Π. Μαντάς: 1.755.000 ευρώ για το ΚΥ Φιλιατρών

Στις 2 Ιουλίου υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των υποδομών του ΚΥ Φιλιατρών.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.755.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Την παραπάνω ενημέρωση έλαβε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η δρομολόγηση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στη Μεσσηνία. Το συγκεκριμένο έργο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, δεδομένου ότι το Κέντρο Υγείας αποτελεί βασική υποδομή για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε σημαντικό αριθμό όχι μόνο κατοίκων αλλά και επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν επιπλέον δράσεις που χρειάζεται να αναληφθούν για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας, με στόχο την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη υγειονομική κάλυψη συνολικά του νομού. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση σχετικά με άλλα έργα που δρομολογούνται από την πλευρά του υπουργείου και αφορούν στη βελτίωση των υγειονομικών υποδομών διαφόρων μονάδων, την αναβάθμιση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού και την περαιτέρω επιμόρφωση του υγειονομικού προσωπικού, έτσι ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες σε όσους τις χρειάζονται.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχίσουν να υποστηρίζονται αποτελεσματικά όλες οι υγειονομικές μονάδες, τόσο οι νοσοκομειακές όσο και τα Κέντρα Υγείας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν τη μοναδική υγειονομική λύση για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές και τα χωριά. Ευχαρίστησε επίσης την υπουργό για τις ενέργειές της και τη διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμος και να παρακολουθεί όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Μεσσηνία

Προηγούμενο άρθροΠαράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθρο“Βέροια 1960” – Με δύο σημαντικές προσθήκες ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος