Αρχική Blog Σελίδα 16929

Τρία λεπτά στο μυαλό ενός ανθρώπου με κατάθλιψη

Ένα πολύ σημαντικό βίντεο έρχεται να δείξει πώς η κατάθλιψη είναι μια πάθηση με παθολογία και όχι ένα σύμπτωμα που έχει να κάνει μόνο με ψυχολογικούς παράγοντες.

H κατάθλιψη είναι μια πάθηση που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Το άτομο υποφέρει πραγματικά, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζεται σημαντικά και το περιβάλλον του. Αν δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα για την κατάθλιψη, το παρακάτω βίντεο θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο “subtitles” (στην κάτω σειρά του βίντεο) και από εκεί την επιλογή “Greek”. Θα μπορέσετε έτσι να παρακολουθήσετε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την εταιρία AsapScience.

Το φθινόπωρο με τις υπερβιταμινούχες τροφές του

Το φθινόπωρο μόλις μπήκε και μαζί του φέρνει και 7 υπερτροφές που θα σας χαρίσουν βιταμίνες, ζωντάνια κι ευεξία. Αρκεί να τις καταναλώνετε καθημερινά.

Τώρα που χορτάσατε με το καρπούζι, το πεπόνι, το ροδάκινο, τα αγγούρια και τις μελιτζάνες, έφτασε η ώρα να φτιάξετε το φθινοπωρινό, διατροφικό σας πλάνο, το οποίο δεν μπορεί παρά να περιέχει τις παρακάτω υπερτροφές στα καλύτερά τους.

Μήλα: για να βλέπετε το γιατρό από… μακριά

 Μπορεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα, αυτό όμως δεν μειώνει τα οφέλη του. Εκτός του ότι έχει ασβέστιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, το μήλο, σύμφωνα με έρευνες, περιέχει στη φλούδα του κουερσετίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μας προφυλάσσει από εκφυλιστικές ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση. Προτιμήστε τα με τη φλούδα, αφού πρώτα τα πλύνετε σχολαστικά.

Κατσαρό λάχανο: το ξαδερφάκι του μπρόκολου

 Παρ’ όλο που πολλοί δεν γνωρίζουν τα οφέλη του, το κατσαρό λάχανο έχει μεγάλη διατροφική αξία, ικανή να σας πείσει να το βάλετε στην επόμενη λίστα με τα ψώνια σας. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο κατσαρό λάχανο προσφέρει στον οργανισμό μας περισσότερη βιταμίνη Κ από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε β-καροτίνη, αντιοξειδωτικό που τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην πρόληψη κάποιων τύπων καρκίνου.

Κολοκύθα: το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό

 Η πρωταγωνίστρια του Halloween φαίνεται πως είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό σύμβολο της αμερικάνικης γιορτής. Μισό φλιτζάνι κολοκύθας μας δίνει την απαραίτητη συνιστώμενη δόση βιταμίνης Α με τη μορφή β-καροτίνης, συν του ότι το πορτοκαλί αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε κάλιο, απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε σούπα ή να την προσθέσετε στη σαλάτα σας.

Λαχανάκια Βρυξελλών: βιταμινούχα και τραγανιστά

 Αποτελούν τον εφιάλτη των μικρών παιδιών, αλλά στην πραγματικότητα τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε βιταμίνη C αποδίδοντας περισσότερη κι από το πορτοκάλι, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και κρατώντας μας μακριά από αρρώστιες. Ακόμη, είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, δυναμώνοντας τον οργανισμό και κρατώντας τη γρίπη μακριά.

Κάστανα: νόστιμα και υγιεινά

 Αν και οι περισσότεροι συνδέουν τα κάστανα με το καταχείμωνο, η εποχή τους ξεκινά από το Νοέμβριο και τα οφέλη τους είναι πολλαπλά. Περιέχουν βιταμίνη Β6, μια βιταμίνη σημαντική για το ανοσοποιητικό, την υγεία της επιδερμίδας, ακόμη και την πρόληψη του καρκίνου των πνευμόνων. Συν τοις άλλοις, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βοηθώντας σας να πεινάτε λιγότερο, άρα και να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Ρόδι: το τυχερό φρούτο

 Τυχερός όποιος το καταναλώνει, αφού θωρακίζει την υγεία του απέναντι σε ασθένειες χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση. Οι τανίνες του βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς, ενώ καταφέρνει να βελτιώσει και την «κακή» χοληστερίνη. Μισό φλιτζάνι σπόρων ροδιού αντιστοιχεί σε 5 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας το ό,τι πρέπει

για σνακ σε περιόδους δίαιτας, ενώ εξίσου ωφέλιμος είναι και ο χυμός του.

