Αρχική Blog Σελίδα 15425

Το τελευταίο χειροκρότημα για τη Ζωή Λάσκαρη – Δείτε την κηδεία στο βίντεο

Ο επίλογος της ζωής μιας σταρ, της Ζωής Λάσκαρη, γράφτηκε σήμερα στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Στη συνέχεια, το κατάλευκο φέρετρο με τη σορό της ηθοποιού, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μεταφέρθηκε στο Α΄ νεκροταφείο όπου και ετάφη στον τάφο της οικογένειας Λυκουρέζου. 

Από νωρίς στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στην οδό Σκουφά, οι παράπλευρες οδοί παρέμειναν κλειστές και πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον ύστατο αποχαιρετισμό.

Δείτε αποσπάσματα από την κηδεία στο βίντεο:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε  προσωπικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τις κόρες της Μαρία -Ελένη Λυκουρέζου, Μάρθα Κουτρουμάνου και στην εγγονή της, Ζένια Μπονάτσου.

Κηδεία Ζωής Λάσκαρη 2Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου – Νόνικα Γαληνέα, Βέρα Κρούσκα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Φαίδων Γεωργίτσης, Φώτης Μεταξόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Βογιατζής, Άννα Φόνσου, Έλενα Ακρίτα, κά.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου -ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σήφης Βαλυράκης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ ένα στεφάνι με κόκκινα γαρύφαλλα έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στενοί φίλοι της Ζωής Λάσκαρη -ανάμεσά τους και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος- αποχαιρέτησαν συγκινημένοι την φίλη τους και ηθοποιό, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Κηδεία Ζωής Λάσκαρη 3Συντετριμμένος ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποχαιρέτησε την δική του «Ζουζού» όπως την αποκάλεσε τρυφερά, στεκόμενος πάνω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένο από τις αγαπημένες της μπουκαμβίλιες, που μετέφεραν από τον κήπο του εξοχικού τους στο Πόρτο Ράφτη: «Στέκομαι πλάι σου, σε κρατώ αγκαλιά και θέλω να σου μιλήσω, όπως δεν είχα κάνει ποτέ: στις δύσκολες στιγμές που συνέπεσε να περάσουμε μαζί, αν σου στάθηκα μία φορά εσύ μου στάθηκες δέκα. Ήξερες να φιλιώνεις με τον εχθρό, να χάνεις γενναιόδωρα. Σ΄ όλη σου τη ζωή  δεν δέχτηκες το μαύρο και στο πένθος που από νωρίς σ΄ εγκλώβιζε, εσύ απαντούσες με λευκό. Ανέτρεψες το σκοτάδι για να βρεθείς από τη μεριά του φωτός. Ένα κορίτσι που ο κόσμος σε βάφτισε με αγάπη “Ζωίτσα”. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει ζωντανό και φωτεινό, όπως ήθελες».

Κηδεία Ζωής Λάσκαρη 4Η Ζωή Λάσκαρη ετάφη στο Α΄ νεκροταφείο, υπό τον ήχο ενός θερμού και παρατεταμένου χειροκροτήματος από φίλους και θαυμαστές.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Δημοτική Κοινότητα Μελίκης αρωγός στην προσπάθεια της Ακροβατικής Γυμναστικής του Φιλίππου Μελίκης

Ο Πρόεδρος και η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στη Γυμνάστρια του Τμήματος Ακροβατικής Γυμναστικής του Φιλίππου Μελίκης, Ελένη Μαμουτοπούλου, το ποσό των 300ων ευρώ, ώστε το τμήμα να συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Αγώνες Ακροβατικής Γυμναστικής το Φθινόπωρο του 2017.

Είναι τιμή μας το γεγονός ότι μετά από δεκαετίες, η βραβευμένη με Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά μετάλλια, Ακροβατική Γυμναστική της Μελίκης, επιστρέφει ξανά στα μεγάλα σαλόνια, με πολλές υποσχέσεις.

