Ομιλίες βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα – νομοσχέδια

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ  για το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

 

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι προχωρημένη η ώρα, αλλά το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, σε ότι αφορά το αύριο και το μέλλον. Υπάρχει, όμως, ξέρετε, αυτή η πρεμούρα για κάποιες περιοχές είτε είναι στην «Natura»είτε είναι με τη Συνθήκη Ραμσάρ. Πρέπει να τις σεβαστούμε, διότι μετά τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα γι’ αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο. Πρέπει πάνω από όλα να σεβαστούμε το φυσικό κάλλος.

Να θυμίσω ότι σε ό,τι αφορά τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πάρα πολλές αιτήσεις -πάνω από 3.000- που είναι έκνομες, διότι αυτό που καταγγέλλει, κύριε Υπουργέ,ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς εδώ και χρόνια για τα φωτοβολταϊκά είναι ότι δεν προσκομίστηκετίτλος κυριότητας. Αυτό όφειλε να το κάνει η ΡΑΕ. Άρα υπάρχουν έκνομες ενέργειες, σε ό,τι αφορά τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά.

Επίσης, κάποιου τύπου επενδύσεις, όπως αυτή με τον χρυσό στη Χαλκιδική, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, το έχουμε εξηγήσει ως Ελληνική Λύση διότι απλά η εταιρεία η συγκεκριμένη που εξαγοράστηκε από την προηγούμενη την TVX με τη μέθοδο της ταχείας πήξης θα προξενήσει ζημιά στο περιβάλλον με την πολύ μικρή περιεκτικότητα. Είναι θέματα για το περιβάλλον που τα ψηφίσατε. Έπρεπε, όμως, γενικότερα να διαμαρτυρόμαστε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή για τον Κόλπο Αλί Αγά που μολύνει τη Μεσόγειο θάλασσα σαράντα χιλιόμετρα από τη Σμύρνη αλλά και για το θέμα του Ακούγιου απέναντι από την Κύπρο με τα πυρηνικά της Τουρκίας.Υπάρχουν και άλλα πάρα πολλά σημεία.

Ως Ελληνική Λύση για το θέμα στη Θράκη σάς λέμε το εξής και υπερθεματίζουμε: Καταργείστε και κλείστε επιτέλους το προξενείο στην Κομοτηνή. Δεν προσφέρει τίποτα. Είναι αυτό που θα κάνει την προπαγάνδα, όπως με τον Τούρκο πρόξενο πριν από λίγο καιρό εκεί, κάτι που είχε καταγγείλει και το ΠΑΣΟΚ για κάποιες πιέσεις. Όλη η προπαγάνδα και η προβοκάτσια γίνεται από το Προξενείο της Κομοτηνής. Και επειδή συμπληρωματικά μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 σε άλλες τρεις συμφωνίες -1926, 1930 και 1933- βάλαμε αυτό το προξενείο έναντι της Σμύρνης, να πω ότι στη Σμύρνη πλέον δεν υπάρχουν Έλληνες. Πρέπει να κλείσει επιτέλους το προξενείο στη Σμύρνη. Δεν γίνεται να έχουμε και μουφτή και ψευτομουφτή. Μπορούμε να έχουμε δύο αρχιεπισκόπους συνάμα; Δεν γίνεται έτσι. Δεν το καταλαβαίνετε; Πρέπει να κλείσει αυτό το προξενείο με τους ψευτομουφτήδες που είναι συνεχής προβοκάτσια απέναντι στη Θράκη και ό,τι αυτό συνεπάγεται καιμετά το συζητάμε ως Ελληνική Λύση. Από εκεί ξεκινήστε:Καταργήστε το Προξενείο στη Σμύρνη. Δεν ωφελεί σε κάτι.