Ρέβα: outsider αλλά πολυβιταμινούχο

 Κυκλοφορεί με το όνομα ρέβα ή γογγύλι και στο πράσινο φυλλώδες μέρος του, το οποίο οι περισσότεροι πετούν, κρύβει τα πιο θρεπτικά του στοιχεία: περίπου τη μισή από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης Α σε μορφή β-καροτίνης, η οποία βοηθά στην υγεία της όρασης και των οστών, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και ασβέστιο. Δοκιμάστε το σε σαλάτα ή στον ατμό.

Πλατύ – Δείτε το Πλατύ από ψηλά- βίντεο – Μέρος 2

Οι γειτονιές του Πλατέος από ψηλά. Μέρος 2

Μερικές αιτίες που αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μοναδική αιτία που εξαντλεί την ενέργεια. Μικρά πράγματα που κάνετε ή δεν κάνετε είναι πιθανόν… να σας κουράζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παρακάτω παρουσιάζοντα μερικές από τις κακές συνήθειες, όπως τις παρουσιάζουν οι ειδικοί στο Health.com, που λειτουργούν ως βαρίδια:

Yawning-woman

Δεν γυμνάζεστε όταν νιώθετε κουρασμένοι

 Το να παρακάμπτετε τη γυμναστική για να εξοικονομήσετε ενέργεια λειτουργεί πραγματικά εναντίον σας. Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Georgia , έδειξε ότι ενήλικοι που κάνουν γυμναστική τρεις ημέρες την εβδομάδα για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, κουράζονται λιγότερο και έχουν περισσότερη ενέργεια σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Η τακτική άσκηση αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή, βοηθά το καρδιαγγειακό σας σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, και παρέχει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς σας.

Δεν πίνετε άφθονο νερό

 Όντας ακόμα και ελαφρώς αφυδατωμένοι, τα επίπεδα ενέργειας μειώνονται, λέει η διαιτολόγος Amy Goodson. Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση του όγκου του αίματος, εξηγεί Goodson. Αυτό απαιτεί από την καρδιά σας να αντλεί λιγότερο αποτελεσματικά, μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους μυς και στα όργανά σας.

Δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο

 Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας αφήσει υποτονικούς, οξύθυμους, αδύναμους. «Σας κουράζει διότι ταξιδεύει στους μύες και τα κύτταρα λιγότερο οξυγόνο», εξηγεί η Goodson. Ενισχύστε τα επίπεδα του σιδήρου σας καταναλώνοντας τροφές όπως συκώτι, αυγά, άπαχο βοδινό κρέας, φασόλια, τόφου, αυγά (συμπεριλαμβανομένου του κρόκου), σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Δεν τρώτε πρωινό

 Το φαγητό που τρώτε τροφοδοτεί με καύσιμα το σώμα, και όταν κοιμάστε, το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ό, τι καταναλώνετε στο δείπνο το βράδυ. Ετσι, όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να εφοδιάζετε με καύσιμα το σώμα σας με πρωινό.

Τρέφεστε με junk food

Τα τρόφιμα είναι «φορτωμένα» με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες και καταλαμβάνουν υψηλή θέση σχετικά με το γλυκαιμικό δείκτη (GI), ένα «εργαλείο» που δείχνει πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο του αίματος. Κρατήστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, επιλέγοντας προϊόντα με πρωτεΐνη, λέει η Goodson. Στις καλές επιλογές περιλαμβάνεται το κοτόπουλου (ψημένο, όχι τηγανητό), καστανό ρύζι, σολομός και γλυκοπατάτα, ή σαλάτα με κοτόπουλο και φρούτα.

Δυσκολεύεστε να πείτε «όχι»

Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους γύρω τους, το κάνουν σε βάρος της δικής τους ενέργειας και της ευτυχίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μπορεί να σας μετατρέψει σε αγανακτισμένους και οργισμένους με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, είτε πρόκειται για τον προπονητή του παιδιού σας που σας ζητάει να ψήσετε κουλουράκια για την ομάδα ποδοσφαίρου είτε για το αφεντικό σας που θέλει να σας δει και το Σάββατο, δεν χρειάζεται να πείτε ναι.

Δουλεύετε στις διακοπές

 Τσεκάροντας τα email σας ενώ θα έπρεπε να ξεκουράζεστε στη θάλασσα, βάζετε σε μεγάλο ρίσκο την υγεία σας καθώς κινδυνεύετε να εξαντληθείτε. Όταν πραγματικά κάνετε διαλείμματα, θα είσαστε πιο δημιουργικοί, παραγωγικοί και αποτελεσματικοί όταν επιστρέψετε.

