Ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του ιστού PSIM της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας Belharra «Νέαρχος» από τη Naval Group

Η συναρμολόγηση του PSIM (The Panoramic Sensors and Intelligence Module) της δεύτερης φρεγάτας Belharra «Νέαρχος» του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου από τη Naval Group στις εγκαταστάσεις της στο Λοριάν της Γαλλίας. 

image 1236502911Η συναρμολόγηση συνιστά μια απαιτητική επιχείρηση υψηλής τεχνικής και ακρίβειας.  Στο PSIM ενσωματώνονται ευαίσθητοι αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας. Το ολοκληρωμένο πλέον PSiM θα μεταφερθεί σύντομα από το χώρο συναρμολόγησης στο χώρο δοκιμών.

Μεταξύ άλλων, το PSIM περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων και αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, όπως τα συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων, τα συστήματα πλοήγησης, τις κεραίες επικοινωνίας UHF αλλά και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Σε αυτό ενσωματώνονται τα Sea Fire Radars, τέσσερα νέας γενιάς σταθερά πάνελ AESA, πολλαπλών λειτουργιών και εξ ολοκλήρου ψηφιακών καθώς και το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης, που λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου όπλων, αισθητήρων αλλά και συστημάτων επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝ. Δένδιας : “Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον αποτελεί προτεραιότητα”
Επόμενο άρθροΑλέξης Χαρίτσης: “Η κοινωνική δυσαρέσκεια να μετασχηματιστεί σε πολιτικό ρεύμα ανυπακοής στη Δεξιά”