Παναγιώτης Δουδωνής: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει την αλήθεια για τα Τέμπη»

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής ανέδειξε τις απανωτές παρατάσεις επί εννιά χρόνια στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2016 και είδατε τι έγινε. Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες, αλλά η Κυβέρνηση που κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νομικισμούς τη στιγμή που έχει προχωρήσει σε πληθώρα απευθείας αναθέσεων. Εκεί την έπιασε ο πόνος. Άλλού ήξερε να τις κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι η μετάταξη του σταθμάρχη στον ΟΣΕ έγινε παράνομα κατά παράβαση της ρητής πρόνοιας της προκήρυξης του ΟΣΕ για όριο ηλικίας στα 48 έτη για μετάταξη σε θέσεις σταθμάρχη, όρο τον οποίο και δεν πληρούσε ο εν λόγω σταθμάρχης.

«Στις 7 Απριλίου ανοίγει η κινητικότητα ορίζοντας όριο ηλικίας τα 48 έτη. Ο σταθμάρχης στις 13 Απριλίου υποβάλει αίτηση ενώ είναι 59 ετών. Κάποιος τον έχει διαβεβαιώσει να κάνει την αίτηση, μολονότι δεν εμπίπτει στο όριο ηλικίας. Στις 17 Απριλίου κλείνει η κινητικότητα. Εν προκειμένω υπήρχε ρουσφέτι» σημείωσε ο κ. Δουδωνής αποδομώντας την επιχειρηματολογία κυβερνητικών στελεχών ότι η μετάταξη του εν λόγω σταθμάρχη έγινε με νόμο ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. «Δεν έγινε με αυτόν τον νόμο η μετακίνηση του σταθμάρχη. Μην επαναλαμβάνετε τη δικαιολογία της Νέας Δημοκρατίας. Απόδειξη είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε υπουργική απόφαση στις 30 Μαΐου , -εκ των υστέρων δηλαδή- γιατί ήξερε ότι δεν ισχύουν μετατάξεις που δεν πληρούν τα όρια ηλικίας» κατέληξε ο κ. Δουδωνής.

Τέλος τόνισε ότι στα Τέμπη έχασαν τη ζωή τους 57 νέοι άνθρωποι. «Όλοι τούς χρωστάμε την αλήθεια. Για αυτό και είναι ντροπή ότι η κυβέρνηση συσκοτίζει την αλήθεια για την έλλειψη συστημάτων ασφαλείας, για το παράνομο ρουσφέτι της στον σταθμάρχη και για το κομματικό της κράτος στους σιδηροδρόμους» κατέληξε ο κ. Δουδωνής.

Προηγούμενο άρθροΒραδιά κινηματογράφου και δείπνο για τους νέους της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων
Επόμενο άρθροΟμιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι