Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Mην αφήσεις ΚΑΝΕΝΑ πίσω

Αν και έχουμε σημειώσει πρόοδο προς την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει πίσω.

Άτομα που δεν μπορούν να επωφεληθούν από την ανθρώπινη ανάπτυξη, την καινοτομία ή την οικονομική ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή, γεγονός που τους θέτει σε υψηλό κίνδυνο διατροφικής ανασφάλειας και υποσιτισμού. Ο τερματισμός της πείνας. όμως, δεν αφορά μόνο τις προμήθειες. Σήμερα παράγεται αρκετή τροφή για να τραφεί ο καθένας στον πλανήτη.

Ποιό το πρόβλημα τότε;

Το πρόβλημα είναι η πρόσβαση και η διαθεσιμότητα θρεπτικών τροφίμων, η οποία παρεμποδίζεται όλο και περισσότερο από πολλαπλές προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, οι συγκρούσεις, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, οι αυξανόμενες τιμές και οι διεθνείς εντάσεις. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τα ντόμινο των προκλήσεων που δεν γνωρίζουν σύνορα.

Παγκοσμίως, περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ατόμων κάτω από το όριο της φτώσειας, ζει σε αγροτικές περιοχές, ενώ, πολλοί βασίζονται στη γεωργία και τους φυσικούς πόρους για τη διαβίωσή τους. Συνήθως πλήττονται περισσότερο από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και συχνά περιθωριοποιούνται λόγω του φύλου, της εθνικής καταγωγής ή της κατάστασής τους. Η πρόσβαση στην μόρφωση, τη χρηματοδότηση, την καινοτομία και τις τεχνολογίες που μοιάζουν τόσο προσιτές σε εμάς, αποτελούν για αυτούς έναν καθημερινό αγώνα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17318-pagkosmia-imera-diatrofis-2022-min-afiseis-kanenan-piso 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιου Κονταδάκη στη Σύνοδο των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ – Δήμος Αλεξάνδρειας: Δωρεάν Rapid Tests για τους πολίτες στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας