Αγιασμός και πρώτο ραντεβού στο γήπεδο για τους κιτρινόμαυρους του Άρη στο γήπεδο του Παλαιοχωρίου.
Δείτε τις πρώτες εικόνες.
Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.
Στην ημερίδα θα συμμετέχει και η ακαδημία «Πήγασος Ημαθίας» από τη Βέροια.
Μετά το πέρας των αγώνων θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για ένα tablet, αλλά και άλλων δώρων προσφορά των χορηγών του συλλόγου Vodafone Αλεξάνδρειας και Admiral. Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι αθλητές που μετείχαν στα θερινά προγράμματα κολύμβησης και waterpolo.
Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας συνελήφθησαν χθες (31-07-2016) τα ξημερώματα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 4 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 37χρονος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε από κοινού με έναν 56χρονο υπήκοο Αλβανίας 2 έτερους υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 28 και 32 ετών, με σκοπό να διευκολύνουν την είσοδο των τελευταίων στην ελληνική επικράτεια έναντι χρηματικού αντιτίμου. Σημειώνεται ότι οι 3 αλλοδαποί δεν διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στην χώρα. Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, χρηματικό ποσό και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου.
Συλλήψεις για κλοπές
Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (31-07-2016) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ελαιώνα ιδιοκτησίας του 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους άνω των 2 μέτρων, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Από τη διοίκηση του Εθνικού Κλειδίου ανακοινώνεται η ποδοσφαιρική κοινωνική διοργάνωση του τουρνουά «Θεόδωρος Περηφανόπουλος». Το πολύ επιτυχημένο ήδη από πέρσι τουρνουά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Κλειδίου.
Θα τιμηθεί η μνήμη του Θοδωρή Περηφανόπουλου, ενός παίκτη-σύμβολο για την ομάδα του Εθνικού. Λεπτομέρειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν καθώς και τις λεπτομέρειες τέλεσης του θεσμού πλέον αυτού, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.


The first tree of pistachio ‘came’ in Aegina from Syria in early 1900 by doctor N.Peroglou, who kept its cultivation secret. But as always, nothing stays secret… The secret was spread and its cultivation spread … The microclimate and soil composition contributed to the production of a prime fruit, resulting in monoculture throughout the island.
Our trip to the roads of pistachio brought us to the island of artists, since many chose the island for their permanent residence. My favorite Nikos Kazantzakis, stayed for 20 years in the house of the rock with the big blue windows and huge caper bushes which he loved. The endless blue inspired him. A few meters further the famous sculptor Kapralos, flourished. His sculpture of “Mother” is in front of his house – museum that you can visit.
Summer is dedicated to my favorite artist Yiannis Moralis for whom the island was a source of inspiration and a place for the gathering of creative artists.
The gastronomy and culture of Aegina “meet” on 16-18 of September, in the Pistachio Festival. The editorial team of Emvolos however, is invited, so you will get the correspondence.
Few more information about the island, where pilgrims from all over Greece come reverently to the Holy Monastery of Saint Nektarios.

Aegina is famous for its fish market and its katsoules, a unique seafood delicacy… The beautiful fish that loves the calm and clear waters with sandy bottom. The taste resembles that of Sole but is even better … fried them with butter and “deglazed” with sparkling wine …a poem.
Second stop for ouzo with seafood, next to the fish market, the hot gastronomic spot of Aegina, the tavern “Agora” of Geladakis.
Third stop for pistachio and its sweet sins … in all versions at the “Mourtzi” … The pistachio nougat is delicious like the small pistachio sweets.. Nektaria excels in confectionery and Panagiotis is a known pistachio cultivator. The second generation continues the worthy endeavor.
Fourth stop on the “passing road” of the harbor, classic in unique Aeakio for its dreamy profiterole, sprinkled with pistachio and fine chocolate.
Ingredients
700 gr. kantaifi filo
200 gr. butter
For the filling
500 gr. pistachio in pieces
1 tbsp lemon zest without wax
1 pinch mastiha powder
For the syrup
1 liter of water
1200 gr. granulated sugar
200 gr. thyme honey
1 lemon slice
For finishing
100 gr. grated pistachio
In a bowl, pour the ingredients for the stuffing and mix well.
Spread on our bench the kantaifi sheets (fila) and separate with our fingers until they get untangled.
Cut with a knife and split in two.
In a frying pan, heat gently the butter until it is thick.
Brush with butter a baking dish and place the kantaifi sheets. To be covered with butter, pour the remaining butter.
Divide the sheets into 6 strips and press well.
Divide the stuffing into 6 parts and put them in the center.
Wrap our kantaifi in a roll.
