1. οδηγούν σε απαξίωση την Τοπική Κοινωνία2. υποβαθμίζουν, στο βωμό του κέρδους και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών που από δεκαετίες προσφέρονταν από τα ως άνω υποκαταστήματα
Ψήφισμα για την παραμονή του καταστήματος της ΔΕΔΔΗΕ στην Αλεξάνδρεια εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο
Ποιες τροφές είναι καταπραϋντικές για το στομάχι!
Για πόνους και φουσκώματα στο στομάχι η λύση υπάρχει μέσα στην διατροφή μας. Δοκιμάστε τις 10 καταπραϋντικές τροφές για το στομάχι αλλά και αυτές που θα σας απαλλάξουν από τα φουσκώματα!
Παντζάρι
Το παντζάρι λόγω της περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο περιορίζει τις κράμπες στο στομάχι.
Πατάτα
Η πατάτα έχει επουλωτικές ιδιότητες λόγω του καλίου που περιέχει, όμως μην την καταναλώνετε ψητή!
Παξιμάδι καλαμποκιού
Το παξιμάδι, αυτό που κάνει είναι να απορροφά τα γαστρικά υγρά και να μειώνει το αίσθημα του καύσου.
Γιαούρτι
Το γιαούρτι όπως όλα τα προβιωτικά τρόφιμα, συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη της τροφής ενώ βάση ερευνών, η συστηματική κατανάλωση τους ανακουφίζει από τα ανεπιθύμητα εντερικά φουσκώματα και τη δυσκοιλιότητα.
Μπανάνα
Η μπανάνα μας βοηθά με την καταπραϋντική της δράση και από τον ερεθισμό της καούρας. Να προτιμάτε, αυτές που είναι ώριμες σε μέτριο βαθμό. Από την άλλη οι υπερβολικά ώριμες προκαλούν αύξηση των γαστρικών υγρών λόγω των σακχάρων.
Κίτρινο Μήλο
Το κίτρινο μήλο, ανακουφίζει το στομάχι λόγω της περιεκτικότητας του σε πηκτίνη.
Νιφάδες βρώμης
Οι νιφάδες βρώμης, μειώνουν την έκκριση γαστρικών υγρών, ανακουφίζουν από το αίσθημα καύσου και παράλληλα ενισχύουν τον γαστρικό βλεννογόνο.
Νιφάδες κινόα ή κεχριού
Οι νιφάδες κινόα ή κεχριού, βοηθούν στην πέψη ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζουν από τις καούρες!
Ανανάς
Ο ανανάς λόγω των ενζύμων που περιέχει όπως η βρομελίνη, είναι κατευναστικά της οξύτητας των υγρών του στομάχου.
Παπάγια
Η παπάγια όπως και ο ανανάς χάρη στα ένζυμα που περιέχει όπως η παπαίνη, είναι κατευναστικά της οξύτητας των υγρών του στομάχου.
Αν πάλι θέλετε να αποχαιρετήσετε το φούσκωμα, τότε δοκιμάστε αυτά:
Αγκινάρα:
Τα φύλλα της άγριας αγκινάρας, είναι γνωστά για τις χωνευτικές τους ιδιότητες. Δοκιμάστε, σ’ ένα ποτήρι νερό να βράσετε 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα για 5 λεπτά. Πιείτε το πριν το φαγητό.
Γλυκάνισο:
Οι σπόροι του γλυκάνισου δρουν ως σπασμολυτικό και ήπιο καθαρκτικό. Παρασκευάστε έγχυμα με 1 κουταλάκι σε μισό ποτήρι βραστό νερό και πιείτε το πριν το φαγητό. Διαφορετικά, μασήστε 5-6 σπόρους γλυκάνισου μετά το γεύμα.
Μάραθο:
Χάρη στη μαλακτική και χαλαρωτική του δράση ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και βοηθά στην πέψη. Φτιάξτε έγχυμα προσθέτοντας 1-2 κουταλάκια ελαφρά σπασμένους σπόρους σ’ ένα φλιτζάνι βραστό νερό.
Αφήστε το για 10 λεπτά και σουρώστε το. Για τον τυμπανισμό πιείτε ένα φλιτζάνι πριν από το γεύμα.