Μελίκη Ακροβατική γυμναστική 2Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε τη Γυμνάστρια του Tμήματος Ακροβατικής Γυμναστικής του Φιλίππου Μελίκης, Ελένη Μαμουτοπούλου και τον σύζυγό της, καθώς σε ανύποπτο χρόνο προέβησαν οικειοθελώς στον σχολαστικό καθαρισμό του Μικρού Κλειστού Γυμναστηρίου Μελίκης, ώστε να είναι έτοιμο για τις προπονητικές υποχρεώσεις της νέας περιόδου 2017-2018.

Με εκτίμηση
Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης
Σταματία Τζικανούλα
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης
  Αλέξανδρος Ακριτίδης

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ανακοινώνονται οι βάσεις

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ημέρα που θα τεθεί τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Αυτή η μέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Δευτέρα 28 ή – το αργότερο – η Τρίτη 29 Αυγούστου.

Ενόψει και της επίσημης γνωστοποίησης της ημερομηνίας το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το ύψος των βάσεων εισαγωγής. Καταλυτικό ρόλο ως προς αυτό αναμένεται ότι θα παίξουν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση.

Με το «20» να είναι ο βαθμός μόλις 35 υποψηφίων επί συνόλου 20.425, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση. Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Η αναμενόμενη πτώση στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν οφείλεται μόνο στις πολύ κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και σε εκείνες που πέτυχαν οι υποψήφιοι στο Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όπου μόνο το 11,6% περιλαμβάνεται στη βαθμολογική κλίμακα 12-20.

Στις υπόλοιπες σχολές αναμένονται οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο – με την εξαίρεση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και ειδικά των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική. Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος.

Οι ίδιες μικρές αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ) όπου – υπενθυμίζεται – έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΟ – Επιτροπή Εφέσεων – Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων στην Γ Εθνική – Απορρίφθηκε η έφεση της ομάδας της Αλεξάνδρειας

Με Απόφαση της ΕΠΟ – Επιτροπή Εφέσεων –   απορρίφθηκε η έφεση της ομάδας της Αλεξάνδρειας  κατά του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων με αποτέλεσμα η ομάδα των Τρικάλων Ημαθίας να βρίσκεται οριστικά στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΕ Αλεξάνδρειας κατά της υπ’ αριθ. 32/25-5-2017 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Ημαθίας.

Τι ξέρουμε για την μπανάνα, την φλούδα, τα φύλα και την μπανανιά; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Η μπανανιά είναι το φυτό που μπορεί να καταναλωθεί ολόκληρο χωρίς να πάει χαμένο κανένα μέλος της.  Το γνωστότερο σε μας μέλος της είναι η μπανάνα, ο καρπός της μπανανιάς που είναι τροπικό φρούτο.

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ο κορμός της μπανανιάς:

Στην Ινδία ο χυμός που βγαίνει από τον κορμό χρησιμοποιείται ως οικιακό φάρμακο για τη θεραπεία του ίκτερου, ενίοτε με την προσθήκη μελιού.

Τα φύλλα της μπανανιάς:

Τα φύλλα του φυτού είναι μεγάλα, εύκαμπτα και αδιάβροχα. Χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους ανάλογα με την περιοχή που καλλιεργούνται.

Σαν αλεξιβρόχια (ομπρέλες) και για το τύλιγμα της τροφής με σκοπό το μαγείρεμα ή την αποθήκευση τροφών.

Ο καρπός της μπανάνας:

Είναι αρωματική και χορταστική, ξεχειλίζει από βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες, αποτελώντας ένα από τα πιο ενεργειακά φρούτα!

Η  μπανάνα  είναι ιδανική για την Παρασκευή παγωτού, πρωτεϊνούχα ροφήματα και άλλες λιχουδιές, προσφέροντας  κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες  και άλλα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας.

Το κάλιο που περιέχει και η απαλλαγή της από νάτριο ισοδυναμεί με πρόληψη απέναντι σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, με την πρόληψη απέναντι στις διαταραχές της πίεσης να είναι μια από αυτές. Συμβάλλει ακόμη στις βλάβες του κυκλοφορικού, χρησιμεύει για την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και δεν περιέχει λιπαρά και χοληστερίνη.