Βασίζεστε στον καφέ για να βγάλετε τη μέρα

 Ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα …τράνταγμα καφεΐνης, δεν είναι μεγάλη υπόθεση στην πραγματικότητα όμως η αλόγιστη χρήση διαταράσσει σοβαρά τον ύπνο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Sleep Medicine έδειξε ότι η κατανάλωση καφεΐνης ακόμα και έξι ώρες πριν από την ώρα του ύπνου επηρεάζει τον ύπνο, οπότε μείνετε μακριά από τον απογευματινό καφέ.

Συναγερμός στην αστρονομία – Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει ξυστά από την γη την Κυριακή!

Συναγερμός έχει σημάνει στους επιστήμονες, καθώς αστεροειδής στο μέγεθος σπιτιού, πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από την Γη την Κυριακή.

Πρόκειται για τον διαστημικό βράχο 2014 RC, που έχει διάμετρο 20 μέτρα και θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, κάπου πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, στις 9.18 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το βράδυ της Κυριακής.

Θα βρίσκεται σε ύψος λίγο χαμηλότερο από τα 36.000 χιλιόμετρα των τροχιών ορισμένων τηλεπικοινωνιακών και μετεωρολογικών δορυφόρων.

Το κοντινότερο πλησιάσμά του θα τον φέρει, σύμφωνα με τη NASA, σε απόσταση περίπου 34.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, δηλαδή γύρω στο ένα δέκατο της απόστασης Γης-Σελήνης.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 31 Αυγούστου από το αστεροσκοπείο «Καταλίνα» στην Αριζόνα και η ύπαρξή του επιβεβαιώθηκε την επόμενη νύχτα από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη.

Ο ταχέως κινούμενος αστεροειδής θα είναι πολύ αχνός, όταν περάσει κοντά από τη Γη και δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Το κοντινό πέρασμα του βράχου θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες να μελετήσουν καλύτερα την τροχιά του για να εκτιμήσουν κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον απειλή για τον πλανήτη μας. Οι αστρονόμοι έχουν βρει μέχρι σήμερα στο ηλιακό μας σύστημα πάνω από 10.000 ουράνια σώματα, που οι τροχιές τους τα φέρνουν κοντά στη Γη.

Μερικές συμβουλές για προστατευτείτε από τον καρκίνο!

Αμερικανοί επιστήμονες εξέδωσαν πρόσφατα έναν οδηγό που περιλαμβάνει 6 συμβουλές σχετικά με το τι θα πρέπει να καταναλώνουμε και να αποφεύγουμε, ώστε να είμαστε προστατευμένοι από τον καρκίνο.

Οι έξι συμβουλές βασίζονται στην ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων από εκθέσεις του Παγκοσμίου Ταμείου Έρευνας του Καρκίνου (WCRF), του Αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (AICR) και άλλες επιστημονικές πηγές.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι «6 εντολές» κατά του καρκίνου:

1) Το ασβέστιο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ειδικά οι άνδρες θα πρέπει, λοιπόν, να περιορίσουν ή και να αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Βέβαια, το ασβέστιο προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, πότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντικαθίσταται από φυτικό.

2) Η υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, όπως του στόματος, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Για το λόγο αυτό ο περιορισμός του είναι επιβεβλημένος.

3) Η υπερκατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσο περισσότερο κρέας καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει.

4) Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, του μαστού, του παγκρέατος και του προστάτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ο ψήσιμο στο γκριλ, το τηγάνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα και στα κάρβουνα θα πρέπει να αποφεύγονται.

5) Τα προϊόντα σόγιας στην εφηβεία μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στην ενήλικη ζωή, αλλά και τον κίνδυνο υποτροπής του.

6) Οι ίνες και οι φυτοχημικές τους ουσίες των φρούτων μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πολλών τύπων καρκίνου, οπότε η κατανάλωσή τους είναι επιβεβλημένη.

Ο οδηγός δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN).

Πριν κάνετε μπάρμπεκιου ψήστε πρώτα το κρέας στο φούρνο

Περισσότεροι από εννέα στους δέκα λάτρεις του μπάρμπεκιου κάνουν τουλάχιστον ένα σοβαρό λάθος υγιεινής όταν ψήνουν κρέατα στα κάρβουνα, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

images

Αυτό σημαίνει πως έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποστούν τροφική δηλητηρίαση και, συνεπώς, προτιμότερο είναι να προμαγειρεύουν τα κρέατα πριν τα βάλουν στα κάρβουνα, λέει η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας.

Στη δημοσκόπηση της FSA συμμετείχαν 2.030 ενήλικες, το 21% εκ των οποίων είπαν πως έχουν αρρωστήσει έπειτα από την κατανάλωση τροφίμων που έψησαν στα κάρβουνα.

