Ορτινάτζα του Πολάκη… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αναζητώντας την επικαιρότητα στις ιστοσελίδες και στις εφημερίδες από την ξαπλώστρα των διακοπών (βλέπετε ο δημοσιογράφος ακόμη και «διακοπευόμενος» εργάζεται) στάθηκα σε μια είδηση. Ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλλε την έναρξη των διακοπών του για να παραστεί στην σημερινή διαδικασία στη Βουλή. Όπου θα συζητηθεί το αίτημα άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι η είδηση αυτή δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο Τσίπρας  ακόμη κι ως πρωθυπουργός έκανε το ίδιο. Προσέφερε κάλυψη σε κάθε ηθικό ή πολιτικό ατόπημα του υπουργού του. Όμως, το να επιμένει να τον υπερασπίζεται ακόμη και για μια καραμπινάτη παρανομία όπως αυτή της παράνομης καταγραφής της συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό! Κι ας μη ξεχνάμε, πλην πολλών άλλων ότι ως πρωθυπουργός μετέτρεψε μια πρόταση μομφής εναντίον του Πολάκη (για την αήθη επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο) σε …ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του!!! Υποχρεώνοντας όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –θέλοντας και μη- να στηρίξουν την πρωτοφανή αθλιότητα.

Ο Τσίπρας, λοιπόν, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να κριθεί ο Πολάκης με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ισχυριζόμενοι ότι η παράνομη καταγραφή του κεντρικού τραπεζίτη αποτελούσε …μέρος των υπουργικών του καθηκόντων!!!

Μπα; Κι από πού ως πού είναι υπουργικό καθήκον η μαγνητοφώνηση συνομιλιών;

Επιπλέον ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι τυχόν άρση ασυλίας του Πολάκη θ’ αποτελεί  …ρεβανσισμό της κυβέρνησης!!!

Μπα; Από πού κι ως πού μπορούν να μιλούν για ρεβανσισμό εκείνοι που άκουγαν τον Πολάκη να τους καλεί να ρίξουν φυλακή κάποιους πολιτικούς τους αντιπάλους; Κι από πού κι ως πού επικαλείται ρεβανσισμό ένας αναπληρωτής υπουργός που τηλεφώνησε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τον ηχογράφησε επειδή είχε διατάξει έρευνα για το προνομιακό καταναλωτικό δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ που έλαβε; Αστεία πράγματα! Πλήρη πολιτικής υποκρισίας. Και μεγαλομανίας! Αφού ο πολύς Πολάκης, νιώθοντας κάτι ανάμεσα σε λόρδο των Σφακίων και πρίγκιπα των Χανίων, ανέφερε προσφάτως ότι η κυβέρνηση θέλει αν τον δικάσει … ως κοινό θνητό!

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τον νέο Ποινικό κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν παραδώσει την εξουσία, το αδίκημα της παράνομης ηχογράφησης μετατράπηκε από κακούργημα σε …πλημμέλημα. Οπότε, ακόμη κι αν κριθεί ένοχος ο Πολάκης, θα πέσει στα μαλακά… Έργο Τσίπρα κι αυτό!

Να πούμε και κάτι τελευταίο: Στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι ο ρεβανσισμός της κυβέρνησης έχει υιοθετηθεί και από τον πρόεδρο της Βουλής. Ουδέν ψευδέστερον. Ο Πρόεδρος της Βουλής άνοιξε τα συρτάρια κι έβγαλε από μέσα όσες υποθέσεις κρατούσε «παγωμένες» ο προκάτοχός του. Πολύ περισσότερο αφού η υπόθεση Πολάκη παρέρχεται μέσα στον Αύγουστο.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019
Επόμενο άρθροΣεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.