Αναπνέεις σωστά; Δες τον σωστό τρόπο για έξτρα ενέργεια και διαύγεια!
Η αναπνοή είναι η μόνη ζωτική λειτουργία που δεν σταματά ποτέ. Δεν έχει «δάσκαλο». Το μόνο που μένει είναι να την γνωρίσεις καλύτερα! Εμείς σου δείχνουμε το τρόπο.
Πότε παρατήρησες τελευταία φορά την αναπνοή σου; Πότε ακολούθησες το ρυθμό της και προσπάθησες συνειδητά να τον αλλάξεις; Πότε απολαύσες μια μεγάλη εισπνοή να γεμίζει κάθε σημείου του σώματος σου; Η απάντηση μπορεί να είναι: «Ποτέ». Οι λόγοι που πρέπει να συνεργάζεσαι με την αναπνοή σου, είναι διαφορετικοί αλλά εξίσου σημαντικοί αναλόγως το ερέθισμα. Στην άσκηση ο ρόλος της αναπνοής είναι πολύ σημαντικός γιατί οξυγονώνει τους μύες βελτιώνοντας έτσι την αιμάτωσή άρα και την καλύτερη απόδοση. Σε στιγμές έντονου άγχους και στρες, η αναπνοή χωρίς να το καταλάβεις γίνεται ρηχή και αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ζάλη. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να αναπνεύσεις όσο το δυνατόν βαθύτερα ώστε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος και να μπορέσει να πάρει με ηρεμία τις αποφάσεις που πρέπει. Όταν τρώς, περπατάς ή κοιμάσαι, η αναπνοή δουλεύει συνέχεια, είτε εσύ την ελέγχεις είτε όχι.
Παρακάτω θα βρεις μερικές ασκήσεις αναπνοής που σίγουρα μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου.
Αναπνοή καθαρισμού
Τι κάνει: Οξυγονώνει και καθαρίζει τους πνεύμονες, αναζωογονεί τα κύτταρα και ανανεώνει όλο το σύστημα. Ενδείκνυται μετά από επαφή με πολύ κόσμο (τρένο, σινεμά, έξοδοι)
Πώς γίνεται: Εισπνέεις βαθιά από τη μύτη και αφήνεις τον αέρα να μπει μέσα από το λαιμό, να γεμίσει τους πνεύμονες και να κατευθυνθεί προς την κοιλιά.
Κρατάς τον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα.
Στρογγυλεύεις τα χείλη σου (σαν να θέλεις να σφυρίξεις) και βγάζεις λίγο αέρα κάνοντας δυνατή εκπνοή
Σταμάτησε για 40-60 δευτερόλεπτα κρατώντας τον αέρα και μετά εκπνέεις τον υπόλοιπο.
Μην κάνεις περισσότερες από δύο αναπνοές σε κάθε προσπάθεια γιατί υπάρχει κίνδυνος (αν δεν έχεις συνηθίσει τις ασκήσεις αναπνοών) να ζαλιστείς.
Ρυθμική αναπνοή
Τι κάνει: Η ρυθμική αναπνοή βοηθά στον έλεγχο της αναπνοής στην άσκηση, την ομιλία, και γενικά όπου χρειάζεται να υπάρχει ρυθμός στην αναπνοή. Η διάρκεια της αναπνοής μπορεί να είναι από 4 έως15 δευτερόλεπτα, ανάλογα με την εξάσκηση. Δώσε μεγάλη βάση στο ρυθμό και προσπάθησε να αισθανθείς τον κραδασμό της συγκεκριμένης αναπνοής σε όλο το σώμα.
Πώς γίνεται: Κάθεσαι σε μια καρέκλα με ευθεία τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα ευθυγραμμισμένο σε αυτήν. Ο θώρακας είναι ανοιχτός και οι ώμοι χαλαροί μακριά από τα αυτιά. Τα χέρια ακουμπάνε άνετα και χαλαρά πάνω στα πόδια.
Κάνε μια αργή και βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας 4-6 δευτερόλεπτα.
Κράτησέ τη μέσα 3 δευτερόλεπτα.
