Παναγιώτης Δουδωνής: «Αν υπήρχε μια κοινή γραμμή ως προς το υπόμνημα για Κασιδιάρη, θα ισχυροποιούνταν η θέση για απαγόρευση και των δυο κομμάτων από τον Άρειο Πάγο»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Αν υπήρχε μια κοινή γραμμή ως προς το υπόμνημα για Κασιδιάρη, θα ισχυροποιούνταν η θέση για απαγόρευση και των δυο κομμάτων από τον Άρειο Πάγο»

 

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι το πολιτικό σύστημα άργησε να αντιδράσει απέναντι στον Κασιδιάρη και την προεκλογική εκστρατεία που έκανε μέσα από τη φυλακή, ο κ. Δουδωνής δήλωσε ότι: «Θα συμφωνούσα, αν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά δεν είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2020 συγκεκριμένη πρόταση για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων, που κρύβονται πίσω από κόμματα. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, ήδη από τα χρόνια τού αντιμνημονίου, όταν ήμασταν στο στόχαστρο αυτών των εγκληματικών οργανώσεων που παρίσταναν κόμματα, ήμασταν πάντα σταθερά απέναντι και είχαμε μία αξιακή θέση. Πολλές φορές, μας ρωτούσαν “τι πιστεύετε ότι θα γίνει αν αποκλειστεί ο Κασιδιάρης σε σχέση με τις ψήφους του;” και απαντούσαμε ότι “δεν μας απασχολεί”. Τα κόμματα δεν είναι σούπερ μάρκετ, έχουν αρχές και αξίες».

Σχετικά με την απορριπτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί κοινό υπόμνημα από τα κόμματα στον Άρειο Πάγο για την κάθοδο Κασιδιάρη και του κόμματος Κανελλόπουλου στις εκλογές, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επισήμανε ότι: «Ο κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΠΑΣΟΚ στο υπόμνημα που κατέθεσε, όντας ένας εξαίρετος επιστήμονας και καθηγητής, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να κατατεθεί ένα κοινό υπόμνημα. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε το κοινό υπόμνημα. Και μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα με το επιχείρημα ότι δεν το καταθέτει, γιατί ήθελε την τροπολογία Αλιβιζάτου. Μόνο να τους πω ότι το δικό μας υπόμνημα το κατέθεσε και το υπέγραψε ως πληρεξούσιος δικηγόρος ο κ. Αλιβιζάτος. Για να δείτε πόσο ασύμβατο είναι το ένα με το άλλο».

Παράλληλα, ο κ. Δουδωνής σχολιάζοντας το υπόμνημα της Νέα Δημοκρατίας δήλωσε ότι «κατέθεσε ένα υπόμνημα, που δεν κάλυπτε την περίπτωση Κανελλόπουλου. Δηλαδή, κάθισαν και έγραψαν ένα σωρό σελίδες και μέσα δεν είχαν την περίπτωση Κανελλοπούλου, άρα την περίπτωση ο Κασιδιάρης να παριστάνει ότι έχει συγκρουστεί με τον Κανελλόπουλο. Αν υπήρχε ένα κοινό υπόμνημα από όλα τα κόμματα, όπως είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα υπήρχε αφενός μεν η περίπτωση του λεγόμενου κόμματος “Έλληνες”, αφετέρου η περίπτωση του κόμματος “ΕΑΝ” από όλα τα κόμματα, τότε θα ήταν πολύ πιο ισχυρή και νομικά και πολιτικά η θέση μας. Η μεν Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι κάνει για άλλη μια φορά, γιατί πήγε μόνο στο κόμμα “Έλληνες”, λες και δεν το ξέραμε ότι θα αποκλειστεί και δεν πήγε στον Κανελλόπουλο, που ήταν το δύσκολο. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν υπόμνημα. Πολύ προβληματική κατάσταση».

Σε ερώτημα σχετικά με το πρόταγμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού δήλωσε ότι «απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που θα σταθμίσουν τα πράγματα και θα τα δουν με τη λογική. Δεν είμαστε διχαστικοί και τοξικοί, την ώρα που η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι εξαιρετικά τοξική».

Ταυτόχρονα, ο κ. Δουδωνής σχολίασε ότι «τα πρόσωπα υπηρετούν πολιτικές. Τα πρόσωπα δεν είναι χωρίς χρώμα, έχουν συγκεκριμένο πρόσημο» και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον ΦΠΑ και την προσωπική διαφορά, λέγοντας πως «βεβαίως και πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ και να μειωθεί στα βασικά είδη, γιατί υπάρχει μια υπεραπόδοση και το κράτος παίρνει παραπάνω χρήματα λόγω και της αύξησης των τιμών και αυτό τα επιστρέφει ως επιδόματα. Αυτό είναι κοινωνική πολιτική ή είναι πολιτική φιλοδωρήματος με τα λεφτά αυτού που παίρνει το φιλοδώρημα; Και όσον αφορά την προσωπική διαφορά, εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι από 1/1/2024 δεν θα υπάρχει προσωπική διαφορά με ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ την έφερε, η δε Νέα Δημοκρατία την κατήγγειλε και όταν ήρθε η ώρα να την καταργήσει όπως έλεγε, σιώπησε».

Προηγούμενο άρθροΜ-Λ ΚΚΕ: Εκβιαστικά διλήμματα και ακατάσχετη υποσχεσιολογία μέχρι τις εκλογές
Επόμενο άρθροΟι αλλαγές στον ΕΛΓΑ δε μπορεί να παραπέμπονται διαρκώς στις καλένδες. Εκσυγχρονισμός άμεσα