Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Trojan Footprint

Η πολυεθνική άσκηση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων «Trojan Footprint – 22» διεξήχθη από 2 έως 13 Μαΐου, με την συμμετοχή αξιωματικών και υπαξιωματικών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) και δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων από την Αλβανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ιταλία στην περιοχή της Αττικής και της Βοιωτίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατά την διάρκεια της άσκησης συγκροτήθηκε και ασκήθηκε υπό ελληνική διοίκηση μία χερσαία τακτική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, η οποία ανέλαβε, σχεδίασε και εκτέλεσε αποστολές αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας σε συνθήκες που προσομοιάζουν στις πραγματικές.

Παράλληλα, άσκησε τη διοίκηση και τον έλεγχο σε ομάδες ειδικών επιχειρήσεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που ασκούνταν στην χώρα τους στο πλαίσιο της άσκησης.

Στην «Trojan Footprint – 22» συμμετείχε, επίσης, προσωπικό και ιπτάμενα μέσα της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήταν η εξάσκηση των μονάδων στην αντιμετώπιση πολυποίκιλων απειλών, η συνεργασία με συμβατικές δυνάμεις και η βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε διασυμμαχικό επίπεδο, για την επαύξηση της ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης των συμμετεχόντων.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και διεξήχθη παράλληλα σε 15 χώρες, με την συμμετοχή συνολικά περίπου 3.300 αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών από 30 κράτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒουλευτές ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: «Να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου στις παιδικές χαρές της Χώρας»
Επόμενο άρθροΝ. Παπαθανάσης: Με την κατάργηση της ρήτρας θα υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος της τάξεως από 60-80%