Εκπνέεις αργά από τη μύτη μετρώντας όσα δευτερόλεπτα και στην εισπνοή (4 ή 6), και στη συνέχεια βγάζεις όλο τον αέρα έξω.
Μπορείς να επαναλάβεις την άσκηση μερικές φορές, χωρίς όμως να κουράσεις τον οργανισμό σου.
Τελειώνοντας, δύο αναπνοές καθαρισμού είναι ό,τι καλύτερο για να σε ξεκουράσουν και παράλληλα να καθαρίσουν τους πνεύμονες.
Αναπνοή για το μυαλό
Τι κάνει: Καθαρίζει το μυαλό και το νευρικό σύστημα. Βοηθά στο διάβασμα (πριν ή ακόμα και κατά τη διάρκεια) και την διαύγεια του πνεύματος.
Πώς γίνεται: Κάθεσαι όπως θέλεις αρκεί να αισθάνεσαι άνετα..
Με το μικρό σου δάχτυλο κλείνεις το αριστερό ρουθούνι και εισπνέεις με το δεξί.
Απομακρύνεις το μικρό δάχτυλο και κλείνεις το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρα, εισπνέοντας από το αριστερό ρουθούνι.
Χωρίς να αλλάξεις θέση στα δάχτυλα εισπνέεις από το αριστερό ρουθούνι.
Άλλάξε δάχτυλα και κάνε εκπνοή από το δεξί ρουθούνι.
Συνέχισε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
Κυκλική αναπνοή
Τι κάνει: Η συγκεκριμένη άσκηση είναι έντονη και μπορεί να δημιουργήσει διάφορες σωματικές ή συναισθηματικές αντιδράσεις. Είναι προτιμότερο να την κάνεις αφού πρώτα εξασκηθείς με τις προηγούμενες.
Πώς γίνεται: Αναπνέεις συνέχεια χωρίς καμία παύση.
Η εισπνοή είναι βαθιά όπως στην ρυθμική αναπνοή, αλλά πιο έντονη.
Η εκπνοή είναι δυνατή, στην οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το στόμα.
Χωρίς να σταματήσεις κάνεις κατευθείαν εισπνοή και συνεχίζεις τον κύκλο όσο αντέχεις.
Τα κεράσια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας!
Αυτό το δροσερό και νόστιμο ανοιξιάτικο φρούτο, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του. Πλούσια σε γεύση συστατικά, τα κεράσια , από τα πρώτα φρούτα του καλοκαιριού, έχουν τόσες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό που αντιστρέφουν στην ουσία την παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι». Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και τη χαμηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες, μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

12 ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ
▪ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
Τα φλαβονοειδή και η προκυανιδίνη προστατεύουν τα νευρωτικά κύτταρα του εγκεφάλου περιορίζοντας το οξειδωτικό στρες και καταπολεμώντας την άνοια.
▪ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Φυτικές ίνες , βιταμίνη C, καροτενοειδή και ανθοκυανίνες κάνουν την ιδανική αντικαρκινική ομάδα. Η κυανιδίνη και η κουερσετίνη βοηθούν στον περιορισμό των ελεύθερων ριζών.
• ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
Τα κεράσια βοηθούν στη μείωση του πόνου των μυών και των αρθρώσεων, μετά την άσκηση, συμβάλλοντας στην ταχεία αποκατάσταση των μυών. Μια μελέτη απέδειξε επίσης ότι η τακτική κατανάλωση χυμού κερασιών, μειώνει την αϋπνία σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
▪ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
Το ποτάσιο έχει τέτοιες ιδιότητες και τα κεράσια περιέχουν περισσότερο ποτάσιο από ό,τι οι φράουλες ή τα μήλα. Κεράσια 270mg. Φράουλες 254mg. Μήλα 148mg.
• ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΔΡΑΣΗ
Μια μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Michigan, αποκάλυψε ότι μια διατροφή που περιλαμβάνει κεράσια, μείωσε τους δείκτες φλεγμονής σε ζώα, έως και 50%. Μια άλλη μελέτη απέδειξε ότι η κατανάλωση χυμού από κεράσι, μείωσε σημαντικά τους δείκτες φλεγμονής σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει επίσης τη σχέση μεταξύ αρθρίτιδας, ουρικής αρθρίτιδας και των κερασιών. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι οι ασθενείς, οι οποίοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κερασιών τακτικά, ανέφεραν μείωση του πόνου της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας. Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται γενικά λόγω υπερβολικής παραγωγής ουρικού οξέος. Έτσι, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και τακτικά, τα κεράσια μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγή ουρικού οξέος στο αίμα.