Put the pan in a well preheated oven at 180 °C and bake until golden brown for 45-50 minutes.
Prepare the syrup by putting in a saucepan all the ingredients and boil for 3 minutes until it thickens.
Allow for the temperature to become moderate for 10 minutes.
Remove the kantaifi from the oven and as it is warm we pour the syrup.
Allow to cool and sprinkle with pistachios and serve.
Ice cream pistachio is great to be served with as well as the kaimaki ice cream.

Κράμερ εναντίον Κράμερ ή αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ.
Η δε κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον υπουργό δημόσιας τάξης, δεν μπορεί παρά να αποτελεί αποδοκιμασία για το κόμμα του.
Αν και με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ κανείς δεν ξέρει…
Οι διαφωνίες ανάμεσα στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν κάτι νέο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι το κόμμα «βράζει» για τις πράξεις και αποφάσεις της κυβέρνησης. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την υπέροχη σουρεαλιστική εικόνα, όπου το κόμμα καλούσε την κοινωνία να διαδηλώσει εναντίον της ….κυβέρνησής του!!
Κι όταν λέμε κόμμα, εννοούμε αυτό το 3%, που αποτελεί την πραγματική δύναμη της Κουμουνδούρου, πριν την μαζική μετακόμιση προς τα εκεί των πάλαι ποτέ ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ.
Όταν λέμε κόμμα, εννοούμε αυτό το αρχικό συνονθύλευμα των 12 συνιστωσών και των διαφορετικών ιδεολογικοπολιτικών τάσεων.
Οι παλαιότεροι ασφαλώς θα θυμούνται ότι αυτή η διαφορετικότητα απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος ξεκίνησε να κάνει εντόνως την εμφάνισή της όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλα έλεγε στο κόμμα του κι άλλα έκανε ως κυβερνήτης. Μόνο που τότε, έστελνε μια επιστολή στον διαφωνούντα ή στους διαφωνούντες, τους έλεγε «ευχαριστώ» για την …προσφορά τους και τους έστελνε σπίτια τους.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, επιπλέον, κυβερνούσε χωρίς να νοιάζεται για το κόμμα του.
Σήμερα όμως, με τη δομή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολύτως όμηρος του κόμματος του. Εξ ου και η διστακτικότητά του να πάρει θέση ή να επιβάλλει τις απόψεις του. Κι αν δεν το πράξει τώρα που βρίσκεται στην εξουσία, πότε θα το κάνει;
Όταν περάσει πάλι στα αντιπολιτευτικά έδρανα κι η εσωκομματική εσωστρέφεια κορυφωθεί; Κι όχι μόνο αυτό.
Ο πρωθυπουργός, με την συνεχή παρεμβατικότητα του κόμματός του δεν μπορεί καν να κυβερνήσει.
Κι όχι μόνο λόγω ανικανότητας, αλλά και από την συστηματική υπονόμευση των αποφάσεών του είτε από το κόμμα του είτε και από υπουργούς του.
Τους οποίους αφήνει να αλωνίζουν!
Κι η κοινωνία γελάει ή κουνά ειρωνικά το κεφάλι της…
Αυτό σημαίνει ότι στους ελέγχους που θα γίνουν από τώρα και στο εξής οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν στο οπλοστάσιό τους και το μέτρο της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών εκτός από την επιβολή των νέων αυστηρότερων προστίμων.
Το μέτρο, όπως διευκρινίζεται από την ΓΓΔΕ, εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής έλεγχου του Γενικού Γραμματέα, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.
Στην απόφαση, ζητείται από τους Προϊσταμένους και τα αρμόδια στελέχη των Δ.Ο.Υ. να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει η ΓΓΔΕ για την εφαρμογή του μέτρου:
Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εξουσιοδοτείται να υπογράφει “Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων” την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.
Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.
Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη “σφραγίστηκε μέχρι (ημερομηνία – ώρα), βάσει της με αριθ. πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. Ειδικής Εντολής Έλεγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει”.
Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.
Σε περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας, καθώς και σε περιπτώσεις, που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.
H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της, συνεχίζει και διευρύνει τις στοχευμένες ενέργειές της κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη τη χώρα και με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, εφαρμόζοντας το νέο μοντέλο ελέγχων, που δεν περιορίζεται στην επιβολή του προστίμου.
Επίσης πολλοί άνθρωποι, χωρίς θρησκευτικό λόγο, καταφεύγουν στην νηστεία για να αποτοξινώσουν το σώμα τους από τα συσσωρευμένα δηλητήρια βελτιώνοντας έτσι την υγεία τους.
