Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις για αποκεφαλισμό Ουκρανού στρατιώτη

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές δυνάμεις ότι “αποκεφάλισαν” έναν Ουκρανό στρατιώτη στην περιοχή του Ντονέτσκ, κοντά στο ανατολικό μέτωπο, καταγγέλλοντας ένα νέο έγκλημα πολέμου του στρατού της Μόσχας.

“Έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επικεφαλής των μονάδων των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων στη ζώνη Βολνονάφκα της περιοχής του Ντονέτσκ έδωσαν εντολή να μην υπάρξουν αιχμάλωτοι μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών”, ανέφερε το γραφείο του Ουκρανού γενικού εισαγγελέα σε μια ανακοίνωση στο Telegram.
Αναφέρει πως το κεφάλι ενός Ουκρανού στρατιώτη φάνηκε πάνω σε στρατιωτικό όχημα στη διάρκεια αεροπορικής αναγνωριστικής επιχείρησης.
Φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση δείχνει ένα ελαφρύ θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα, στο καπό του οποίου εμφανίζεται φλουταρισμένο το σημείο όπου φέρεται να βρίσκεται το κεφάλι.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, “οι ενέργειες αυτές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των άρθρων της Σύμβασης της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου”. Ο γενικός εισαγγελέας προσθέτει πως ξεκίνησε έρευνα για “παραβίαση των νόμων και εθίμων του πολέμου” καθώς και για “φόνο εκ προμελέτης”.
Η Μόσχα δεν έχει αντιδράσει προσώρας σε αυτούς τους ισχυρισμούς, και το AFP δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις δηλώσεις των Ουκρανών εισαγγελέων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΥΠΟΙΚ: “Αλλάζει” εικόνα το Υπερταμείο, ώστε να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας
Επόμενο άρθροΣύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επιτάχυνση των προσλήψεων στο δημόσιο