Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ

Ολοκληρώνοντας σήμερα την επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβη στην ναυτική βάση του ATLIT όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, τις δυνατότητες και τον ρόλο του Ισραηλινού Ναυτικού και των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του (Flotilla 13, Sea Air Land – SEALs) ως προς τη διασφάλιση των θαλασσίων οδών επικοινωνίας και την προστασία θαλασσίων ζωνών και κρίσιμων υποδομών.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Οχυρό του Atlit, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης του εντυπωσιακού κάστρου του 13ου αιώνα που βρίσκεται εντός των ορίων της ναυτικής βάσης.

Τελευταίος σταθμός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν η αεροπορική βάση του PALMACHIM, όπου επισκέφθηκε την ISRAELI MISSILE DEFENSE ORGANIZATION και την 200th SQUADRON και  ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση, την ολοκλήρωση και τα επίπεδα της ισραηλινής Αεράμυνας, για τα χαρακτηριστικά των συστημάτων IRON DOME, DAVID’s SLING και ARROW 3, καθώς και για την αποστολή και τις δυνατότητες της Μοίρας των UAV HERON της Ισραηλινής Αεροπορίας, με τα οποία ήδη επιχειρεί και η χώρα μας. Επίσης επισκέφθηκε μία πυροβολαρχία του IRON DOME και ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξής της, την λειτουργία και την υποστήριξή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΡωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν λέει ότι η χώρα “δεν θα περιχαρακωθεί στον εαυτό της” όπως έκανε η ΕΣΣΔ και η οικονομία της θα παραμείνει ανοιχτή
Επόμενο άρθροΤουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2023