▪ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Η ανθοκυανίνη μπορεί να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές διατηρώντας την καρδιά γερή. Η κουρσετίνη καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες απομακρύνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
▪ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΒΗΤΗ
Η ανθοκυανίνη μειώνει την ιλσουλινοαντίσταση και αυξάνει την αντοχή στη γλυκόζη.
• ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ
Η μελατονίνη που βρίσκεται στα κεράσια, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Δώστε λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπό σας τρώγοντας κεράσια!
▪ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
Τα φυτοχημικά προστατεύουν από τις λοιμώξεις και περιορίζουν τον πόνο της αρθρίτιδας και των τραυματισμών .
▪ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΤΖΕΤ ΛΑΓΚ
Η μελατονίνη ρυθμίζει τον κιρκαδιανό ρυθμό , βοηθά στον ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο, ενώ περιορίζει και τα συμπτώματα του τζετ λαγκ.
• ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΨΗ
Όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.
• ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Τα κεράσια περιέχουν θρεπτικές ουσίες που έχουν ιδιότητες καθαρισμού και οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι βοηθούν το συκώτι και τα νεφρά μας να απαλλαγούν από την τοξικότητα και τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα.
Και όπως πάντα η επιλογή δική σας…
Οι Τζιχαντιστές βάζουν στο στόχο την Ελλάδα! Χάρτης ντοκουμέντο
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ιράκ. Οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), ανακοίνωσαν την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος γυρίζοντας δεκάδες χρόνια πίσω.
Με ηχητικό μήνυμα, το ΙΚΙΛ όρισε επίσης τον αρχηγό του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «χαλίφη» και άρα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο» τον κόσμο.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι το χαλιφάτο αυτό θα επεκταθεί στις περιοχές που έχει καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ.
Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.
Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά αλλά ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι διέρευσε χάρτης ο οποίος δείχνει πως οι τζιχαντιστές θέλουν να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη. Και μεταξύ των χωρών που θέλουν να κατακτήσουν είναι η Ελλάδα!
Ο χάρτης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους εμπεριέχει και ένα πενταετές σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θέλουν να επεκταθούν και σε χώρες που δεν κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο.
Θέλουν με άλλα λόγια να επεκτείνουν το χαλιφάτο προς την Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική αλλά και κομμάτια της Ευρώπης!
Για παράδειγμα αναφέρουν ότι η Ισπανία, στην οποία κυριάρχησε το μουσουλμανικό στοιχείο για 700 χρόνια έως το 1492 θα είναι μια από τις χώρες που θα έχουν υπό τον έλεγχό τους έως το 2020.
Πριν από την Ισπανία όμως θέλουν να πατήσουν πόδι στα Βαλκάνια. Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία είναι κάποιες από τις χώρες που θέλουν να κατακτήσουν!
Ονειρεύονται με άλλα λόγια την δημιουργία ενός μεγάλου Ισλαμικού Κράτους που θα θυμίζει την Οθωμανική Αυτοκρατία.
Η οργάνωση αυτή, θέλει να σβήσει από τον χάρτη την Αλ Κάϊντα και μάλλον το έχει καταφέρει. Όπως λένε ειδικοί, η νεότερη γενιά των τζιχαντιστών, στηρίζει όλο και περισσότερο την οργάνωση του Αλ Μπαγκντάντι ο οποίος είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 10 εκατομμύρια δολάρια.
Όταν μάλιστα τέθηκε επικεφαλής του χαλιφάτου ο Αλ Μπαγκντάντι ζήτησε να αποκαλείται πλέον ως χαλίφης Ιμπραήμ – όνομα του γιου του Μωάμεθ προκειμένου να δείξει ακόμα περισσότερο ότι είναι ο ηγέτης των μουσουλμάνων και διάδοχος του προφήτη τους.