Δείτε το βιβλίο τουΜαλκίδη. Κανονικά προξενείο έναντι αυτού που έχουν οι Τούρκοι στη Ρόδο έπρεπε να το κάνουμε στην Ίμβρο και όχι στην Ανδριανούπολη. Ενπάση περιπτώσει, όμως, είναι μεγάλο ζήτημα αυτό. Καταργήστε τώρα το προξενείο στην Κομοτηνή για τη βρώμικη προπαγάνδα που κάνει με τους ψευτομουφτήδες και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες μουσουλμάνους, αναδείξτε την ιστορία των Πομάκων, τα ήθη, τα  έθιμα και τη γλώσσα τους από την εποχή του Καραχότζα και μετά συζητάμε οτιδήποτε ως Ελληνική Λύση γι’ αυτό που γίνεται στη Θράκη. Υπάρχουν κινήματα περίεργα, επικίνδυνα, κάποιοισύλλογοι που αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και το προξενείο το οποίο για άλλο λόγο έπρεπε να είναι εκεί, χώρια από την τράπεζα Ziraat. Να θυμίσω ότι αυτή η τράπεζα είναι όπως είχαμε εδώ την Αγροτική την οποία τη διαλύσαμε. Ένα κράτος που θέλει να επενδύσει στον πρωτογενή τομέα διέλυσε την Αγροτική Τράπεζα. Αντίθετα οι Τούρκοι δίνουν χαμηλότοκα δάνεια -3%, 2%-εδώ και χρόνια με υποκαταστήματα της συγκεκριμένης τράπεζας σε Κομοτηνή, Αθήνα και Ρόδο –

δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο- και βάζει υποθήκη τα χωράφια. Αυτή η προπαγάνδα γίνεται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην Τουρκία. Καταργείστετώρα το προξενείο στην Κομοτηνή, να κλείσει και της Σμύρνης και να συζητήσουμε οτιδήτοτε.

Πάμε στο σύντομο χρόνο που έχω τώρα σε άλλα περίεργα νομοθετήματα, κύριοι, όπως αυτό το άρθρο για τις λαϊκές αγορές, το άρθρο 131. Υπάρχουν μέσα η παράγραφος 1 του άρθρου 66, η παράγραφος 2, η παράγραφος 4, η παράγραφος 6 και  η παράγραφος 11.

Ξέρετε τι κάνετε εκεί;Τιμωρείτε τους παραγωγούς, τιμωρείτε τους επαγγελματίες, όταν ο φορέας διαχείρισης της λαϊκής δεν λειτουργεί ορθά και μετακαλείτε την ευθύνη στους μικρούς παραγωγούς που θέλουν να βιοποριστούν.

Στην παράγραφο 2, που έρχεται σε αντίθεση με άλλες διατάξεις του νόμου που απαιτεί για να διατηρηθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας, το μόνο που ζητάτε -χωρίς να έχουν τροποποιηθεί και να έχουν διαφοροποιηθεί άλλες διατάξεις-είναι να πληρώνουν το ημερήσιο τέλος προσέλευσης. Αυτό και μόνο, τίποτε άλλο.

Στην παράγραφο 4, τη νομοθέτηση, κύριοι,την κάνετε με κριτήρια Αθηνών. Στην Αθήνα είναι διαφορετική η κατάσταση με τις λαϊκές. Μπορεί οι τέσσερις λαϊκές να απαρτίζουν μια λαϊκή, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην επαρχία η κάθε λαϊκή είναι και μία διαφορετική ενότητα. Άρα,μπορεί να γίνει αμοιβαία αλλαγή θέσεων μεταξύ των μικροπωλητών.

Προσέξτε τώρα τι κάνετε. Στο άρθρο 14 του ν. 4849/2021 πάτε σε αντίφαση με το άρθρο 14, γιατί; Εκεί προέβλεπε ότι μόνο η Περιφέρεια θα μπορεί να είναι στις λαϊκές, ενώ τώρα ξαφνικά ως διά μαγείας βάζετε μέσα και τονΔήμο.  Βάζετε, δηλαδή και τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης.

Στην παράγραφο 6 λέτε ότι η τιμωρία των πολιτών, επαγγελματιών και παραγωγών, εξαιτίας της αβελτηρίας της διοίκησης μετακυλίεται πάλι σε αυτούς. Δηλαδή, αυτοί θα πληρώσουν τα σπασμένα, οι απλοί μεροκαματιάριδες.

