Παναγιώτης Κουρουμπλής: Καταγγελίες για τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε ναυτικούς και απουσία ουσιαστικών ελέγχων από τα αρμόδια όργανα

Τη διενέργεια ουσιαστικών και αποτελεσματικών ελέγχων για την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε ναυτικούς, ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής με αναφορά που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρεται σε σχετική επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, στην οποία επισημαίνονται έντονες διαμαρτυρίες ναυτικών σχετικά με τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εκ μέρους ορισμένων εργοδοτών. Στις εν λόγω καταγγελίες,  υπογραμμίζεται ότι επιβάλλονται μειωμένες αποδοχές σε όσους ναυτικούς ζητούν εργασία προκειμένου να προσληφθούν, καθώς επίσης ότι επιβάλλονται επιστροφές δεδουλευμένων αποδοχών σε φάκελο, αφού πρωτίστως έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο βουλευτής τονίζει ότι θα πρέπει οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα να γίνονται παρουσία αντιπροσώπου από το σωματείο με διασταύρωση στοιχείων από ημερολόγιο πλοίου, pay του ναυτικού και το καταθετήριο τραπέζης της εταιρείας προς το αντίστοιχο μέλος του πληρώματος.

Εδώ παρατίθεται η κατατεθείσα αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής.

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΙΝ.ΑΛ. για την εκλογή της Εύας Καϊλή ως Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Επόμενο άρθροΚΙΝ.ΑΛ.-Απ. Πάνας: “Εκτός του νέου αναπτυξιακού νόμου αρκετές κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων”