Ουκρανία: Η Ρωσία κάνει μαζική χρήση όπλων διασποράς στην Ουκρανία, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Οπλων Διασποράς

Η Ρωσία κάνει μαζική χρήση όπλων διασποράς στην Ουκρανία, προκαλώντας εκατοντάδες θύματα μεταξύ των αμάχων και καταστρέφοντας κατοικίες, σχολεία και νοσοκομεία, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Οπλων Διασποράς (Cluster Munition Coalition, CMC) στην ετήσια έκθεσή του.

 

«Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν επίσης κάνει επανειλημμένως χρήση τέτοιων όπλων κατά την διάρκεια της σύρραξης», σύμφωνα με τον οργανισμό.

Ούτε η Ρωσία, ούτε η Ουκρανία έχουν  υπογράψει την σύμβαση που απαγορεύει την χρήση των όπλων διασποράς, στην οποία συμμετέχουν 110 κράτη και 13 άλλοι υπογράφοντες.

«Η μαζική χρήση στην Ουκρανία από την Ρωσία όπλων διασποράς που είναι απαγορευμένα διεθνώς δείχνει την κατάφωρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, τις ανθρωπιστικές αξίες και τους νομικούς κανόνες», δήλωσε η Μέρι Γουέρχαμ, εκ των συντακτών της έκθεσης, η οποία δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από την ετήσια διάσκεψη των κρατών που συμμετέχουν στην σύμβαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στην Γενεύη από τις 30 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΥΠΑΑΤ: Τις επόμενες ημέρες η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο
Επόμενο άρθροΑστρονομία: Ανακαλύφθηκε ένας πιθανός υδάτινος εξωπλανήτης, καλυμμένος όλος από έναν βαθύ ωκεανό