Επιμέλεια Βασίλης Σιμόπουλος
Α1 ΕΠΣ Ημαθίας (7η αγων.):
Ενημέρωση από το επίσημο site της ΕΠΣΗ(http://www.eps-imathias.gr/home/index.asp)
Ενημέρωση από το επίσημο site της ΕΠΣΗ(http://www.eps-imathias.gr/home/index.asp)
Συζητήθηκαν θέματα δράσης και λειτουργίας των ποντιακών συλλόγων ανά περιοχή αλλά και σε γενικό επίπεδο, ενώ παράλληλα η όλη διαδικασία και εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την άρτια οργάνωση και φιλοξενία του οικοδεσπότη Ποντιακού Συλλόγου της Αλεξάνδρειας. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες της συνέλευσης.

«Δόκτορ Τζέκιλ»(εντός) και «Μίστερ Χάιντ»(εκτός)..!! Συνεχίζει να παρουσιάζεται διπρόσωπος ο ΓΑΣ Αλεξάνδρεια..
Πολύ δυνατός εντός έδρας από τη μία, μεταμορφωμένος προς το χειρότερο μακριά από την έδρα του. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της κακής εμφάνισης, ένα γεγονός που μάλλον δεν είναι συμπτωματικό.

Ενώ την περασμένη αγωνιστική, απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα που είναι από τα φαβορί για τον τίτλο οι παίκτες του Μανώλη Λευκόπουλου «έβγαλαν ψυχή» στο γήπεδο κατακτώντας μια πολύ παλικαρίσια νίκη, σήμερα απέναντι στην ομάδα της Σκύδρας κατάφεραν να μετατρέψουν ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι σε δυνατό ντέρμπι και να πάρουν με πολύ άγχος το ροζ φύλλο. Παιχνίδι «καρμπόν» με το προηγούμενο εκτός έδρας με τον Βατανιακό στην Κατερίνη.
Σε γενικές γραμμές η ομάδα παρουσιάστηκε ασύνδετη και με επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δεν μπορούσε να βρει λύση στο μαρκάρισμα του «ογκόλιθου» Σημαιοφορίδη, που έκανε ό,τι ήθελε μέσα στην ρακέτα.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας αμέσως μια καθαρή πρωτοπορία με διαφορές γύρω στους 10 πόντους, αλλά δεν φάνηκαν ικανοί να τη διατηρήσουν, μιας και η φιλότιμη και μαχητική ομάδα του Σκυδραϊκού κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και να περάσει και μπροστά κάποιες φορές.
Η Αλεξάνδρεια, παρά τις συνεχόμενες αλλαγές από τον πάγκο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να ξεφύγει στο σκορ έως τα τελευταία δευτερόλεπτα, κατακτώντας τη νίκη καθαρά από εμπειρία και διαφορά ποιότητας των μονάδων της.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Τζήμου και Ντόγκα.
Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-34(ημ), 43-46, 61-64.
ΑΣ Σκυδραϊκός (Κολοβός): Κεσμετζίδης, Χαραλαμπίδης, Σημαιοφορίδης 20, Διμπάρης, Λυτρίδης, Τσανακτσής, Δερμιτζάκης, Ντουλαβέρης, Λυκόπουλος, Τουλκερίδης, Μουμτζίδης.
ΓΑΣ Αλεξάνδρεια (Λευκόπουλος): Ρουσόπουλος 3, Παρίσης 2, Μπαγιώκας 1, Πασχαλιώρης, Μπαλιάκας 12, Αβραμίδης 5(1), Παπαγερίδης 6(1), Σιτσάνης 5(1), Παντοφλίδης, Νικολόπουλος 18(3), Καραγιάννης, Καρκάρας 12.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Σινά Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η Πολιτική Αεροπορία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε μια έρημη και ορεινή περιοχή του κεντρικού Σινά.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 217 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα.
Το Airbus Α-321 ήταν σε υψόμετρο 9,450m, όταν εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ, ανέφερε η Πολιτική Αεροπορία της Αιγύπτου σε ανακοίνωσή της.
Πλήρωμα και επιβάτες έχασαν την ζωή τους σε αυτή την θλιβερή συντριβή.
Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μεταβαίνουν στο σημείο ο υπουργός Μεταφορών και ρώσοι διασώστες, ενώ κήρυξε εθνικό πένθος.
Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως και την 30η Απριλίου 2016.