Και πάμε τώρα στην παράγραφο 11.Την είδατε, κύριοι;Την είδε κανείς τι λέει με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης,που αν το λαμβάνει κάποιος και δουλεύει έξι μέρες στη λαϊκή αγορά δεν μπορεί να ανανεώσει την άδεια του; Από πότε η δραστηριοποίηση στη λαϊκή αγορά δίνει τόσο μεγάλο, τόσο υψηλό εισόδημα;Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης χωρίς να το προσδιορίσει χρονικά, δηλαδή αν κάποιος το έπαιρνε, σταμάτησε να το παίρνει, μπορεί να βγάλει άδεια. Κάποιος,όμως, που το λαμβάνει, δεν μπορεί να πάρει άδεια στη λαϊκή, αν δραστηριοποιείται έξι μέρες στη λαϊκή. Αυτή είναι η παράγραφος 11 που θέλετε να φέρετε.Πρέπει να ενημερωθούν οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών τούτη την ώρα -που είναι και προχωρημένη- και μας ακούνε.Διότι εκεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης προσδιορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή τους κατάσταση. Πώς το βάζετε, λοιπόν, αυτό στην παράγραφο 11 που θέλετε να φέρετε;

Τις λαϊκές αγορές πρέπει να την ενισχύσουμε. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός των λαϊκών αγορών, να προστατεύσουμε το μη στεγασμένο εμπόριο. Έτσι ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1930, την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Έρχεται τώρα ο κ. Γεωργιάδης στο νομό -που με επίκαιρη τότε μας έλεγε ότι δεν είναι νόμος, αλλά τελικά ήταν- και φέρνει κάποιες τροποποιήσεις στις παραγράφους 1, 2, 4, 6 και 11 που τα αλλάζετε όλα. Υπέρ ποιων; Υπέρ των φορέων διαχείρισης.

Σας μεταφέρω την αγωνία εθνοφυλάκων από τη Λήμνο.Παρόλο που ο νόμος τους έδινε το δικαίωμα μετά τα 60 με μία υπεύθυνη δήλωση να παραμείνουν στην Εθνοφυλακή, γιατί έχουν τη σωματική και ψυχική υγεία και μπορούν να ανταποκριθούν, ο εκεί αντισυνταγματάρχης πετάει απέξω τριάντα δύο άτομα που έχουν υπερπεράσει το 60ο έτος, ενώ οι άνθρωποι είναι υγιείς στις επάλξεις, στην σκοποβολή, στις πορείες.  Θέλει να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου, ενώ μέχρι τώρα τι γινόταν;Αν υπερβαίνει κάποιος το 60ο έτος της ηλικίας του και εάν έχει τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα,μπορεί με υπεύθυνη δήλωση να παραμείνει στην Εθνοφυλακή.

Δίνουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι στηρίξτε την εθνοφυλακή.Στηρίξτε τους Έλληνες πατριώτες που θέλουν να προσφέρουν τα μάλα, που έχουν και ψυχικό και σωματικάσθένος. Ο εκεί Διοικητής να ανεχθεί –με την καλή έννοια- αυτούς τους ανθρώπους, διότι οι καιροί είναι πονηροί. Πρέπει με μίαυπεύθυνη δήλωση να τους έχουμε στην Εθνοφυλακή, γιατί τους χρειαζόμαστε.

Κύριε Πρόεδρε, πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για το περιβάλλον.Για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, κύριε Υπουργέ, να θυμίσω ότι ο κ.Μανιάτης και  ο κ. Αδαμίδης είχαν προειδοποιήσει για το καρτέλ των παροχών από τον Απρίλιο του 2020, που χωρίς την έγκριση της ΡΑΕ μπήκε η ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ. Έχουν αποστείλει επιστολή στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021 στον κ.Χατζηδάκη. Ο κ.Χατζηδάκης την πέταξε αυτή την επιστολή του κ.Μανιάτη και του κ.Αδαμίδη στον κάλαθο των αχρήστων.Τον είχαν προειδοποιήσει οι άνθρωποι στο τι έρχεται στο θέμα καρτέλ των παροχών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σας ευχαριστώ.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Δικαστική Αστυνομία-Δικαιοσύνη, ένα θέμα πολύ σοβαρό. Για μία ακόμη φορά πρέπει να μιλήσουμε διεξοδικά για τη «Θέμιδα» και απέναντι στις αδικίες προς τον ελληνικό λαό.

