Όταν οι «κρεμάλες» γυρίζουν μπούμερανγκ στον Ξυδάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα συνέβησαν προχθές στη Βουλή με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, ασφαλώς δεν είναι πρωτόγνωρα από πλευράς των θαυμαστών του Χίτλερ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Παρ’ όλα αυτά, η σκηνή ήταν εξόχως σοκαριστική.

Ο Λαγός φώναζε για προδότες, για πουλημένους, για κρεμάλες και γκιλοτίνες από του βήματος της Βουλής. Κι ο Ξυδάκης κινήθηκε κι έφτασε σχεδόν δίπλα του διαμαρτυρόμενος. Ενώ, ο μοναδικός υπουργός που βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα, ο Σπίρτζης, παρακολουθούσε ως … Παυλόπουλος.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον, εξ ου και οι σημερινές μας σκέψεις, είναι η αντίδραση του Ξυδάκη.

Ξέρετε πώς την εκλαμβάνω; Ως αυτοκριτική!

Ως μια προσπάθεια συγγνώμης για όσα έκανε ο ίδιος και το κόμμα του στις πλατείες των… αγανακτισμένων. Παρέα με τους χρυσαυγίτες! Τότε που έφτιαχναν ομοιώματα με κρεμάλες κι είχαν κρεμασμένο τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, όποιον τέλος πάντων χαρακτήριζαν μνημονιακό.

Τα ξέχασε άραγε όλα αυτά ο Ξυδάκης και σήμερα τον ξενίζει η φρασεολογία κι οι χυδαίες απειλές της Χρυσής Αυγής προς το κόμμα του;

Ξέχασε ο Ξυδάκης, ότι οι σύντροφοί του, παρέα με τους χρυσαυγίτες φώναζαν το πιο βρόμικο για τη δημοκρατία σύνθημα; «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή»!

Ξέχασε ο Ξυδάκης τους χαρακτηρισμούς περί «Τσολάκογλου», «γερμανοτσολιάδων», «μερκελιστών» που φώναζαν οι σύντροφοί του , στις ίδιες πλατείες με τους χρυσαυγίτες;

Ξέχασε ο Νίκος Ξυδάκης  τη ρητορική μίσους και διχασμού που καλλιέργησε το κόμμα του, παρέα με τους χρυσαυγίτες;

Ξέχασε ο Νίκος Ξυδάκης  τις αγάπες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως προέδρου της Βουλής, με τη ναζιστική ακροδεξιά;

Ξέχασε ο Νίκος Ξυδάκης ποιο κόμμα κυβερνά σήμερα και πόσο καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής;

Ξέχασε ο Νίκος Ξυδάκης ότι ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, με περίσσεια χαρά προσμετρούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο … αντιμνημονιακό στρατόπεδο;

Δεν μπορεί να τα ξέχασε.

Μ’ αυτά εξελέγη βουλευτής.

Και σήμερα λαμβάνει τα επίχειρα από τους πρώην συνοδοιπόρους του στις πλατείες…

Δεν μπορεί να τα ξέχασε.

Απλώς, τώρα που συμβαίνουν εναντίον του τον ενοχλούν.

Μα αυτός κι οι όμοιοί του άνοιξαν τους ασκούς του μίσους κι έστρωσαν το χαλί της Χρυσής Αυγής με την συνοδοιπορία τους μαζί της.

Η ζημιά έχει γίνει στη χώρα.

Φοβάμαι ζημιά αδιόρθωτη…

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΙωάννινα: Η Χάρτα του Ρήγα. Αντίτυπο από το Καπέσοβο
Επόμενο άρθροΧρυσό μετάλλιο η εθνική Ελλάδας γυναικών στο Europa Cup
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.