Προέλευση: newsit.gr
4 από τα πιο παράξενα φαγητά του κόσμου!
Ακούγοντας παράξενα φαγητά το μυαλό σας τρέχει από κατσαρίδες και φίδια που τρώνε οι κινέζοι μέχρι τα «αμελέτητα». Εμείς θα σας κουνήσουμε το δάχτυλο και θα σας πούμε… «Όχι μόνο…» Διαβάστε παρακάτω 4 από τα πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο!
altBalut
Φιλιππίνες
Τι είναι το balut; Το balut, είναι εξαιρετική λιχουδιά στις Φιλιππίνες. Ουσιαστικά, είναι ένα γονιμοποιημένο για 15 μέρες αυγό κότας, μέσα στο οποίο έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται το μικρό κοτοπουλάκι. Στο έμβρυο φαίνεται να έχει σχηματιστεί το ράμφος και τα μάτια του, ενώ από το λεπτό του δέρμα φαίνονται οι φλέβες και το αίμα του. Ακούγεται παράξενο και μάλλον αηδιαστικό, παρολ’αυτά οι Φιλιππινέζοι το λατρεύουν και συνοδεύουν τη μπύρα τους μ’ αυτό.
altHaggis
Σκωτία
Τι είναι το Haggis; ToHaggis αποτελεί το πιάτο των εκλεκτών περιστάσεων και των εθνικών εορτών στη Σκωτία. Είναι το παραδοσιακό πιάτο της Σκωτίας και φτιάχνεται από στομάχι αρνιού γεμισμένο με εντόσθια και βρώμη. Μοιάζει με χοντρό λουκάνικο.
altCibreo
Ιταλία
Τι είναι το cibreo; Τocibreo είναι ένα ιταλικό πιάτο που φτιάχνεται από λειρί κόκορα. Έχει καταγωγή από την Τοσκάνη συγκεκριμένα και λέγεται ότι ήταν το αγαπημένο πιάτο της Κατερίνας των Μεδίκων. Φτιάχνεται σχετικά εύκολα, με κρόκους αυγών, συκωτάκια και καρδιές κοτόπουλου, όρχεις από κόκορα και φυσικά, τα λειριά από τα πουλερικά.
altChuno blanco
Περού & Βολιβία
Τι είναι το chunoblanco; Στις Άνδεις οι πατάτες αφθονούν, έτσι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις καταναλώνουν. Ένας από αυτούς θέλει τις πατάτες να καταψύχονται και να αφυδατώνονται, με διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και 50 μέρες. Αυτό γίνεται απόλυτα φυσικά, λόγω των έντονων κλιματολογικών εναλλαγών στη χώρα. Την ημέρα ο ήλιος είναι πολύ έντονος, ενώ το βράδυ κάνει παγωνιά. Έτσι φτιάχνονται λοιπόν τα chuno, που αποτελούν μια αρχαία διαδικασία. Οι παγωμένες πατάτες μουλιάζουν στα ποτάμια για 30 μέρες, στη συνέχεια ξαναπαγώνουν και καθαρίζονται κι έτσι απομακρύνουν το νερό που έχουν μέσα τους. Έπειτα εκτίθενται στον ήλιο για 10-15 μέρες και το νερό τους μειώνεται στο 14%. Οι ξεραμένες πια πατάτες τρίβονται μεταξύ τους για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του δέρματός τους. Το τελικό αυτό αποτέλεσμα είναι τοπική λιχουδιά στις αγορές.
Σχέδιο για να χρεοκοπήσουμε ετοιμάζουν οι Γερμανοί
Σχέδιο για να μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία χωρίς κανένα κόστος για τη δική τους οικονομική σταθερότητα καταρτίζουν οι γερμανοί . Αφού μας υποχρέωσαν να υιοθετήσουμε το καταστροφικόμνημόνιο που τσάκισε την οικονομία, έστειλε τους μισούς έλληνες στην ανεργία και…
στραγγάλισε την αγορά, μόνο και μόνο για να μην χρεοκοπήσουμε και διαλυθούν οι μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης, η Μέρκελ και η παρέα της είναι πλέον έτοιμοι να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.