Πριν πάμε σ’ αυτό, όσον αφορά το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ως Ελληνική Λύση σας είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες για ένα θέμα που η έκθεση της Ευρώπης, η έκθεση GRECO μιλάει για τη διαφθορά στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τις υποκλοπές. Είναι δυνατόν να μην παρακολουθούνται τα τηλέφωνα λόγω know-how;

Και ρωτάω το εξής: Θα μας πει η Νέα Δημοκρατία και ο Υπουργός για την τροπολογία που ψήφισαν στις 31 Μαρτίου 2022 με την οποία απαλλάσσουν την ΑΑΔΕ από την ευθύνη να λέει στον πολίτη αν παρακολουθείται ή όχι; Είναι η υπόθεση του Θανάση Κουκάκη. Δεν ξέρετε εσείς ποιος κρύβεται πίσω από τις υποκλοπές του Θανάση Κουκάκη;

Ως Ελληνική Λύση σας είχαμε πει για τα συμφέροντα ενός Ισραηλινού, του Στάινμετςαπό την εταιρεία FeNi και UNICO στην αγοραπωλησία της ΛΑΡΚΟ. Δεν έχουμε κάτι με το Ισραήλ. Και στο Ισραήλ επικηρυγμένος είναι ο Στάινμετς. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος παραδειγματισμού και θαυμασμού σε πάρα πολλά σημεία.

Πίσω από τις υποκλοπές, λοιπόν, των τηλεφώνων με αυτά τα περίεργα ματιασμένα, μολυσμένα λογισμικά κρύβεται ο Ταλ Ντίλιαν. Δεν τον ξέρετε; Δεν τον έχετε ακούσει; Δεν έχετε ακούσει γι’ αυτόν που έχει την εταιρεία Cytrox με το λογισμικό που έχει βάλει και στη χώρα μας; Και πού είναι η έδρα του; Στα Σκόπια, παρακαλώ, εκεί που είναι και η έδρα FeNi του Στάινμετς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Η Ελληνική Λύση τα μελετά, τα ερευνά και θα σας τα λέει. Ο Ταλ Ντίλιαν είναι πίσω από το λογισμικό της Cytroxπου εδρεύει στα Σκόπια.

Και επειδή εδώ υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο κ. Καστανίδης, που έκανε αυτή την πρόταση και, όπως είπε και ο εισηγητής μας κ. Χήτας, συμφωνούμε, αλλά εμείς τα λέγαμε, θα ήθελα να θυμίσω για την ιστορία ότι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία το 1981 ήθελε να απαλλαγεί από την τότε ΕΥΠ και έβαλε τον Γεώργιο Πολίτη,τον Αντιστράτηγο και φίλο του τότε αείμνηστου ΑντιστράτηγουΒουλευτή και Υπουργού Αντώνιου Δροσογιάννη.

Εκτός από τον Γεώργιο Πολίτη έβαλε και τον Βασίλη Τσάγρα. Γιατί το έκανε αυτό ο Ανδρέας Παπανδρέου; Για να φύγει από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και να μην ελέγχεται. Ξεχάσαμε την ιστορία της ΕΥΠ; Καιφυσικά πρέεπι να έρθει ο διοικητής της ΕΥΠ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Εδώ έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Έχουν γίνει αυτή τη στιγμή αστοχίες από πλευράς της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Γιατί το έκανε τότε αυτό, λοιπόν, ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν η ιστορία της ΕΥΠ, της ΚΥΠ κλπ από το 1949 ελεγχόταν από τη CIA; Ακόμα και οι υπάλληλοι της ΚΥΠ τότε απευθείας χρηματοδοτούνταν από τους Αμερικανούς. Είναι παλιά η αμαρτία παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Δεν το ξέρετε; Το γνωρίζετε. Είχαμε προειδοποιήσει. Τι να λέμε τώρα; Για τις αστοχίες εδώ; Λαθροεισβολείς. Περνούσε το καράβι απ΄ τη Τζιά, ξεφόρτωνε 196. Εδώ υπήρχε χειροδικία εναντίον συμβούλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και έμεινε ανεξιχνίαστο 17 μήνες. Η υπόθεση Καραϊβάζ που είναι; Κλεμμένες μοτοσυκλέτες βρέθηκαν στον κτίριο της ΕΥΠ και η ΕΥΠ δεν ήξερε τίποτα. Δεν θέλω να επικεντρωθώ στο πρόσωπο του διοικητή Κοντολέων και όλα αυτά που ακούστηκαν τότε με τις φωτογραφικές διατάξεις.

