Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους, ας ζητάνε ρυθμίσεις, ακόμα και αν τις έχασαν και θέλουνε να ξαναμπούν σ’ αυτές, προέτρεψε ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μ. Βερροιόπουλος
«Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά εισοδήματα, δεν είναι μπαταχτσήδες, απλώς έχουν πραγματική ανάγκη, προσπαθούν αλλά δεν μπορούν. Αν δεν μπορούν, πρέπει να απευθύνονται στη ΔΕΗ και να ζητάνε να κάνουν ρυθμίσεις» τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.
Ο κ. Βερροιόπουλος διαβεβαίωσε επίσης, πως ως υπουργείο Ενέργειας «προτρέπουμε ακόμα, και όσοι καταναλωτές έχασαν τις ρυθμίσεις και θέλουν να ξαναμπούνε, να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».
Ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, προέβη γενικότερα σε διευκρινίσεις για τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών.
«Στο πρόγραμμα εξασφαλίστηκαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ. Αυτή η ρύθμιση είναι για τους συμπολίτες μας που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις και τους έχει κοπεί το ρεύμα, έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, είναι άνεργοι, ΑΜΕΑ. Να σημειώσω ότι σε ανθρώπους που χρήζουν μηχανική υποστήριξη, δεν κόβεται το ρεύμα», ανέφερε ο κ. Βερροιόπουλος.
«Η ΔΕΗ – κατέληξε – κατόπιν προτροπής του ΥΠΕΝ, είναι υποχρεωμένη να κάνει πολύ καλούς διακανονισμούς και εξατομικευμένα προγράμματα ρύθμισης στους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα: των 36 δόσεων, των 24, ανάλογα την περίπτωση. Η λογική των διακανονισμών είναι η εξής: Μία μικρή προκαταβολή, στο επίπεδο μιας δόσης και στη συνέχεια, κοιτώντας κατά περίπτωση το προφίλ του καταναλωτή, οι δόσεις συνήθως δεν υπερβαίνουν το 50% της αξίας του ρεύματος που έρχεται κάθε φορά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