Η ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας για τα ροδάκινα, τις ζημιές από την κακοκαιρία και την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας εκφράζει τη συμπαράστασή της, σε όλους τους αγρότες που επλήγησαν τις τελευταίες μέρες, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου της Ημαθίας.

Ελπίζουμε ότι θα εκτιμηθούν άμεσα, οι πραγματικές ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες, από τους αρμόδιους γεωπόνους-εκτιμητές και έγκαιρα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες μιας πραγματικής αποζημίωσης, μέσω ΕΛΓΑ καθώς τυχόν καθυστερήσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικό μαρασμό, όχι μόνο όσους χτυπήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα , αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, οι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν και πολλά από την αντιαγροτική και ανύπαρκτη κυβερνητική παρουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο όμως εξακολουθούμε να τους ανεχόμαστε στην κυβέρνηση, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να παρακαλάμε έστω και για τα αυτονόητα.

Και το λέμε αυτό, καθώς περισσεύουν τα παραδείγματα της κυβερνητικής αδιαφορίας και της ανικανότητας αυτών που έχουν την ευθύνη για την αγροτική πολιτική. Ειδικά στο θέμα του ροδάκινου, όπου μετά από τις πολύ “εύστοχες” και “καρποφόρες” συμφωνίες που έκαναν, χάνονται καθημερινά ολοένα και περισσότερες αγορές και οι τιμές του βιομηχανικού ροδάκινου έφθασαν να κυμαίνονται στα 0,15-0,20 ευρώ/κιλό.

Απορούμε μάλιστα που βρίσκουν το θράσος οι κυρίες και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για ένα προϊόν, που το οδηγούν στην καταστροφή αλλά και να μας προσκαλούν να παραβρεθούμε σε αυτές, όπως χωρίς ντροπή έκαναν πρόσφατα και με τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου (τους διοργανωτές του οποίου συγχαίρουμε).

Η ανερμάτιστη, ανεύθυνη και καταστροφική αγροτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι πλέον ανεκτή από κανέναν αγρότη, ειδικά από τους νέους αγρότες, που επιμένουν να ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα, παρά τις αντιξοότητες. Το βλέπουμε καθημερινά, όπως το Σάββατο στη Βέροια, όπου ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μπόρεσε να σταθεί μόνο χάρη στην παρουσία της αστυνομίας και του κλοιού προστασίας που δημιουργήθηκε γύρω του, θα το βλέπουμε συνεχώς και με τον ίδιο τρόπο, όπου εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα επιμένουν να εμφανίζονται δημοσίως, χωρίς να ντρέπονται.

Για την ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας
Ευαγγελόπουλος Σταύρος
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Ενημέρωση για τα κουνούπια – βίντεο -φωτό
Επόμενο άρθροΓαλλία-Εκλογές: Συντριπτική πλειοψηφία, αλλά όχι σαρωτική νίκη για τον Μακρόν