Το χάλκινο μετάλλιο στους Διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγκάρδη κατέκτησε
η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ», που συμμετείχε στη διοργάνωση με συνταγές από τη Μακεδονική Κουζίνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής IKA/CULINARY OLYMPICS 2020 διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς μαγειρικής παγκοσμίως.
Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ», με σεβασμό στην παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομιά, μαγείρεψε πιάτα από τη Μακεδονική Κουζίνα, σε μια προσπάθεια προώθησης του προγράμματος προβολής αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του προγράμματος τουριστικής προβολής. Στόχος ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, η διαρκής και βέλτιστη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της μακεδονικής γης, καθώς και η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, που την καθιστά έναν από τους ελληνικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, με την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μαστροδημήτρη, του operation manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα, του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη και του team manager της νικηφόρας ομάδας Χρήστου Γκότση, αντιπρόεδρο Α’ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.