Η φλούδα της μπανάνας:

Η χρήση της φλούδας της μπανάνας είναι λιγότερη γνωστή αλλά είναι βρώσιμη και στην πραγματικότητα κάνει καλό στην οργανισμό μας.

Άνθρωποι σε χώρες όπως η Ινδία, καταναλώνουν τη φλούδα της μπανάνας και απολαμβάνουν τη διατροφική της αξία εδώ και δεκαετίες, κάτι που φαίνεται παράξενο στη Δύση, λόγω του ότι έχουμε μάθει να ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας αλλά έτσι χάνουμε το μεγαλύτερο ωφέλιμο μέρος τους.

Το κομμάτι αυτό της μπανάνας είναι σκληρό, πικρό και γεμάτο ίνες  όμως η φλούδα μπορεί να πολτοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί σε  smoothies, να την τηγανίσουμε, να την ψήσουμε και να τη βράσουμε, να την απολαύσουμε ολόκληρη ή να την χρησιμοποιήσουμε για να  ψήσουμε πάνω της  το κρέας, κρατώντας το τρυφερό και μαλακό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε  βιταμίνη Β6 και Β12, αλλά και σε  μαγνήσιο και κάλιο, ενώ είναι πλούσια σε  φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Κρατήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες και γευστικές  έξω από το ψυγείο τυλιγμένες σε χαρτί εφημερίδας γιατί η τροπική φύση της μπανάνας την κάνει να μην αντέχει το πολύ κρύο, οι θερμοκρασίες του ψυγείου μαυρίζουν την φλούδα.

Η φύση μας έδωσε πλουσιοπάροχα τους καρπούς της για να έχουμε τροφή σε αφθονία. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε γενικά την χρήση και την χρησιμότητά τους, παίρνοντας παράδειγμα από την γευστική μπανάνα και να μην πετάμε τα λιγότερο όμορφα μέλη τους μια και όλα είναι χρήσιμα, γευστικά και υγιεινά.

 

Με την δική μου ματιά. – Από την Πηγή Περσιάδου

Αυτές τις μέρες που όλοι οι φίλοι μου επιστρέφουν για τις διακοπές τους στον τόπο που γεννήθηκαν, εγώ για άλλη μια φορά ευγνωμονώ την τύχη μου, που δεν έχω χωριό να πάω.

Πηγή Περσιάδου
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Πηγή Περσιάδου

Οι λόγοι καθόλου πρακτικοί, μόνο συναισθηματικοί.

Οι φίλοι μου ξαναζούν εκεί τις παιδικές τους μνήμες, τους παιδικούς φίλους που χάθηκαν, τη γιαγιά που τους περίμενε με το χαρτζιλίκι έτοιμο, τη μάνα που ετοίμαζε καλούδια μιά βδομάδα πριν για να δεχθεί παιδιά και εγγόνια και που δεν υπάρχει πιά.

Και τα βιώνουν όλα με περισσή νοσταλγία.

Μερικές φορές και με θλίψη.

Εγώ λοιπόν είμαι κερδισμένη.

Γιατί στο παιχνίδι της αναμέτρησης που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια η μνήμη με τη λήθη πάνω στο τραπέζι της ζωής μου, η μνήμη σχεδόν πάντα αναδεικνύεται εφτάψυχη νικήτρια, την ώρα που εγώ προσπαθώ να γίνω παραχαράκτριά της.

Στην οριακή , άνιση συνήθως μάχη, μεταξύ μνήμης και λήθης, οι προσωπικοί απολογισμοί και τα βιώματα, θέλω να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.

Γιαυτό συναισθηματικά είμαι ευτυχής που δεν έχω χωριό.

Πρακτικά, όχι.

Καλοδεχούμενα όμως όλα.

Και όσα έχει και όσα δεν έχει κανείς.

Ευρωπαϊκές βιομηχανίες αναψυκτικών στοχεύουν σε περαιτέρω μείωση της ζάχαρης κατά 10% για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Στη σταδιακή διαδικασία αφαίρεσης της προστιθέμενης ζάχαρης από τα αναψυκτικά και την εισαγωγή «αρνητικών θερμίδων» έχει επικεντρωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών, όπως μεταδίδει η EURACTIV Ισπανίας.