Σχεδόν ένας στους τρεις είπαν πως καταναλώνουν το κρέας μόλις δουν πως ψήθηκε εξωτερικά χωρίς να ελέγχουν το εσωτερικό του, άλλοι δύο στους δέκα είπαν ότι δεν βάζουν τα ψημένα κρέατα σε διαφορετικό πιάτο απ’ ό,τι τα ωμά, ενώ σχεδόν οι μισοί παραδέχτηκαν ότι με το ίδιο πιρούνι που γυρνάνε το ωμό κρέας, τρώνε κιόλας το ψημένο.

Συνολικά, το 94% έκαναν λάθη όταν έψηναν στα κάρβουνα.

Η FSA προειδοποιεί ότι η κακή υγιεινή μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση με παθογόνους μικροοργανισμούς όπως το καμπυλοβακτήριο, καθώς και ότι ακόμα κι αν το κρέας είναι εξωτερικά κάρβουνο, δεν σημαίνει πως στο εσωτερικό του είναι ψημένο.

Για να είναι ψημένο το εσωτερικό του, θα πρέπει να είναι λευκό εσωτερικά (καθόλου ροζ ούτε κόκκινο) και δεν πρέπει να έχει χυμούς.

Το ωμό κρέας και το ψημένο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά πιάτα και να μην έρχονται σε επαφή με τα ίδια μαχαιροπίρουνα. Επίσης δεν πρέπει να πλένουμε το ωμό κοτόπουλο διότι διασπείρει μικρόβια.

«Η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί αληθινό κίνδυνο με το μπάρμπεκιου και γι’ αυτό υπενθυμίζουμε στον κόσμο πως πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για να προστατεύει τον εαυτό του και τους

ανθρώπους του», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της FSA δρ Κάθριν Μπράουν.

Σύμφωνα με την FSA, η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι άρρωστοι για λίγες μέρες, αλλά κάποιοι εκδηλώνουν μακροχρόνιες επιπλοκές όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και σύνδρομο Guillain-Barre (είναι μία σοβαρή νόσος του νευρικού συστήματος).

Έρχεται νέος διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας εντός των προσεχών ημερών αλλάζει ο διοικητής του ΑΤ Αλεξάνδρειας. Ο νέος διοικητής που θα έρθει υπηρετούσε μέχρι σήμερα στην Χαλκιδική στο ΑΤ Γαλάτιστας και φέρει τον βαθμό του Αστυνόμου Α.

Τα φρούτα ασπίδα στο εγκεφαλικό

Η κατανάλωση φρούτων κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακού νοσήματος έως 40%, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

Όσο περισσότερα φρούτα τρώνε καθημερινά οι άνθρωποι, τόσο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειώνεται.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, μελέτησαν επί επτά χρόνια στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Κίνα, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.

Οι καρδιαγγειακές νόσοι (εμφράγματα, εγκεφαλικά κ.α.) είναι η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι ο τρόπος ζωής και ειδικότερα η υγιεινή διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο για τον βαθμό κινδύνου.

Αντίθετα με τις δυτικές χώρες όπου είναι πιο συνηθισμένα τα εμφράγματα, στην Κίνα υπερτερούν τα εγκεφαλικά (ισχαιμικά και αιμορραγικά), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η νέα μελέτη έδειξε ότι, σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου φρούτα, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα (κατά μέσο όρο μιάμιση μερίδα ή 150 γραμμάρια), είχαν μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 15% για έμφραγμα, 25% για ισχαιμικό εγκεφαλικό και 40% για αιμορραγικό εγκεφαλικό.

Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά φρούτα, είχαν σημαντικά χαμηλότερη πίεση αίματος (συστολική και διαστολική).

Σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν ποτέ φρούτα, όσοι έτρωγαν καθημερινά, είχαν κατά μέσο όρο μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 32% (από έμφραγμα κατά 27% και από εγκεφαλικό κατά 40%).

Μετά τη δεκαετία του ΄50 εμφανίζεται μια μείωση στους καρδιαγγειακούς θανάτους, ιδίως από εγκεφαλικά, σε αρκετές ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί. Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων μπορεί να παίζει ρόλο σε αυτή την θετική τάση.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι, μετά και τη νέα έρευνα, πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι η τακτική κατανάλωση φρούτων δεν είναι απλώς χρήσιμη, αλλά αναγκαία ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για την μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Γι’ αυτό, όπως ανέφεραν, οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να ακολουθούν τέτοιες πολιτικές, ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους άφθονα και φθηνά φρούτα.