Συγκεκριμένα:
1 Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
2 Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
Δεν χρωστάμε στον ΥΕΘΑ Καμμένο τίποτε ,αλλά μετά από τόσα χρόνια το ότι έλαβε υπόψιν τις εισηγήσεις του ΓΕΣ και βράβευσε τον τότε Οπλίτη της Ι MΠ κ. Χοϊλού Ανέστη δια χειρός του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ,μόνο συγχαρητήρια του αξίζουν !
Τα συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους αυτούς που εισηγήθηκαν και πρότειναν τη δια μνημόνευση του «ΑΣΤΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ στο τότε Οπλίτη του 508 Μ/Κ ΤΠ
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της I Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επέδωσε, εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου τη διαμνημόνευση «ΑΣΤΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ» στον Μόνιμο Υπάλληλο της Ι MΠ κ. Χοϊλού Ανέστη διότι ως οπλίτης στο 508 Μ/Κ ΤΠ τον Ιανουάριο του 1996, στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής, κάτω από ιδιάζουσες περιστάσεις, ενεργώντας εθελοντικά και επ’ ωφέλεια των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Έθνους τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατη και μόνιμη βλάβη στην υγεία του.
Τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 (κρίση των Ιμίων), ο τότε Στρατιώτης Ανέστης Χοϊλούς υπηρετούσε ως στρατιώτης στο 508 Μ/Κ ΤΠ που εδρεύει στα Ρύζια του Έβρου. Στο πλαίσιο της ετοιμότητας και συναγερμού της Μονάδας του, ο Λόχος του διατάχθηκε να προωθηθεί στις θέσεις μάχης, όπως και έπραξε. Κατά τη διάρκεια της εκεί προετοιμασίας ο Διοικητής του Λόχου, αναζήτησε 4 εθελοντές, προκειμένου να οδηγήσουν και μεταφέρουν στις θέσεις μάχης και δεύτερη φάλαγγα 4 ΤΟΜΠ Μ113, από την έδρα της Μονάδας.
Ο Στρατιώτης Ανέστης Χοϊλούς χωρίς δεύτερη σκέψη και σκεπτόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και με αίσθημα πατριωτισμού προσφέρθηκε εθελοντής. Κατόπιν τούτου, με 3 ακόμα στρτες και με τον Επιλοχία του Λόχου, επέστρεψαν στο στρατόπεδο για να οδηγήσουν τα Μ113.
Για την εκκίνηση του Μ113 που ήταν οδηγός, ακολουθήθηκε η διαδικασία της παροχής βοήθειας με τη χρήση καλωδίων ισχύος από το συσσωρευτή ενός άλλου οχήματος του ίδιου τύπου, το οποίο είχε σταθμεύσει με κατεύθυνση αντίθετη προς το δικό του. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ρευματοληψία, στη διαδικασία απομάκρυνσης του άλλου Μ113, επέβλεπε την ορθή επαναφορά της αναβαθμίδας που υπάρχει στο πίσω μέρος του και η οποία επανερχόταν στην αρχική της θέση μηχανικά.
Από απροσεξία και λάθος χειρισμό του άλλου ερπυστριοφόρου, προφανώς λόγω και της έντασης της στιγμής εγκλωβίστηκε μεταξύ των οπισθίων τμημάτων των δυο οχημάτων με αποτέλεσμα να υποστεί πλήρη μονοπληγία αριστερού άνω άκρου, συνεπεία εφελκυσμού αριστερού βραχιονίου πλέγματος.
Σημ.: Εδώ στον Έμβολο χαιρόμαστε και συγχαίρουμε τον Ανέστη Χοϊλού που τυγχάνει να είναι και φίλος μας!
Σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στις 11π.μ., στο Α/Δ Αλεξάνδρειας κατά τη διάρκεια τελετής, απονεμήθηκαν από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγου κου Βασίλειου Τελλίδη, τα πτυχία και τα διακριτικά ιπταμένου στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της 31ης και 32ης εκπαιδευτικής σειράς από τη Σχολή Αεροπορίας Στρατού χειριστές ελικοπτέρων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες της Αεροπορίας Στρατού.
Η εκπαίδευση διήρκησε 44 εβδομάδες και περιλάμβανε θεωρητικά αντικείμενα τεχνικής πτήσης, συντήρησης Α/Φ-Ε/Π, μετεωρολογίας, επικοινωνιών κ.α., καθώς και πτητική εκπαίδευση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν 100 ώρες πτήσης έκαστος, ημέρα και νύχτα σε Ε/Π NH 300C και UH-1H.
Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κος Αντώνιος Νομικός, ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποστράτηγος κος Νικόλαος Ράμμος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Δήμαρχος Πέλλας κος Γρηγόριος Στάμος και εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Νομού, Διοικητές Μονάδων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, καθώς και συγγενείς των αποφοιτούντων χειριστών.
