Παναγιώτης Δουδωνής: Μήπως να αλλάξουμε τον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος, για να κάνουμε το χατίρι στον κ. Μητσοτάκη;

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κολοκυθά.

Τόνισε ότι η άποψη “ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας για Πρωθυπουργός” αποτελεί πάγια θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, από την πρώτη μέρα της εκλογής του.

«Είναι μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι απατηλό όνειρο για τον κ. Μητσοτάκη. Το σενάριο αυτό έχει απομακρυνθεί πλήρως. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ο κ. Μητσοτάκης και ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο θέλει να τον διατηρήσει στην εξουσία αντιδρούν και προσποιούνται ότι εκπλήσσονται για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε κυβέρνηση, θα συνεργαστούμε με βάση το πρόγραμμα μας, αλλά δεν θέλουμε για πρωθυπουργούς τους κ. κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Η προγραμματική συμφωνία που θα είναι συνισταμένη των δύο προγραμμάτων, του δικού μας και του εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από δύο ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας απέτυχαν στη διακυβέρνηση του τόπου.

«Δεν μπορούμε να τους δώσουμε την απόλυτη εξουσία, γιατί δημιούργησαν ένα οιονεί προεδρικό σύστημα κατά πλήρη παρερμηνεία του Συντάγματος. Είναι μία αρχή την οποία δεν πρόκειται να αλλάξουμε γιατί πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας. Δεν είμαστε βουλιμικοί της εξουσίας. Θέλουμε να χτίσουμε την χώρα που αξίζουμε. Δεν είμαστε πρόθυμοι να είμαστε το “υποπόδιο” αυτών που κυβέρνησαν και απέτυχαν. Είμαστε εδώ για να παράσχουμε σταθερότητα και προοπτική για την χώρα, όχι όμως με δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ευθυγραμμίζονται πλήρως με άρθρο 37 του Συντάγματος.

«Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, οι πολιτικοί αρχηγοί παίρνουν τρεις διερευνητικές εντολές για να διερευνήσουν τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, δε λέει το Σύνταγμα «για να ηγηθούν κυβέρνησης». Αλλά και στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού υπάρχει ο συνταγματικός ορισμός: “Στο αξίωμα του Πρωθυπουργού διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο/η αρχηγός του κόμματος που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών ή αυτός/-ή που ορίζεται από συμμαχία κοινοβουλευτικών κομμάτων με διαμορφωμένη πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων.” Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επιχειρηματολογεί, με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με το Σύνταγμα, γιατί εκτίθεται. Ή μήπως να αλλάξουμε τον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος, να τον υπονομεύσουμε, για να κάνουμε το χατίρι στον κ. Μητσοτάκη;»

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε ο “Πίνακας Διοικητικού Ελέγχου – Πορίσματα δικαιούχων Παγίου”, για το εγκεκριμένο πρόγραμμα ΚΟΕ “Ετήσιο 2019” για την Δ/ΤΚ Σταυρού
Επόμενο άρθροΕπιτόπια ενημέρωση από κινητή μονάδα VAN του ΤΕΒΑ την Δευτέρα 3 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος