Π. Μαντάς: “Ξαναζεσταμένη σούπα” σέρβιρε άλλη μια φορά ο Αλ. Τσίπρας

Την “ξαναζεσταμένη σούπα” της δήθεν «εναλλακτικής και προοδευτικής» πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε χθες να σερβίρει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας από την πόλη της Καλαμάτας.

Αλλά τι καινούριο έχει να μας πει ο κ. Τσίπρας, όταν ο ίδιος και το κόμμα του, με τα ίδια πρόσωπα και στις ίδιες θέσεις, παραμένουν απαράλλακτοι και αδιόρθωτοι εδώ και τέσσερα χρόνια;

Και τι δεν ακούσαμε χθες για άλλη μια φορά!

Εξαγγελίες για κρατικοποιήσεις και νέους φόρους «για το καλό μας» – ανεδαφικές καταγγελίες για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια – ανέξοδες υποσχέσεις αλά «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» – απόλυτη ισοπέδωση όσων η χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ενώ ειδικά για τη Μεσσηνία, ο κ. Τσίπρας «εξήγγειλε» τα έργα που έχουμε ήδη δρομολογήσει: την παραχώρηση του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», το Μιναγιώτικο φράγμα και τα δίκτυα του Φιλιατρινού, το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης, τους οδικούς άξονες “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη” και “Καλό Νερό-Τσακώνα”.

Και βέβαια καμία επανόρθωση – καμία συγνώμη – καμία ανάληψη ευθύνης για τα δικά του πεπραγμένα.

Η χώρα δεν χρειάζεται τη δήθεν «προοδευτική» πρόταση του κ. Τσίπρα. Διότι πάθαμε, μάθαμε και τελικά χορτάσαμε από τα παραμύθια της Αριστεράς.

Και πλέον έχουμε να συγκρίνουμε:

Ανάμεσα στη δική του διακυβέρνηση, τα δημοψηφίσματα, τις κλειστές τράπεζες, την υπερφορολόγηση και τη θάλασσα η οποία «δεν έχει σύνορα».

Και στη “συμφωνία αλήθειας” της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, τη μείωση 50 φόρων και εισφορών, την ψηφιοποίηση του κράτους, την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες και την αύξηση των συντάξεων μετά από 12 χρόνια.  Για ένα καλύτερο κράτος, με καλύτερη υγεία και καλύτερη παιδεία. Όπως κάνουμε βήμα-βήμα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Γιατί στις δικές τους δήθεν «συγκρούσεις», εμείς απαντάμε με αληθινές συγκρίσεις.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Η ιστορική αλήθεια θεραπεύει τον διχασμό»
Επόμενο άρθροΑνδρέας Σπυρόπουλος: «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια επιλογή αλλαγής»