Π. Δουδωνής: «Να μας πει η Νέα Δημοκρατία τι λέει η μελέτη του ΙΟΒΕ, που ζήτησε, για την άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών»

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, εμφανίστηκε σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Κληθείς να απαντήσει ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε ότι : « Θέλουμε να είμαστε η κύρια και πλέον αποτελεσματική δύναμη της αντιπολίτευσης. Αυτό σημαίνει την άνοδο των ποσοστών μας, σε ποσοτικό επίπεδο και σε ποιοτικό επίπεδο, πριν και μετά τις εκλογές σημαίνει να κάνουμε την πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση, η οποία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της, είχε χαρακτηριστεί από πολύ έντονα φαινόμενα αλαζονείας, διαφθοράς, απευθείας αναθέσεων. Εμείς και μέσα και έξω από τη Βουλή, στους κοινωνικούς χώρους στα ΜΜΕ, θα ασκήσουμε αυτή την αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε και στο διαφορετικό μοντέλο αντιπολίτευσης που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με τεράστια ιστορία και με μέλλον, όπως απέδειξαν και οι προηγούμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του φωνή, αλλά πάνω από όλα ασκεί αντιπολίτευση με μία άλλη κουλτούρα. Μία αντιπολίτευση που σημαίνει αντιθέσεις, αλλά σε κρίσιμα εθνικά θέματα και συνθέσεις, όπως συνέβη με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ, την Γαλλία και τις αμυντικές δαπάνες. Η δική μας είναι η πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Όσον αφορά στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ξεκαθάρισε ότι: «Ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει μία συγκεκριμένη πολιτική. Έχει στόχο να βοηθήσει τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους, τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες. Φυσικά για 1000, 2000 άτομα, δεν είναι ευχάριστη αυτή η πολιτική. Για όλους τους υπόλοιπους, τους 9.998.000 πολίτες είναι ανακουφιστική. Ακούμε ότι έχει δήθεν κρυφή ατζέντα το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό. Πώς γίνεται ένα κόμμα, το οποίο επιδιώκει να είναι η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης να έχει κρυφό πρόγραμμα; Για να το εφαρμόσει μετά τις εκλογές, πως; Ως αντιπολίτευση;»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέδειξε τις αστοχίες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει με 5 δισεκατομμύρια παραπάνω ΦΠΑ τα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα, όπου επιπίπτει η φορολογική ρομφαία. Τα 2/3 των φορολογικών εσόδων προέρχονται από έμμεσους φόρους, οι οποίοι πλήττουν περισσότερο τους αδύναμους. Εμείς λέμε ότι ο ΦΠΑ στα βασικά είδη και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πρέπει να μειωθούν. Το έχουν κάνει και άλλες χώρες. Γιατί η υπεραπόδοση των 5 δισεκατομμυρίων είναι μία ληστρική υπεραπόδοση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε βάρος των πλέον φτωχών. Αυτά τα 5 δισεκατομμύρια προήλθαν από τις αυξημένες τιμές. Εμείς θέλουμε ο φτωχός, ο άνεργος, η μεσαία τάξη, ο αγρότης να μην επιβαρύνονται τόσο».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Δουδωνής απηύθυνε δύο βασικά ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία. «Κρυφή ατζέντα ποιός έχει; Έχει ένα κόμμα το οποίο αλαζονικά κινείται πλησίστιο προς μία επιδιωκόμενη παντοδυναμία. Τί σημαίνει αυτό; Να μας πει η Νέα Δημοκρατία δύο πράγματα. Τι λέει η μελέτη που ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο ΙΟΒΕ, το Νοέμβριο, για την άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και δεν έχουμε μάθει τα συμπεράσματά της; Και τι λέει η επιτροπή Πισσαρίδη για την ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας; Όπως έχει πει η Νέα Δημοκρατία, το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” είναι το Ευαγγέλιό της για θέματα φορολογίας. Όσον αφορά στην κοστολόγηση των Προγραμμάτων, ό,τι και να λέει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγια του αέρα. Η ουσία είναι να πάμε σε μία ανεξάρτητη, αδιάβλητη αρχή, όπως είναι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

Προηγούμενο άρθροΟ Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσος απαντά στον κ. Τσίπρα
Επόμενο άρθροΚλείνουν γιορτινά τη χρονιά τους τα Νηπιαγωγεία Μαρίνας, Γιαννακοχωρίου Στη Βιβλιοθήκη ΄΄Ηλίας Τσέχος΄΄, στο Γιαννακοχώρι