Να πάμε στη δικαστική αστυνομία.Σας τα είπε αναλυτικά ο ομοϊδεάτης μου, κ. Χήτας. Όλα με ανθρώπινους πόρους γίνονται. Τα δικαστήρια των Σερρών έχουν μεγάλο πρόβλημα στατικότητας. Η πατρίδα του Πλυζωγόπουλου -από το Μελένικο- και του Τερτσέτη. Υπάρχουν αδέκαστοι δικαστές σήμερα; Ευτυχώς και  υπάρχουν. Η πρότασητης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριε Υπουργέ μου, στο GRECO τι λέει; Εδώ ήμασταν που το συζητούσαμε και θα το επαναλάβω. Ως Ελληνική Λύση το επιβεβαιώσατε για τις Σχολές Δικαστών τότε, για το περιβόητο κείμενο επιμόρφωσης. Τι λέει η έκθεση GRECO; Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από ποιους αποφασίζονται; Από το Υπουργείο Συμβούλιο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης): Είναι συνταγματικό θέμα. το ξέρετε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Μπράβο. Πρέπει να πάμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος. Σωστό. Αυτό λέει η έκθεση GRECO.

Φωνάζουμε για τον συνήγορο του διαβόλου της δικαιοσύνης. Ποιος είναι; Το συνταγματικό δικαστήριο. Αυτός είναι ο συνήγορος του διαβόλου. Φωνάζει η Ελληνική Λύση για συνταγματικό δικαστήριο; Ούτε αυτό μπορεί να γίνει. Χωρίς συνταγματικό δικαστήριο μπορούμε να υπερασπίσουμε τα ιδεώδη και τα δίκαια του ελληνικού λαού; Δεν γίνεται;

Σε ό,τι αφορά τώρα τη δικαστική αστυνομία, σίγουρα μπορεί να εγγυηθεί μια πιο εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων. Η έκθεση GRECO τι λέει; Και για διαφθορά μιλάει στα οικονομικά εγκλήματα, σε εμπορικές υποθέσεις αλλά και τις δικογραφίες οι οποίες συσσωρεύονται. Με αποτέλεσμα να έχουμε και απώλεια δημόσιων εσόδων επ’ αυτού. Αυτό είναι μια αλήθεια.

Οι νομικοί ξέρετε ότι τρία είναι τα συστατικά της δικαιοσύνης: ανδρεία, αρετή και σωφροσύνη. Αλλά όχι μόνο να ξέρουμε την πολιτική δικονομία. Πρέπει σε ένα ευρύ φάσμα να γνωρίζουμε το δίκαιο. Γενικότερα. Γιατί μετά το δίκαιο θα είναι το του κρείττονος συμφέρον. Διαχρονικό θα είναιτο ρητό. Υπάρχει δικαστική, εκτελεστική, νομοθετική εξουσία. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του ο ελληνικός λαός. Την έχει χάσει. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή; Δεν λέμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αδέκαστοι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί εκπρόσωποι της Θέμιδας ως δικαστικοί. Αλλά σίγουρα η δικαστική αστυνομία θα βοηθήσει.

Αυτή η πρεμούρα τώρα με κάτι συνταξιούχους πρέπει να σταματήσει, κύριε Υπουργέ. Πρέπει να βάλετε τους εν ενεργεία. Έτσι θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας επιστημονικής φύσεως για να έρθουν τα παιδιά μας πίσω.Βάζουμε αυτούς τους τίτλους τώρα τους περιβόητους τους αγγλοσαξωνικούς: Brain Drain και τα fullbrainκαι γενικότερα το administrationστην Ελλάδα. Αλλά πού; Δεν γίνεται έτσι με συνταξιούχους.Έχουμε νέους επιστήμονες, έχουμε φυτώρια, έχουμε ικανά παιδιά με ταλέντο και γνώσεις. Πρέπει να επιμεληθούν επί του θέματος.

