έχει τεθεί από τους διοργανωτές, είναι η ευαισθητοποίηση των μεγαλυτέρων για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το υγειονομικό σύστημα. Οι φωτογραφίες των μαθητών θα μπορούν να αποτυπωθούν από όποιο μέσο θελήσουν, π.χ. ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, tablet κ.ά. Τα δημοτικά σχολεία μπορούν να στέλνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό με ένα απλό email στο lignos@hcs.gr μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Με την αποστολή ενδιαφέροντος, θα στέλνεται απαντητικό email μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρωθεί από το σχολείο και τον κηδεμόνα κάθε συμμετέχοντα μαθητή και να αποσταλεί μαζί με το έργο του. Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποστολή των έργων είναι η 2 Μαΐου 2023. Τα έργα θα αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή και μόνο στο lignos@hcs.gr.

Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή.

Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο χρηματικό ποσό, ενώ θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες. Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες στο lignos@hcs.gr ή στο τηλέφωνο 2107258006.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 89 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι με COVID-19 την τελευταία εβδομάδα
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 10-3-2023