Οι παραγωγοί αναψυκτικών της ευρωπαϊκής οργάνωσης UNESDA, πέτυχαν κατά μέσο όρο μείωση των θερμίδων στα προϊόντα τους κατά 12% μεταξύ του 2000 και του 2015. Επί του παρόντος, η UNESDA υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία, για να επιτύχει περαιτέρω μείωση κατά 10% έως το 2020. Απώτερος σκοπός είναι η επίτευξη του στόχου της ΕΕ που αφορά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

«Περισσότερο από το 60% των παιδιών που είναι υπέρβαρα πριν από την εφηβεία θα παραμείνουν υπέρβαρα και στην πρώιμη ενηλικίωση. Εκτιμάται, ακόμη, ότι στην Ευρώπη το 25% των παιδιών, που πηγαίνουν σχολείο, είναι ήδη υπέρβαρα ή παχύσαρκα», δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Μη Μεταδοτικών ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη, δρ. Gauden Galea.

Μετά από συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ΕΕ συμμετέχει στην προώθηση των υγιεινών διατροφικών συνηθειών, της τακτικής σωματικής άσκησης και της μείωσης της θερμιδικής πρόσληψης (με ιδιαίτερη προσοχή στα αναψυκτικά), σε έναν πόλεμο ενάντια στα προστιθέμενα σάκχαρα, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Πιέσεις προς την ΕΕ

Ορισμένες χώρες έχουν υιοθετήσει ειδικούς φόρους κατά της ζάχαρης, του αλατιού ή των λιπαρών, οι οποίοι έχουν άμεσο στόχο να αποτρέψουν την υπέρμετρη κατανάλωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση αυτών των φόρων θα μπορούσε να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, πιέζοντας τους καταναλωτές προς φθηνότερα τρόφιμα κατώτερης διατροφικής ποιότητας.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξηγεί ότι οι φόροι στα είδη διατροφής αυξάνουν τη γραφειοκρατία, κυρίως εάν εφαρμόζονται στα συστατικά ή εάν είναι πολύπλοκο το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζει τα τρόφιμα, τα οποία πρόκειται να φορολογηθούν.

Επιπλέον, σχετική έκθεση για το 2014 προειδοποιούσε ότι ο φόρος στα ζαχαρούχα ποτά και τα λιπαρά τρόφιμα θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εργασιακή απασχόληση και τις επενδύσεις.

Παχύσαρκος 1 στους 5 Ευρωπαίους

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, το 2008 ήταν υπέρβαροι σχεδόν ένας στους δύο Ευρωπαίους και των δύο φύλων, ενώ την ίδια χρονική περίοδο το 23% των γυναικών και το 20% των ανδρών ήταν παχύσαρκοι.

Η παχυσαρκία οφείλεται στην έλλειψη σωματικής άσκησης και την κακή διατροφή. Αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για μη μεταδοτικές νόσους, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές ασθένειες και οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

 

Προέλευση: euroefe.es -- ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠαΣοΚ, εξελίξεις , εκλογές…. – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μετά την περίοδο αποψίλωσης του ΠαΣοΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και της ταχείας αναρρίχησης του δεύτερου στην εξουσία, η «επιχείρηση» ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς είναι η σημαντικότερη πολιτική εξέλιξη στον συγκεκριμένο χώρο.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι ως μια πρώτη πολιτική ανάλυση είναι σαφές ότι αυτή η εξέλιξη θα καθορίσει δυο πράγματα:

  • Την επόμενη ημέρα στη χώρα
  • Τον χρόνο των εκλογών

Σε ότι αφορά το πρώτο, είναι ξεκάθαρο ότι το ΠαΣοΚ επιχειρεί ν’ ανασυγκροτηθεί με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Η πιθανότατη εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταδεικνύει το πρόβλημα. Που αρχίζει με την έκφραση πολιτικού λόγου της δεκαετίας του ’80 σε επίπεδο έκθεσης ιδεών και καταλήγει στην αδυναμία της να ενώσει την Κεντροαριστερά και ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο. Και δη χωρίς τις ανόητες ιδεοληψίες με τις οποίες γαλουχήθηκε…