Κλείνω μιλώντας για τις φυλακές. Δεν είναι της δικής σας αρμοδιότητας.Ένα κομμάτι του παζλ στη δικαιοσύνη είναι τα σωφρονιστικά καταστήματα.Μόνο σωφρονισμός δεν υπάρχει εκεί. Παράδειγμα οι φυλακές της Νιγρίτας.Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ούτε κριτήριο εντοπιότητας μπήκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.Θα έπρεπε να έχουν 600 κρατούμενους κι έχουν 750. Η εξωτερική φρουρά έπρεπε να έχει 96 άτομα και δεν έχει ούτε 65. Έτσι λειτουργία δεν γίνεται. Θα πρέπει τα Υπουργεία να συντονιστούν, να υπάρχει μια συνέργεια, μία συνισταμένη να τα βελτιώσουμε όλα αυτά.Δεν μπορούμε σήμερα να μιλούμε για δικαιοσύνη, για πτωχευτικό κώδικα και να υπάρχει κείμενο επιμόρφωσης -κύριεΚαστανίδη, είστε νομικός- από τη Σχολή Δικαστών στους εκκολαπτόμενους δικαστές «τώρα που θα βγείτε να στηρίξετε τις τράπεζες και να βγάλετε ενδεχόμενο δόλο στα υποκείμενα», δηλαδή τους δανειολήπτες.

Εδώ δεν έχει σημασία αν το είπε η Ελληνική Λύση, κύριοι. Εδώ βιάζεται η Δημοκρατία.Εδώ έπρεπε να πάρετε θέση. Κανένα κόμμα δεν πήρε θέση να το καταδικάσει. Όχι να παρέμβει. Είναι σωστό αυτό που λέει ο κ. Τσιάρας. Δεν θα παρέμβει.Θα το καταδικάσει.Θα το καταδικάσει απέναντι στα λαϊκά στρώματα, απέναντι στον νέο πτωχευτικό κώδικα.Δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ο κόσμος απέναντι στην απονομή δικαιοσύνης; Ο Τσάμπερλεν τι έλεγε κάποτε;Τι είναι δικαιοσύνη;Η δίκαιη κατανομή της αδικίας. Γιατί το κρύβουμε, δηλαδή. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα της οργάνωσης και της δικαστικής αστυνομίας προκειμένου να είναι αρωγός για να βοηθήσει τους εισαγγελείς και τους δικαστές.

Αλλά πρέπει να επιλυθούν πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως επισημάναμε και  μέσω του κ. Χήτα, σε ό,τι αφορά οργανογράμματα ψηφιοποίηση,στέγαση των κτιρίων προκειμένου στο ανάλογο περιβάλλον να μπορέσει ο εκπρόσωπος και όχι ο αντιπρόσωπος -έχει τη σημασία του- της Θέμιδος να λειτουργήσει μαζί με τη δικαστική αστυνομία.

Έχετε δημιουργήσει την αστυνομία της μάσκας, την αστυνομία του τσιγάρου, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τώρα τη δικαστική αστυνομία. Είναι καλό. Με τι προσόντα όμως και πώς θα λειτουργήσει για να υπάρχει όλο το παζλ για να μπορέσουν όλα αυτά τα κομμάτια να συνδεθούνγια να έρθει ένα απτό, ομαλό, λειτουργικό αποτέλεσμα.

Πάνω απ’ όλα αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων.Το διαχρονικό ρητό του Αγάθωνα «τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι ότι ανθρώπων άρχει, ότι κατά νόμους άρχει και ότι ουκ αεί άρχει» πρέπει να είναι μέσα μας. Γιατί δικαστική αστυνομία, δικαστής,Θέμιδα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο πρέπει να δούμε και τον απλό πολίτη που δυστυχώς έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στο πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροΟΑΣΘ: Μηδενική η αξία του ΟΑΣΘ, μηδενική η αξιοπρέπεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συνεχίζει το πάρτι, ως προστάτης των πρώην μετόχων εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροLINK Τηλεδιάσκεψης για τη σημερινή συνεδρίαση