Το επιτελείο του Έμβολου εύχεται στους νέους χειριστές μας καλή σταδιοδρομία, καλές πτήσεις και να βαστάνε γερά.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 «μυγδαλάκι» μαγιά
½ κ. γ. αλάτι θαλασσινό
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
½ ποτήρι κρασιού τσικουδιά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό γλυκοκολοκύθα καθαρισμένη
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. στάκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Μισό κιλό φέτα χονδροτριμμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα κρητική τριμμένη
Μισό φλιτζάνι μυζήθρα χονδροτριμμένη
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα της γέμισης
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 φλιτζάνι γάλα κατά προτίμηση Εβαπορέ ή ελαιόλαδο
Σουσάμι λευκό
Μαυροκούκι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε την μαγιά.
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υγρά υλικά για το φύλλο.
Ρίχνουμε και το ζεστό νερό με την μαγιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά, στο μίγμα των υγρών. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας δυνατά, σηκώνοντας την ζύμη για να «πάρει αέρα». Την γυρίζουμε και από την άλλη μεριά ζυμώνουμε δυνατά και «κλείνουμε» την ζύμη διαγώνια. «Παίζουμε με την ζύμη», όπως λέμε, στην Κρήτη. Η ζύμη είναι έτοιμη μόλις ξεκολλά από τα χέρια μας. Μην ξεχνάμε, για να πετύχει το φύλλο, η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη, ούτε σφικτή ούτε «αχαμνή».
Την σκεπάζουμε με την μεβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να «ξεκουραστεί», για 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη μας, σε 2 όμοιες μπάλες.
Τις πιέζουμε ελαφρά και «πιάνουμε» το ξυλίκι μας, το αλευρώνουμε, όπως και τον πάγκο μας, για να μην κολλά το φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο, που δεν θέλει βιασύνη.
Αφού το ανοίξουμε, το τεντώνουμε στο ξυλίκι για να «πάρει αέρα», το ξεδιπλώνουμε και το απλώνουμε «στοργικά» πάνω σε λαδωμένο ταψί. Θα πρέπει να καλύψουμε τα πλάγια και λίγο παραπάνω για να το «διπλώσουμε» στην γέμιση. Όσο περισσέψει το κόβουμε.
Κόβουμε την γλυκοκολοκύθα, σε λεπτές φέτες. Να υπολογιζουμε, ότι στην πίτα, θα βάλουμε δύο στρώσεις υλικών, άρα η ποσότητα, θα μοιραστεί στην μέση.
Αραδιάζουμε την γλυκοκολοκύθα στο ταψί, «σφικτά» χωρίς κενά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι, για να μην βγάλει υγρά. Συμπληρώνουμε τα κενά με το κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με τα 3 τυριά, το δυόσμο, την στάκα. Αν δεν αγαπάμε όλοι, το άρωμα στάκας, την περιορίζουμε και την σηματοδοτούμε με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και στρώνουμε ακόμα μια σειρά υλικών.
Κλείνουμε τις άκρες του κάτω φύλλου και κόβουμε το υπόλοιπο. «Ανοίγουμε» το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο την πίτα μας.
Με ένα πινέλο «περνάμε» την πίτα μας με ελαιόλαδο ή γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Χαράζουμε το φύλλο σε κομμάτια για να «ψηθεί» καλύτερα. Στην Κρήτη, ρίχνουν και το ελαιόλαδο που περισσεύει.
Αν έχετε ξυλόφουρνο θα τον κάψετε μέχρι «ν’ ασπρίσει».
Αν ψήσετε στην κουζίνα προθερμαίνετε τον φούρνο καλά στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 90΄- 2 ώρες.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί μέσα-μέσα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα.
Η λειτουργία της θα είναι συμπληρωματική ως προς την κεντρική ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), με τις οποίες θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης.
Στον διαδικτυακό αυτό χώρο θα μπορούν οι χρήστες να αναζητούν πληροφορίες και να ενημερώνονται για ανακοινώσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας.
Επίσης θα αναρτώνται video που θα προωθούν με εκλαϊκευμένο τρόπο τις νέες τεχνολογίες, παρουσιάζοντας δρώμενα από τον κόσμο της επιστήμης.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας με το κοινό, ώστε να ανταλλάσσονται απόψεις, προτάσεις και ιδέες.
Υπογράφηκε από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την «Έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για το έτος 2015.»
Με την παρούσα απόφαση εγκρίνεται συμπληρωματικό πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών, στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυουσών ειδικών κτηνιατρικών διατάξεων.