Ομιλία του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα στην ολομέλεια της βουλής για την «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Αλυσιτελής η όλη νομοπαρασκευαστική διαδικασία για μία ακόμη φορά σε ένα νομοσχέδιο πάρα πολύ βασικό για τον πυλώνα της δημοκρατίας, αλλά δυστυχώς ένα νομοσχέδιο αλά καρτ, το οποίο δεν επιλύει πραγματικά προβλήματα, διότι η κοινωνία το παρακολουθεί μουδιασμένη.

Ξέρετε, έχει γίνει βίωμα και αυτό που θα περάσουμε ως μήνυμα στις επόμενες γενεές, θα θεωρήσουμε ότι κάθε παρακολούθηση είτε και μιας προφορικής συνομιλίας ή μέσω ενός τηλεφώνου θα είναι νόμιμη ή νομότυπη ή θα είναι ηθική. Αυτό πρέπει να δούμε.

Εμείς, ως Ελληνική Λύση, γιατί είπαμε κατά τα πρότυπα της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, διότι πρέπει να υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες για την εδαφική ακεραιότητα και την προστασία της κοινωνίας από κινδύνους που θα μπορούσαν να την μεταλλάξουν και να την αλλοιώσουν; Ορθά. Η Μοσάντ, λοιπόν, δεν έχει καμμία σχέση με τον εκάστοτε Πρωθυπουργό. Μάλιστα, επιλεκτικά η Μοσάντ αποφασίζει για ποια θέματα θα ενημερώσει τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, διότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να έχει κομματικό υποχείριο και να εργαλειοποιεί αυτό που λέγεται «μυστικές υπηρεσίες».

Μάλιστα, η Μοσάντ, αν δείτε, διότι είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, το Ισραήλ είναι ένα κράτος-πρότυπο, γι’ αυτό που λέμε οργάνωση, διοίκηση, «administration» -όπως πολύ ωραία το λένε οι Άγγλοι- και πατριωτικό κράτος, το οποίο έχει ορθοποδήσει στο «στόμα του λύκου». Διότι, αν δείτε κατά την περίοδο της πανδημίας, η Μοσάντ, τι έκανε; Ενώ δεν υπήρχαν μάσκες στα νοσοκομεία, κατάφερε σε εύλογο χρονικό διάστημα να εξοπλίσει όλα τα νοσοκομεία του Ισραήλ με μάσκες και μάλιστα να δώσει στην κυβέρνηση σχέδια για το πώς θα κατασκευάσουν και μάσκες. Αυτή είναι μια μυστική υπηρεσία στις υπηρεσίες του κράτους και του έθνους. Αυτή είναι μια μυστική υπηρεσία με ένα μοντέλο, η οποία δεν εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα ενός κομματάρχη Πρωθυπουργού, για τους πολιτικούς του αντιπάλους που θέλει να τους παρακολουθήσει για να καταστρώσει ένα actionplan, ένα σχέδιο. Λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα, πραγματικά, του κράτους-έθνους.

Ψάχνω σήμερα εδώ να βρω το επίπεδο, αυτό το λίβελο, που δεν υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, που είδαμε μια Βουλή και έναν Ναό της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει γίνει μετόχι της Πλειοψηφούσας παράταξης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να βάζει κόφτη, όπως είναι αυτά τα μηχανήματα Knowhow που βάζουν κόφτη όταν υπάρχουν περίεργες λέξεις, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, τον Κυριάκο τον Βελόπουλου και στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί μπήκανε ερωτήματα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, καίρια ερωτήματα, ζωτικής σημασίας, που θα έπρεπε να απαντήσουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, αλλά την «έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια» και έτσι δεν σέβονται την ψήφο και τη λαϊκή ετυμηγορία χιλιάδων συμπολιτών, που έχουν ψηφίσει κόμματα. Διότι, κύριοι, πρέπει να συνειδητοποιήσετε σε αυτό που λέγεται ελληνικό Κοινοβούλιο, σε αυτό που λέγεται «Ναός της Δημοκρατίας», υπάρχουν έξι κοινοβουλευτικά κόμματα στη «βεντάλια» και όχι ένα, δύο, τρία ή τέσσερα.

Αυτό δεν είναι το ιδεατό, δεν είναι το μήνυμα που περνάμε απέναντι σε έναν πλουραλισμό απόψεων, σε αυτό που λέμε «δημοκρατικό ιδεώδες», σε αυτό που λέμε «θεμέλια» για να προστατέψουμε πραγματικά το δημοκρατικό πολίτευμα. Διότι αυτό όταν κινδυνεύει, η μυστική υπηρεσία είναι αυτή που πρέπει να το θωρακίσει και να το προστατεύσει, προκειμένου να μην διαβρωθεί και να μην αλλοιωθεί αυτό το κοινωνικό αίσθημα, που εκφράζεται μέσω ενός δημοκρατικού ελεύθερου πολιτεύματος σε σκέψη, σε ελευθερία λόγου και άποψης.

