ΟΠΕΚΑ: Προχωράει η εκκαθάριση αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος παιδιού

Σε σχέση με ερωτήματα που τίθενται για τη μη καταβολή της τελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού σε ορισμένους γονείς, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοινώνει ότι αυτό οφείλεται στον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών.

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος αφορά μία μικρή κατηγορία δικαιούχων (κάτω από το 5%), για τους οποίους ο τρόπος υποβολής της αίτησης απαιτεί πρόσθετους ελέγχους από τους υπαλλήλους.
Ο έλεγχος αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο την περίοδο αυτή και αποσκοπεί στην εκκαθάριση των καταλόγων από τυχόν μη δικαιούχους.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η εκκαθάριση αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της και οι δικαιούχοι που αντιστοιχούν στους σχετικούς ελέγχους πληρώθηκαν κανονικά.
Κατά το υπόλοιπο μέρος, η εκκαθάριση συνεχίζεται και ο ΟΠΕΚΑ διαβεβαιώνει ότι οι δικαιούχοι θα πληρωθούν στην επόμενη τακτική καταβολή του Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΔΥΠΑ: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τις τελευταίες 1.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία με 100% επιδότηση
Επόμενο άρθροΜε βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί και αύριο η κακοκαιρία ILINA