Το ΠαΣοΚ σήμερα, μπορεί να καλεί τους αυτομολήσαντες οπαδούς και ψηφοφόρους του να επιστρέψουν, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτοί είναι η «κακιά μαγιά» για οποιαδήποτε πρόοδο του κόμματος και της ίδιας της χώρας. Κι ότι το κενό στον πολιτικό χώρο βρίσκεται στο μετριοπαθές Κέντρο, στο οποίο υπάρχουν πολιτικά άστεγοι, οι οποίοι για τον άλφα ή βήτα λόγοι δεν θέλουν να συμπορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία και απεχθάνονται τον πολιτικό ουτοπισμό του λόγου και των έργων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν βρεθεί κάποιος να προσελκύσει και να εμπνεύσει τους μετέωρους αυτούς ψηφοφόρους, η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει τεράστιες διαστάσεις και η χώρα θα οδηγηθεί ταχύτατα σε εκλογές. Όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι υπάρχει κενό ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να το καταλάβει, αφού δεν εμπνέει κι όσα λέει δεν μπορούν να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Άρα, όσο το ΠαΣοΚ πορεύεται όπως σήμερα κι όσο δεν κινούνται άλλες δυνάμεις που θα μπορούσαν με τον πολιτικό τους λόγο να παίξουν σημαντικό ρόλο στο αύριο της χώρας,  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελπίδα αναπνοής. Πολύ περισσότερο όταν το «σύστημα Λαλιώτη» – ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι- «εργάζεται» για να παραδώσει το «όλον ΠαΣοΚ» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα…

Σε ότι αφορά το δεύτερο, δηλαδή τον χρόνο των εκλογών.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η συγκυβέρνηση δύσκολα θα παραδώσει την εξουσία πριν περάσει και η τελευταία ημέρα που προβλέπει το Σύνταγμα κι οι νόμοι αφού δύσκολα πλέον θα την «γευθεί» πάλι.

Όμως, όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και στην οικονομία, όσα θ’ ακολουθήσουν από το φθινόπωρο που ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη ζώνη του λυκόφωτος (τρίτη αξιολόγηση με σοβαρά ζητήματα για το δημόσιο και την πελατειακή δημοσιοϋπαλληλία, επιπτώσεις από τις πολιτικές του σε φορολογικά, ασφαλιστικά ζητήματα, αδυναμία Τσίπρα ν’ απευθυνθεί σε εθνικό ακροατήριο, παντελής έλλειψη σοβαρότητας στελεχών του κλπ) αλλά και η συνεχής πτωτική πορεία που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, μπορεί να επισπεύσουν τις εκλογές. Σε συνδυασμό φυσικά, με την στασιμότητα των εξελίξεων στον χώρο του ΠαΣοΚ που ευνοεί τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Συνεπώς, όπως και να δει κάποιος το ζήτημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός κόμματος που θα αντικαταστήσει το ΠαΣοΚ ή την μετεξέλιξή του με φθαρμένα υλικά κι απλή αλλαγή ονόματος.

Δηλαδή, η δημιουργία του σύγχρονου και μη λαϊκίστικου ΠαΣοΚ….

 

 

 

 

Ιταλία: Δύο νεκροί, 39 τραυματίες ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό στην Ίσκια

Δυο είναι οι νεκροί και 39 οι τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης.

Κατά την διάρκεια της νύχτας διασώθηκαν ένα μωρό επτά μηνών και ο πατέρας του. Τώρα, οι διασώστες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν άλλα δυο παιδιά. Πρόκειται για τα αδέλφια του βρέφους, τα οποία είναι τριών και πέντε ετών. Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά  τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

Σεισμός 4 R στην νήσο Ίσκια της Ιταλίας
Φωτό – Σεισμός στην νήσο Ίσκια Ιταλία – Οι άνθρωποι περιμένουν στο δρόμο μετά από σεισμό μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο νησί Ίσκια της Ιταλίας στις 21 Αυγούστου 2017. Υπήρξαν αναφορές για την κατάρρευση κάποιων κτιρίων και πρώιμες αναφορές για νεκρούς και εγκλωβισμένους – EPA / SERENELLA MATTERA

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Life: Τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου

Τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου δεν είναι απαραιτήτως και τα πιο καλά ή τα πιο γνωστά… και φυσικά δεν είναι κατάλληλα για όλα τα βαλάντια, αλλά μόνο για αυτούς που μπορούν να ξοδέψουν το λιγότερο 600 ευρώ μόνο για φαγητό.