Έχετε δει, μια και είστε πολλοί νομικοί, διότι αυτό σήμερα το νομοσχέδιο περί του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους υψίστης εθνικής ασφάλειας και πώς θα το κρίνει και ποιος θα το κρίνει, έχει αποφανθεί η Ένωση Ποινικολόγων Ελλάδας, έχω δει, έχω διαβάσει, διαβάζω συνέχεια το πόρισμά της. Το έχετε δει, κύριοι, τι λέει; Λέει ότι τα μεταδιδόμενα δεν θα παρέχονται στους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό στα χέρια τους οι ποινικολόγοι, οι επαΐοντες του νόμου, για να αποδείξουν και την αθωότητα ενός κατηγορουμένου. Δηλαδή, αυτό το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα το έχουν στα χέρια τους οι Έλληνες ποινικολόγοι; Δεν τα λένε άλλοι επιστήμονες. Επιστήμονες του είδους τα λένε, της νομικής και δη ποινικολόγοι. Αυτούς τους αγνοούμε σε μία διαβούλευση ολίγων ημερών και ένα timing, το οποίο δεν είναι καθόλου ορθό, με όλα αυτά που συνέβησαν και με μία εξεταστική επιτροπή «κολοβή» κατά το δοκούν, που εκλήθησαν μόνο οι μάρτυρες, που πρότεινε η Πλειοψηφούσα παράταξη; «Πριν μύθον δικάσεις, αμφοίν μύθο ακούσεις» λέει το ρητό. Δεν αποκρυσταλλώσαμε άποψη.

Μια και αναφέρθηκε ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, για το τι συμβαίνει στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, να πούμε πού ήταν η ΕΥΠ για όλα αυτά τα ευρήματα της Αμφίπολης, απ’ όπου κατάγομαι, από τον Νομό Σερρών; Τι έχουν γίνει όλα αυτά; Και παρά τη μήνυση που κάναμε τότε ως πολίτες με την «Ένωση Αμφιπολιτών προς το αρμόδιο Υπουργείο, διότι ο νόμος ορίζει ότι έπρεπε να υπάρχει λίστα, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτά.

Ακούστε. Δεν έχω τον χρόνο. Αν κάνουμε ένα φλας μπακ στην ιστορία, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αντιγράφουν τους προκατόχους τους και έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιγράφει την προηγούμενή του κοινοβουλευτική περίοδο.

Για ποιες υποκλοπές μιλάμε; Θρασύβουλος Τόμπρας, 1981 – 1984 παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα. Γιώργος Πολίτης και Κώστας Τσίμας οι πρώτοι διοικητές της ΕΥΠ που έγινε το 1949. Τα ξεχάσαμε. Χρήστος Μαυρίκης επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Διότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε το 1994. Τι έγινε το 1994, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη; Δεν είχε γίνει εξεταστική επιτροπή τότε; Έγινε. Πού πήγε; Στο αρχείο. Όπως και το 2008 επί Κώστα Καραμανλή, όταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, που δεν είναι σήμερα εδώ, μαζί με Γιώργο Βουλγαράκη και τον Αναστάσιο Παπαληγούρα είχαν αποκαλύψει, παρακαλώ, τις υποκλοπές τις τηλεφωνικές. Τα ξεχάσαμε αυτά; Δεν έχετε μερίδιο ευθύνης; Απλά τι κάνουμε τώρα; Εκσυγχρονίζουμε και εναρμονιζόμαστε στο νέο περιβάλλον που έλεγε ο Πρωθυπουργός, γιατί τότε δεν είχαμε το διαδίκτυο. Σώπα!

Θα μας πει ο κ. Μητσοτάκης τι ζητούσε ο κ. Χάρης Πάτσης με τη Ροζίτα Χατζάρη στο Κοσσυφοπέδιο στις 4 Οκτωβρίου του 2020 με την εταιρεία «GPI»; Η ΕΥΠ τι κάνει;

Πού είναι η δολοφονία του Καραϊβάζ; Πού είναι η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια; Δημοσιογράφοι που χτυπήθηκαν, διότι ξέρανε πολλά.

Να σας θυμίσω και ένα άλλο όνομα; Διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, κύριοι συνάδελφοι. Κώστας Τσαλικίδης. Σας θυμίζει κάτι; Είναι αυτός που βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου του 2005, διότι γνώριζε το παράνομο λογισμικό της «VODAFONE» στις υποκλοπές Καραμανλή και αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Είναι ίδια ιστορία. Διότι, κύριοι, πρέπει να πείτε κατάματα στον ελληνικό λαό: «Μιλάτε; Σας ακούμε.» Διαχρονικό το σλόγκαν. Αυτό δείχνει η ιστορία με το Θεοφάνη Τόμπρα. Τι ήταν ο Τόμπρας; Ήταν συνταγματάρχης των Διαβιβάσεων και του Χρήστου Μαυρίκη.

Η Ιστορία διδάσκει και το ξέρετε, κύριε Πρόεδρε. Να τη μελετάτε και να το πείτε κατάματα στον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό λέμε ότι είναι αλυσιτελής η όλη διαδικασία. Είναι ντροπή να κόβετε Προέδρους, όπως από την Ελληνική Λύση, γιατί δεν σας συμφέρει να ακούγονται εδώ και να υπάρχουν ερωταπαντήσεις. Δεν είναι η Βουλή μόνο του Πρωθυπουργού, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των άλλων δύο κομμάτων.

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντάς από Λέσβο: Πολλές οι χρηματοδοτικές δυνατότητες για όποιον ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα
Επόμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!