Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Την εισήγησή του, με θέμα «Τροποποίησις Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων», έκανε σήμερα ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, κατά τη δεύτερη ημέρα της έκτακτης σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Ο εισηγητής, αφού αναφέρθηκε στη νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση του εν λόγω Κανονισμού, προέβη στις κατ’ άρθρον παρατηρήσεις του.

Ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίον έλαβαν τον λόγο πολλοί αρχιερείς και ψηφίσθηκε κατ’ άρθρον και στο σύνολό του ο Κανονισμός. Επίσης, η ΙΣΙ ενέκρινε και το «Σχέδιον Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας», κατόπιν εισηγήσεως του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗ διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση Novartis, συζητήθηκε στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ.
Επόμενο άρθροΤο παράδειγμα της Σλοβακίας. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί 13.000 λιγότερα ανταλλακτικά από ένα συμβατικό