Παναγιώτης Δουδωνής: «Γιατί δεν κάλυψε η Νέα Δημοκρατία στο υπόμνημα των 300 σελίδων που κατέθεσε την περίπτωση του κομματος ΕΑΝ του Κανελλόπουλου;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Γιατί δεν κάλυψε η Νέα Δημοκρατία στο υπόμνημα των 300 σελίδων που κατέθεσε την περίπτωση του κομματος ΕΑΝ του Κανελλόπουλου;»

 

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Αναφορικά με το ζήτημα Κασιδιάρη και την κάθοδο του κόμματος Κανελλόπουλου στις εκλογές, ο κ. Δουδωνής σχολίασε ότι «ο Κασιδιάρης έχει αφεθεί 3 χρόνια να κάνει πολιτική εκστρατεία από τη φυλακή. Έχουμε αναρωτηθεί πώς; Κινητό, ας πούμε, δεν έχει. Με ποιον υπολογιστή μπαίνει;» και επισήμανε ότι αυτό αποτελεί «καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος της επικοινωνίας με το δικηγόρο του». Παράλληλα, σημείωσε ότι «όλοι θα παραδεχτούν αυτή τη στιγμή, σε αυτό το τραπέζι, πως ήτανε λάθος ότι επί 3 χρόνια ο Κασιδιάρης έκανε προεκλογική εκστρατεία από τις φυλακές. Και υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες».

Στο ερώτημα αν έκλεισε τα μάτια η πολιτεία, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού δήλωσε ότι «Τα έκλεισε τα μάτια η πολιτεία. Γιατί δεν θα έπρεπε ο Κασιδιάρης να το κάνει αυτό. Δεν έπρεπε να έχει καμία δυνατότητα. Πείτε μου που γίνεται στον κόσμο αυτό; Να παίρνει ο άλλος τηλέφωνο στον δικηγόρο και να μπαίνει αυτός στο YouTube και να αποκτάει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Ξέρουμε πώς γίνεται μία πολιτική εκστρατεία.»

Ο κ. Δουδωνής αναφέρθηκε στη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο ζήτημα από την ημέρα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης και υπενθύμισε ότι «η Φώφη Γεννηματά, από τον Οκτώβριο του 2020, είχε κάνει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τις εγκληματικές οργανώσεις που κατεβαίνουν στις εκλογές. Από τον Μάιο του 2021 μέχρι τον Γενάρη του 2023, μεσολάβησαν σχεδόν 2 χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Βλέπαμε να έρχεται το θέμα με την πραγματική ηγεσία. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, θέσαμε τότε 2 θέματα: πρώτον, τον ορισμό του όρου «πραγματική ηγεσία», για να γίνει πιο συγκεκριμένο και δεύτερον, θέσαμε το ζήτημα του Αρείου Πάγου. Δηλαδή, αν είχε ακολουθηθεί η δική μας γραμμή, δεν θα χρειαζόταν η δεύτερη τροπολογία».

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ζήτημα Κασιδιάρη, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα, γιατί μας έλεγε ότι συμφωνεί με την τροπολογία Αλιβιζάτου. Για να καταλάβετε τον παραλογισμό, το δικό μας υπόμνημα το υπογράφει ως πληρεξούσιος δικηγόρος ο κ. Αλιβιζάτος. Δηλαδή αυτό που θεωρούν ασύμβατο, εμείς το έχουμε ήδη κάνει» και από την άλλη «η Νέα Δημοκρατία έγραψε 300 σελίδες, κατάθεσε ένα διδακτορικό για την περίπτωση Κασιδιάρη, και ξέχασε την περίπτωση Κανελλοπούλου και «ΕΑΝ», την περίπτωση δηλαδή να ασκεί κανείς πραγματική ηγεσία επί περισσοτέρου του ενός κομμάτων, όπως μπορείς να έχεις παραπάνω από μία εταιρεία στο ιδιωτικό δίκαιο. Ο Κασιδιάρης είχε τον Κανελλόπουλο δέκα μέρες πρόεδρο στο κόμμα του και δέκα μέρες πρόεδρο στον «ΕΑΝ» ταυτοχρόνως. Επιπλέον, τον εκθείαζε. Γιατί δεν το κάλυψε αυτό η Νέα Δημοκρατία στο υπόμνημα των 300 σελίδων;»

Ταυτόχρονα, ο κ. Δουδωνής αναρωτήθηκε αν «θα ήτανε ίδια η θέση του πολιτικού συστήματος και η εικόνα που θα εξέπεμπε αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας, η πρόταση Αλιβιζάτου δηλαδή, για ένα κοινό υπόμνημα που κάλυπτε και τα δύο;».

Απαντώντας στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν επιθυμεί κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Δουδωνής δήλωσε ότι «Αν θες να πεις ότι “δεν συνεργάζομαι”, λες “δεν συνεργάζομαι”. Θα το λέγαμε ευθέως. Δεν είναι αμαρτία. Εμείς δεν λέμε αυτό. Λέμε ότι συνεργαζόμαστε, αλλά με προγραμματικές συγκλίσεις. Με τους όρους που έχουμε θέσει. Η γραμμή του προέδρου μας, σε αυτό το σοβαρότατο θεσμικό θέμα, είναι η ίδια από τη στιγμή που εξελέγη μέχρι σήμερα». Κατόπιν, σημείωσε ότι «Το τι υιοθετεί κανείς είναι θέμα αξιοπιστίας. Γιατί βγήκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε τρία προγράμματα Θεσσαλονίκης, δίνει τα πάντα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς και μας ρωτάνε αν συμφωνούμε. Είναι σαν να σε ρωτάνε αν θες να είσαι έξυπνος, όμορφος και πλούσιος».

Παράλληλα, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού εξήγησε ότι «Το κοινοβουλευτικό πολίτευμα είναι άλλο από το προεδρικό. Εδώ δεν πάμε να ψηφίσουμε στον δεύτερο γύρο “Μητσοτάκη ή Τσίπρα”, ούτε ψηφίζουμε πρωθυπουργό. Ψηφίζουμε στις εθνικές εκλογές τη Βουλή. Και αν δείτε και το site του πρωθυπουργού, δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει γιατί το έχω πει μερικές μέρες και μπορεί να προλάβανε να το αλλάξουνε, λέει “πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος επί αυτοδυναμίας, επί μη αυτοδυναμίας αυτός που συμφωνούν τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, οι κοινοβουλευτικές ομάδες”».

Ο κ. Δουδωνής σχετικά με τη συζήτηση για τις δεύτερες εκλογές και το όριο της αυτοδυναμίας αν η Νέα Δημοκρατία κινηθεί γύρω στο 35%, σχολίασε «με ποιον εκλογικό νόμο, παίρνει κανείς αυτοδυναμία με 35%; Με κανέναν. Ρωτήστε και τον κ. Γεραπετρίτη, που έχει και την ευθύνη του επόμενου νόμου, που είναι το όριο της αυτοδυναμίας. Καταλαβαίνετε πως το ότι έχουν προεξοφληθεί οι δεύτερες εκλογές από την πλευρά της κυβέρνησης είναι πολύ περίεργο και αντιθεσμικό».

Προηγούμενο άρθροΥπ. Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη
Επόμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας: Αναγκαιότητα η σταθερότητα της χώρας!