Αυτό τουλάχιστον σχεδιάζει το ινστιτούτο ZEW, που αναζητά τρόπους προκειμένου να χρεοκοπούν οι χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς επιπτώσεις για το σύστημα. Όπως αναφέρει το σχέδιο χρειάζεται μια «αξιόπιστη» διαδικασία χρεοκοπίας όπου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα δίνει βοήθεια στη χώρα που προσφεύγει και στη συνέχεια θα απαιτεί μέσα σε τρία χρόνια να βάλει τάξη στα οικονομικά της.
Αν η προσπάθεια αυτή αποτύχει, τότε ο ESM, θα αρχίζει διαπραγματεύσεις με τους κατόχους ομολόγων της χώρας, επιβάλλοντας κούρεμα και μειώνοντας το χρέος της ως και στο 60% του ΑΕΠ. Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο είναι πολύ πιθανό να κερδίσει έδαφος και να συμβάλλει στο σχεδιασμό της ευρωπαϊκής απάντησης σε τυχόν προβλήματα χωρών όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία. Είναι δηλαδή κομμένο και ραμμένο για τα δικά μας μέτρα, χωρίς φυσικά να υπολογίζει τις θυσίες που ως τώρα έχει κάνει η χώρα.
Ούτε έχει μπει στη διαδικασία να εξηγήσει πως ακριβώς θα μπαίνει τάξη στα δημοσιονομικά μιας χώρας, μέσα σε μόλις μια τριετία και ποια μέτρα υπεράσπισής της θα παίρνουν οι ευρωπαίοι.
Νέα κρίση βλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας
Την ίδια στιγμή στην εξαμηνιαία της έκθεση, η Τράπεζα της Αγγλίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κρίση δανεισμού στην Ευρωζώνη και ειδικά στις χώρες της περιφέρειας. Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν πείθεται από τη μεγάλη μείωση των spreads, θεωρώντας ότι δεν είναι δικαιολογημένη ούτε διατηρήσιμη. Όπως σημειώνει οι: Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, εξακολουθούν να εμφανίζουν μεγάλα χρέη αλλά και αδύναμες προοπτικές ανάκαμψης.
Έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης ενδέχεται να υποχωρήσουν αν υπάρξει μια γενικευμένη αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση στην έξοδο από την κρίση. «Παραμένει ο κίνδυνος της γρήγορης ανατιμολόγησης των assets εάν μειωθεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα των αρχών αν επιτύχουν στην εξισορρόπηση και την προσαρμογή που απαιτούνται στην Ευρωζώνη», αναφέρει.
Με λίγα λόγια η Τράπεζα της Αγγλίας, θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να ξαναζήσουμε τις καταστάσεις της τριετίας 2010-12 όπου τα κράτη μέλη του ευρώ δυσκολεύονταν να δανειστούν. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που όλοι μας το ζήσαμε στο πετσί μας, το 2010 όταν οι αγορές έκλεισαν τις κάνουλες της χρηματοδότησης, οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Μερικές συμβουλές για το ψυγείο και το μαγείρεμα για να μην πάθετε ποτέ δηλητηρίαση!!!
Πριν από λίγες μέρες η βρετανική Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA) εξέδωσε οδηγίες προς τους καταναλωτές, σύμφωνα με τις οποίες τα πουλερικά δεν θα πρέπει να πλένονται πριν μαγειρευτούν, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς σε όλη την κουζίνα των μικροβίων που περιέχει.
Ένα από αυτά είναι το καμπυλοβακτηρίδιο, που υπάρχει εκ φύσεως στα φτερά και το δέρμα της κότας και μπορεί να διασπαρθεί σε απόσταση έως και 1 μέτρο με τα σταγονίδια εάν πλύνουμε το πουλερικό πριν το μαγειρέψουμε.
Ωστόσο, πέρα από αυτό υπάρχουν και πολλά άλλα μικρόβια όπως η σαλμονέλα, το E.coli, το καμπυλοβακτηρίδιο, η λιστέρια, τα βακτήρια της οικογένειας Bacillus, αλλά και ο εξαιρετικά επικίνδυνος χρυσίζων σταφυλόκοκκος, που απειλούν την υγεία μας.
