Παναγιώτης Δουδωνής: «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χορεύουν μαζί ταγκό σε μία αντιθεσμική διολίσθηση»

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χορεύουν μαζί ταγκό σε μία αντιθεσμική διολίσθηση», επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλάει για ανεξάρτητες αρχές, γιατί είδαμε τι έκανε με το ΕΣΡ στην περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών. Βλέπουμε τώρα μία επανάληψη από την άλλη πλευρά. Ο κ. Μητσοτάκης, παρίστανε τότε τον ενωτικό και ότι θα έφερνε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Τώρα βλέπουμε ένα διχαστικό λόγο και την παρακολούθηση των πολιτικών του αντιπάλων».

 

Ο Παναγιώτης Δουδωνής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση περιφρόνησε το ρόλο του Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας : «Είναι λογικό η Νέα Δημοκρατία να μην έχει καμία θεσμική κουλτούρα για τις ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες έφερε το ΠΑΣΟΚ και τις καθιέρωσε συνταγματικά».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν υποπέσει σε σοβαρά θεσμικά λάθη, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Είσαστε και οι δύο φάουλ. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με ευθύνη της κυβέρνησης και με την ασυλία, που νομίζει η κυβέρνηση ότι της παρέχει το βεβαρημένο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, έκανε λόγο για δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος του επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε. και αναρωτήθηκε: «Ο κ. Ράμμος ήταν καλός το 2017 όταν όρθωνε το ανάστημά του απέναντι στην αντισυνταγματική μεταφορά της αρμοδιότητας από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση και τώρα είναι κακός γιατί πάλι περιφρουρεί το κύρος των ανεξάρτητων αρχών; Η χώρα έχει ανάγκη κάτι διαφορετικό. Χρειαζόμαστε θεσμική κουλτούρα για να έχουμε ευημερία».

Προηγούμενο άρθροΈπεσε F-4 ανοιχτά της Ανδραβίδας – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των πιλότων
Επόμενο άρθροΜέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – Αναγένηση Λιτοχώρου: 83-65