Αρχική Blog Σελίδα 15048

ΟΓΑ: Πριν από τα Χριστούγεννα η καταβολή του χρηματικού βοηθήματος σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων για την παροχή χρηματικού βοηθήματος στις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του ΟΓΑ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η καταβολή του χρηματικού βοηθήματος σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες θα πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα ονόματα των δικαιούχων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), την οποία μπορούν να επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενες, ακολουθώντας τα πεδία (Αγροτική Εστία/Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας), συμπληρώνοντας τον Αριθμό Αίτησης και τον ΑΜ του ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό του χρηματικού βοηθήματος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Ειδικά, για το 2017, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων του Νομού Λέσβου, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, το βοήθημα θα δοθεί σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η ημερομηνία καταβολής του χρηματικού βοηθήματος στις δικαιούχους πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες με φυσητό γυαλί – Δείτε πως γίνονται

Δείτε την είδηση στο βίντεο:

Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες με φυσητό γυαλί – Handmade Christmas balls with blown glass.
Κατασκευάζονται εδώ και 44 χρόνια σε οικογενειακή επιχείριση που είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Ελλάδα! H Αθανασία Κοτοπούλου μας ξεναγεί στο εργαστήριό της όπου κάθε μία από τις εκατοντάδες γυάλινες μπάλες δημιουργείται από το φύσημά της στο γυαλί!ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ.ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ – They are manufactured for 44 years in a family business that is the only one in Greece! Athanasia Kotopoulou shows her workshop, where every one of the hundreds of glass balls is created by hand ANA-MPA/Aggelakis
Στο βίντεο μιλάει η κα Αθανασία Κοτοπούλου, δημιουργός γυάλινων στολιδιών

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Ιανουαρίου

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2018 του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, καθορίστηκαν ως ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2018 του ΕΦΚΑ η 19η Δεκεμβρίου 2017 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η 21η Δεκεμβρίου 2017 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο.

 

 

Οι διαιτητές για τους επαναληπτικούς αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κύπελλου Ημαθίας.

Ορίστηκαν από την Επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ημαθίας οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ημαθίας.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Στο ΔΑΚ Νάουσας την αναμέτρηση μεταξύ του ΦΑΣ Νάουσα και του Φίλιππου Αλεξάνδρειας θα διευθύνει ο Χρήστος Παυλίδης με βοηθούς τους Γρηγόρη Γαβρά και Γρηγόρη Παζαρτζικλή.

Το παιχνίδι μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων και του Εθνικού Κλειδίου θα διευθύνει ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος με βοηθούς τους Θανάση Νησελίτη και Αλέξανδρο Γκόγκα.

Το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Παλαιοχωρίου μεταξύ του Άρη Παλαιοχωρίου και του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας θα διευθύνει ο Γιώργος Βρέσκας με βοηθούς τους Διονύση Μοσχόπουλο και Λουκά Ρηγόπουλο.

Τέλος την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας μεταξύ του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και του Ατρόμητου Διαβατού θα διευθύνει ο Δημήτρης Καραντώνης με βοηθούς τους Μιχάλη Κελεσίδη και Γιώργο Χριστοδούλου.

Οι παραπάνω αγώνες θα διεξαχθούν την 06 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης στις 14.30.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πένες στον φούρνο με γραβιέρα – Δείτε την συνταγή στο βίντεο

Στα πλαίσια της εκπομπής 2στις ΔΥΟ της τηλεόρασης «Ε» με την Φωτεινή Γεωργαντά  περίφημος σεφ Ηλίας Αντωνιάδης μας φτιάχνει σήμερα Πένες στον φούρνο με γραβιέρα. Ο  Έμβολος χορηγός.

Δείτε την συνταγή στο βίντεο:

Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού νεράντζι στη κλωστή

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αληθινή συνταγή 100 ετών

Τα νεράντζια είναι τώρα στα καλύτερά τους για γλυκό του κουταλιού που χαρίσει την αρωματική του πινελιά τα χειμωνιάτικα βράδια μας.

Είναι εύκολη συνταγή και πολύ αρωματική.

Η συνταγή δική σας από τη φίλη Γιώτα από το Ευηνοχώρι, των κρυστάλλινων νερών, στην Αιτωλοακαρνανία.

Νεράντζι στη κλωστή  

Από την Γιώτα Aντωνιάδου, μέλος Λαογραφικού Συλλόγου Μουσείου Ευηνοχωρίου

Υλικά 

5 φρέσκα νεράντζια

1 κιλό ζάχαρη καστανή

Χυμό από μισό φρέσκο λεμόνι

Νεράντζι γλυκό του κουταλιούΤρόπος Παρασκευής

 Ξύνουμε τα νεράντζια περνώντας την φλούδα τους από τον τρίφτη για να φύγει η πικράδα και να αναδυθούν τα αρώματά τους.

Νεράντζι γλυκό του κουταλιού 2Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε όλη μέρα αλλάζοντας νερό συνολικά 5 φορές.

Κόβουμε τα νεράντζια στην μέση και μετά σε τρία κομμάτια το κάθε μισό.

Αφαιρούμε την φλούδα από την ψίχα.

Αν θέλουμε από την ψίχα δημιουργούμε μια αρωματική μαρμελάδα σε δεύτερο στάδιο.

Για τα γλυκά ρολάκια  χρησιμοποιούμε μόνο την φλούδα.

Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σαν ρολό και με μια χονδρή βελόνα και κλωστή δημιουργούμε ένα στεφάνι νεραντζένιο.

Σε σκεπασμένη  κατσαρόλα με νερό σιγοβράζουμε τα νεραντζάκια για 15 λεπτά και χύνουμε το πρώτο νερό. Αλλάζοντας νερά βράζουμε 3 φορές ακόμα  για 15 λεπτά κάθε φορά.

Η Γιώτα Αντωνιάδου και τα γλυκά της καλούδια
Η Γιώτα Αντωνιάδου και τα γλυκά της καλούδια

Βγάζουμε το νεραντζένιο στεφάνι και το σουρώνουμε καλά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το στεφάνι με τα ρολά νεραντζιού που έχουν μαλακώσει και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό παγωμένο.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Σταματάμε το βράσιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κα συνεχίζουμε την άλλη μέρα 15 λεπτά βράσιμο ακόμα προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε τα νεραντζάκια να κρυώσουν και κόβουμε την κλωστή.

«Ξεπερνάμε» τα ρολά και τα βάζουμε στο βάζο ξεχειλίζοντας το με σιρόπι.

Κλείνουμε ερμητικά τα βάζα μας και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Μυστικό

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 50-80ο C «απολυμαίνουμε» τα βάζα μας για 20 λεπτά και αμέσως μετά τα γεμίζουμε με το γλυκό μας. Τα αναποδογυρίζουμε για ένα βράδυ και την επόμενη τα «φυλάμε» σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.