Δείτε τους βασικούς κανόνες αποθήκευσης και μαγειρέματος των τροφίμων για να προστατευθείτε:
Για σωστή συντήρηση στο ψυγείο
– Η θερμοκρασία στη συντήρηση θα πρέπει να είναι 4-6 βαθμοί και στην κατάψυξη -18 βαθμοί Κελσίου
– Καθαρίζετε το ψυγείο 1-2 φορές τον μήνα, με ήπιο απολυμαντικό καθαριστικό και νερό
– Φυλάτε άπλυτα τα φρούτα και τα λαχανικά στις ειδικές θήκες, τις οποίες θα πλένετε κάθε εβδομάδα με σαπούνι και νερό
– Μην τοποθετείτε τρόφιμα στην πόρτα, καθώς έχει μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας
– Βάζετε τα ωμά κρέατα στο χαμηλότερο ράφι, μέσα σε ταψί ή τάπερ, για να μην στάξουν οι χυμοί τους πάνω στα άλλα τρόφιμα
– Αν στάξει οτιδήποτε, καθαρίστε το αμέσως
– Βάζετε αμέσως στο ψυγείο τα ψώνια
– Μην αφήνετε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ανοιχτή την πόρτα
– Μη βάζετε το φαγητό καυτό στο ψυγείο
– Αν το γεμίσετε ασφυκτικά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία
Για ασφάλεια στο μαγείρεμα
– Χρησιμοποιείτε διαφορετικά σκεύη για τα ωμά ζωικά προϊόντα, για τα φυτικά και για τα μαγειρεμένα φαγητά
– Μην πλένετε τα ωμά ζωικά προϊόντα, όπως το κοτόπουλο
– Πριν φάτε τα φρούτα και τα λαχανικά, ξεπλύνετέ τα με άφθονο νερό
– Βάζετε στο πλυντήριο πιάτων όσα σκεύη χρησιμοποιήσατε κατά την προετοιμασία του κρέατος και καθαρίζετε όλες τις επιφάνειες με πολύ ζεστό νερό και ισχυρό απολυμαντικό, όπως το χλώριο
– Μαγειρεύετε πολύ καλά το φαγητό. Κρέατα, πουλερικά και ψάρια δεν πρέπει να έχουν ίχνος αίματος ή χυμών
– Απολυμαίνετε συχνά τα σφουγγαράκια της κουζίνας και να τα αλλάζετε συχνά
– Τοποθετείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους
Γνωρίζετε το μυστικό που κρύβει το κινητό σας; Σίγουρα όχι…
Ένα «μυστικό» το οποίο έχουν όλα μας τα κινητά και είναι βέβαιο πως αγνοείτε αποκαλύπτουν μέσω της νέας τους μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 51 κινητά τηλέφωνα.
Όπως διαπίστωσαν, οι χρήστες «μεταδίδουν» στη συσκευή τους περί το 82% κοινών βακτηρίων που έχουν στα δάχτυλά τους.
Αυτό προσδίδει στο κινητό μία βακτηριακή «ταυτότητα», η οποία, όμως, αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια διαφορετικούς μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα μας.
Επί της ουσίας, δηλαδή, τα τηλέφωνά μας φέρουν το βακτηριακό «αποτύπωμα» του ιδιοκτήτη τους.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περίπου το 82% των κοινών βακτηρίων «κατοικούσαν» τόσο στα δάχτυλα των εθελοντών, όσο και στην οθόνη του κινητού τους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οικογένειες βακτηρίων που εντοπίζονται στο έντερο, το δέρμα και το στόμα όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και το κορυνοβακτήριο.
Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν πιο ισχυρή βακτηριακή «παρουσία» συγκριτικά με τους άνδρες.
«Παρά το μικρό δείγμα της μελέτης, ουσιαστικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα πιο κοντινά μας υπάρχοντα δανείζονται τη βακτηριακή μας ταυτότητα», αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης, δρ Τζέιμς Μέντοου.
«Το σίγουρο είναι ότι μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από ένα απλό συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό μας – κουβαλούν το προσωπικό μας μικροβίωμα», καταλήγει.

