Προσοχή όμως γιατί και τα νηστίσιμα παχαίνουν.
Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι τα νηστίσιμα δεν παχαίνουν. Έτσι πολλοί καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες των επιτρεπόμενων φαγητών, με αποτέλεσμα να προσθέτουν κιλά στον οργανισμό τους και εξαιτίας της λαιμαργίας τους να ακυρώνουν κατά μια έννοια την νηστεία τους.
Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
Αυτή την περίοδο, από 1η Αυγούστου έως την 15η Αυγούστου η εκκλησία μας την έχει ορίσει ως περίοδο νηστείας για να τιμήσει την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Από ποια είδη νηστεύουμε
1 Κρέας
2 Βούτυρα
3 Αυγά
4 Γαλακτοκομικά
5 Ψάρια – με εξαίρεση την γιορτή του Σωτήρος στις 06 Αυγούστου –
6 Λάδια
7 Αποχή από κρασί και κάθε αλκοόλ
Στην περίπτωση που η 15η Αυγούστου πέφτει Τετάρτη ή Παρασκευή επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών, όχι όμως του κρέατος.
Στις αρχές του χριστιανισμού η συγκεκριμένη νηστεία ήταν χωρισμένη σε δυο περιόδους, μία περίοδος μέχρι την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και μία περίοδος από την Μεταμόρφωση του Σωτήρος μέχρι την κοίμηση της Θεοτόκου. Κατά τον 10ο αιώνα η εκκλησία προχώρησε στην ένωση αυτών των νηστειών, αποτελώντας έτσι την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου όπως την βιώνουμε στις μέρες μας.

Εντάξει τα περισσεύματα της προηγούμενης μέρας δεν έχουν την νοστιμιά του φρέσκομαγειρεμένου φαγητού. Και όμως, προτού τα πετάξετε στα σκουπίδια, πρέπει να μάθετε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για τα οφέλη του φαγητού που περίσσεψε.
-Το φρέσκο μαγειρεμένο ρύζι εκτός της γεύσης έχει κάποιες διαφορές με εκείνο που συντηρήσαμε στο ψυγείο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
-Όταν καταναλώνουμε φρέσκομαγειρεμένο ρύζι, το άμυλο που περιέχει μετατρέπεται στο οργανισμό μας σε γλυκόζη, ωστόσο, όταν το ρύζι κρυώνει, ένα μέρος του αμύλου του μετατρέπεται στο λεγόμενο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο συμπεριφέρεται περισσότερο όπως οι φυτικές ίνες και αποδίδει λιγότερες θερμίδες.
-Περίσσεψαν τα μακαρόνια σας; Φυλάξτε τα στο ψυγείο και απλά τα ξαναζεσταίνετε. Στην έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε στους ανθρώπους του τα έφαγαν ότι τα κρύα ζυμαρικά αύξησαν λιγότερο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με τα πρόσφατα βρασμένα μακαρόνια.
-Οι χθεσινές βραστές πατάτες σας δίνουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο από τις ζεστές. Στην έρευνα που έγινε η περιεκτικότητα μιας ζεστής βραστής πατάτας σε ανθεκτικό άμυλο από 7% έφτανε στο 13% όταν ήταν κρύα.
Περίσσεψε τυρί για τοστ ή παρμεζάνα, βάλτε τα στο ψυγείο προσέξτε αν έχει σημάδια μούχλας ή δυσάρεστη μυρωδιά και έχει σκληρύνει. Για όσους ταλαιπωρείστε από δυσανεξία στη λακτόζη, τα καλά νέα είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί τόσο λιγότερη λακτόζη περιέχει.
-Τα μαγειρεμένα φαγητά, αν δεν καταναλωθούν αμέσως, πρέπει να μπουν στο ψυγείο αφού κρυώσουν σε μπολ με καπάκι για να μην πάρουν μυρωδιές από το ψυγείο και διατηρούνται για 3-4 ημέρες.
-Τα μακαρόνια του ψυγείου θα γίνουν ένα υπέροχο γεύμα αν τα συνδυάσετε με μια σάλτσα με σκόρδο, βασιλικό, θυμάρι και φρέσκο βούτυρο! Φτιάξτε μια σος και ψιλοκόψτε χρωματιστές πιπεριές, ντομάτα και μανιτάρια, θα είναι νόστιμο το ρύζι που περίσσεψε να το γαρνίρετε με αυτή.
Οι πατατούλες από χτες θα γίνουν μια νοστιμότατη πατατοσαλάτα με κρεμμύδι, ντομάτα, κάππαρη και πιπεριές, γαρνίρετε με μία σος γιαουρτιού!