Πολλές φορές πέρα από την γευστική εμπειρία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην αστρονομική άνοδο των τιμών τους. Τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου έχουν λοιπόν ως εξής:

Crissier στο Hοtel de Ville, Ελβετία

Δημιουργήθηκε από τον σεφ Benoit Violier, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο του 2016 (για οικονομικούς λόγους), αυτό το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί τρία Michelin μετά το θάνατο του σεφ του.

Στην κουζίνα βρίσκεται ο σεφ Franck Giovannini, ο οποίος μαθήτευσε στον Violier και εξακολουθεί να διατηρεί το στυλ του σε ένα μενού γευσιγνωσίας από 11 πιάτα, μεταξύ των οποίων και το καβούρι καρυκευμένο με πικάντικο βασιλικό ή μοβ αγκινάρες.

Ένα γεύμα για δύο με 11 πιάτα κοστίζει 670 ευρώ.

Saison, Σαν Φραντσίσκο στην Καλιφόρνια

Από τότε που άνοιξε έγινε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και ακριβά εστιατόρια στη δυτική ακτή, και τώρα συγκαταλέγεται στα πιο ακριβά στον κόσμο. Στην κουζίνα του βρίσκεται ο σεφ Joshua Skenes, ο οποίος ήξερε πώς να κερδίσει το θαυμασμό των Michelin: το εστιατόριο διαθέτει τρία αστέρια.

Η κουζίνα, «γαλλοποιημένη» αλλά καινοτόμος βασίζεται σε τοπικά προϊόντα που συλλέγουν από το δικό τους κήπο. Το μενού των 8 με 10 πιάτων για δύο άτομα στα 680 ευρώ.

Le Meurice Alain Ducasse, Παρίσι, Γαλλία

Το Le Meurice Alain Ducasse διέθετε μέχρι πρόσφατα τρία αστέρια Michelin όμως έχασε το ένα. Με τον Alain Ducasse, στην κουζίνα του παραμένει ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου.

Το εστιατόριο έχει τον πλούσιο διάκοσμο ενός παλατιού, αντάξιο των Βερσαλλιών, και στο μενού του περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ όπως αστακό, λαχανικά μαγειρεμένα σε κρούστα αλατιού ή ψητό κοτόπουλο με μανιτάρια Morel και άγριο σκόρδο.

Το μενού των πέντε πιάτων για δύο άτομα φτάνει τα 708 ευρώ.

L’Arpege, Παρίσι, Γαλλία

Το Oeuf a la Coque είναι το πιο διάσημο πιάτο του εστιατορίου, μαγειρεμένο από τον Γάλλο σεφ Alain Passard. Διαθέτει τρία αστέρια Michelin και ο κόσμος προσέρχεται σ’ αυτό σαν να είναι η Μέκκα της γαστρονομίας.

Το μενού του L’Arpege περιλαμβάνει κυρίως πιάτα με λαχανικά που παράγονται στον κήπο του εστιατορίου, που έχει έκταση πέντε στρεμμάτων στις όχθες του Σηκουάνα.

Το μενού των 12 πιάτων για 2 άτομα φτάνει τα 725 ευρώ.

Alain Ducasse στο Plaza Athenee, Παρίσι, Γαλλία

Ένα ακόμα εστιατόριο, που επιμελείται ο Alain Ducasse στο Παρίσι βρίσκεται στη λίστα με τα πιο ακριβά εστιατόρια.

Αυτό συνεχίζει να διατηρεί τα τρία αστέρια Michelin και το μενού των πέντε πιάτων για δύο άτομα κοστίζει 726 ευρώ.

