Ολοκλήρωσε τις τακτικές εργασίες της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Ολοκλήρωσε τις τακτικές εργασίες της για τον μήνα Δεκέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε, η ΔΙΣ αποφάσισε κατά την παρούσα χρονική περίοδο τη θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα ΜΜΕ να εκφράζει μόνον ο εκπρόσωπος Τύπου αυτής, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος. «Προς τούτο θα αποστείλει σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις».

Επιπρόσθετα, ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και της από 3ης Νοεμβρίου 2021 απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προσκλήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρία της ΔΙΣ και ανακοινώθηκε επίσημα στους μέχρι πρότινος επισκόπους Νεοχωρίου Παύλο και Θαυμακού Ιάκωβο ότι ανυψώθησαν σε τιτουλάριους μητροπολίτες και οι οποίοι το αποδέχθηκαν.

Εξάλλου, κατά το διάλειμμα της σημερινής συνεδρίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής στήλης προς τιμήν των πατέρων και αδελφών της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες του έθνους. Ο Μακαριώτατος, στην προσφώνησή του προς τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, μητροπολίτη Θαυμακού Ιάκωβο, αναφέρθηκε στην προσφορά της Μονής προς την Εκκλησία, την πατρίδα και την ιστορία, ενώ τόνισε ότι η Μονή έχει βοηθήσει κατά καιρούς τον τόπο μας παντοιοτρόπως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Γενικό lockdown για ανεμβολίαστους αποφάσισαν ομοσπονδία και κρατίδια
Επόμενο άρθροΓκ. Μαγιορκίνης: Η παραλλαγή Όμικρον αν και διεισδυτική δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση από τη Δέλτα