Guy Savoy, Παρίσι, Γαλλία

Το τριάστερο εστιατόριο στο Παρίσι ανήκει στον Γάλλο σεφ Guy Savoy και βρίσκεται κοντά στη διάσημη Ιλ ντε λα Σιτέ.

Στο μενού γευσιγνωσίας του μην χάσετε τη σούπα αγκινάρας με μαύρη τρούφα, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα.

Βέβαια για 2 άτομα το μενού των 11 πιάτων κοστίζει 735 ευρώ.

Joel Robuchon, Las Vegas, Nevada

Στο Λας Βέγκας, τον ιδανικό προορισμό όπου το χρήμα βασιλεύει και όπου όλο και περισσότεροι σεφ μετακομίζουν για να ανοίξουν εκεί τα εστιατόριά τους, βρίσκεται ακόμα ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου.

Στην κουζίνα του ο διάσημος Γάλλος σεφ, Joel Robuchon. Το εστιατόριο διαθέτει τρία αστέρια Michelin είναι γνωστό για το χαβιάρι από Osetra(με μαλακή κρέμα κουνουπίδι και πράσινο ζελέ σπαράγγια).

Τιμή μενού 18 πιάτων για δύο άτομα 760 ευρώ.

Kitcho Arashiyama Honten, Κιότο, Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι επίσης γνωστή ως ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο και το μεγάλο αριθμό από εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Με επικεφαλής τον σεφ Κούνιο Τοκουάκα, κάθε πιάτο που σερβίρεται εκεί –με προϊόντα τοπικά και της κάθε εποχής- είναι ένα έργο τέχνης. Επιπλέον, το εστιατόριο προσφέρει θέα στο κοντινό ποτάμι και τους απότομους λόφους γύρω από την περιοχή.

Μενού 12 πιάτων για 2 άτομα 836 ευρώ.

Masa, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ.

Ο Masa Takayama, ένας από τους πιο διάσημους σεφ σούσι στον κόσμο, βρίσκεται πίσω από το ομώνυμο νεοϋορκέζικο εστιατόριο που προσφέρει φαγητό υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, από το μπαρ οι πελάτες έχουν θέα στην ανοιχτή κουζίνα και μπορούν να παρακολουθήσουν τον σεφ να ετοιμάζει τα πιάτα που σερβίρονται, κάνοντας την εμπειρία της γευσιγνωσίας μοναδική, εφόσον διαθέσετε 1.017 ευρώ για 2 άτομα σε ένα μενού των 20 με 25 πιάτων.

Ultraviolet, Σανγκάη, Κίνα

Ultraviolet, έτσι ονομάζεται το πειραματικό εστιατόριο του σεφ Paul Pairet στη Σαγκάη.

Η εμπειρία του δείπνου με ένα μενού γευσιγνωσίας από 20 έως 25 πιάτα, που συνοδεύεται από μουσική και θέαμα. Η ιδέα είναι να συνδυαστούν τα συναισθήματα που παράγονται από τις μυρωδιές, υφές και γεύσεις των τροφίμων ώστε να προκύψει μια νέα εμπειρία με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων.

Το μενού για δύο άτομα φτάνει τα 1.489 ευρώ.

Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία

Κάτι παρόμοιο με το Ultraviolet συμβαίνει και στο Sublimotion, εστιατόριο του σεφ Πάκο Ρονσέρο στην Ίμπιζα. Βρίσκεται στο Hard Rock Hotel στο Playa d’en Bossa, από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 2014 και λειτουργεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της γαστρονομικής «παράστασης», η οποία, όπως λέει, προσφέρεται εκεί.

Για τρεις ώρες, μόνο 12 άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που συνοδεύεται από όλα τα είδη των παιχνιδιών: γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, προβολές 360 μοιρών, τα φώτα νέον στα τραπέζια και τα πιάτα που δημιουργούνται με πειραματικές τεχνικές.

Για να το απολαύσετε τα 13 πιάτα του μενού θα πρέπει να διαθέσετε για σας και το ταίρι σας 2.790 ευρώ.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