Αν κάποιος προσπαθήσει να βρει τι εποικοδομητικό έχει αφήσει στην κοινωνία η Όλγα Κεφαλογιάννη, με την πολύχρονη παρουσία της στην πολιτική, θα κοπιάσει πολύ. Μετά από προσπάθεια θα βρει μια συνταγή για φανουρόπιτα. Και κάποιες εμφανίσεις, ως υπουργός Τουρισμού, με πρώτη θέα το ντεκολτέ της, όπου λέγεται ότι δημιούργησε μεγάλη ζήτηση για Ελλάδα στην Ιαπωνία. Αυτά.
Αρκούν για να ανέβει στους υψηλούς ορόφους της πολιτικής; Αρκούν για να την αποκαλεί η «Αυγή» … νέα Θάτσερ κι η «Δημοκρατία» να την έχει πρωτοσέλιδο ως …ελπίδα ανατροπής του Μητσοτάκη; Προφανώς κι ως ηγέτιδα της Λαϊκής Δεξιάς, του Παυλόπουλου, του Καμμένου και των άλλων παιδιών που συντάσσονται παντοιοτρόπως με τη γνωστή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον; Τις απαντήσεις τις δίνει μόνο η ζωή.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξανέστη το περασμένο καλοκαίρι επειδή η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη. Τα δημοκρατικά της αισθήματα δεν το επέτρεπαν αυτό, έστω κι αν η παρακολούθηση ήταν νόμιμη και με εισαγγελική εντολή. Έτσι, άφησε στην άκρη τα περιοδικά μόδας κι ομορφιάς και σχεδόν πεπεισμένη ότι ο Μητσοτάκης αφήνει απροστάτευτους τους θεσμούς, κάλεσε τον Καραμανλή στην Κρήτη για να εκφράσουν μαζί τις ανησυχίες τους. Ομού φυσικά με την έναρξη της επανάστασης που θ’ αποκαθήλωνε τον μουσαφίρη Μητσοτάκη και θα δημιουργούσε την ελπίδα και το όραμα της νέας Κεντροδεξιάς. Πάντα, φυσικά, χωρίς Μητσοτάκη. Ο Καραμανλής – που τόσοι και τόσοι άνθρωποι εμπιστεύθηκαν και τελικά τους απογοήτευσε ως κυβερνήτης- ουσιαστικά συνέδραμε σε μια επιχείρηση εσωστρέφειας στη ΝΔ, ανησυχώντας κι εκείνος για τους θεσμούς που πλήττει -ποιος άλλος;- ο Μητσοτάκης.
Από την Κρήτη λοιπόν, επιχειρήθηκε να ξεκινήσει ο νέος ανένδοτος για να προφυλαχθεί η δημοκρατία. Κι ήταν ήσσονος σημασίας, προφανώς, το γεγονός ότι συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μάλλον αποτελούσε σύμπτωση.
Όμως, πριν ακόμη προλάβει η επανάσταση ν’ αντιλαλήσει το πρόσω ολοταχώς, κοινώς full ahead, στον Ψηλορείτη και σ’ όλη την Ελλάδα ,διετάχθη το… πάμε πρίμα.
Αιτία ότι το διαδίκτυο ξεσπάθωσε και γράφηκαν ατάκες επιθεώρησης, αλλά και το γεγονός ότι η …επανάσταση απέκτησε την επικοινωνιακή στήριξη του… ΣΥΡΙΖΑ και των προσκείμενων σ’ αυτόν ΜΜΕ. Μαζί βεβαίως με τους κορυφαίους της πολιτικής διανόησης, Ευάγγελο Αντώναρο και Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Τότε λοιπόν, ξεκίνησε να παίζεται και το σενάριο πτώσης Μητσοτάκη εκ των έσω. Ο Καραμανλής όμως, τα γύρισε, οι δικοί του άρχισαν να λένε εδώ κι εκεί ότι δεν έχει πρόθεση να ρίξει τον Μητσοτάκη κι ότι είπε τα αυτονόητα που παρερμηνεύτηκαν.
Αδειάστηκε κι η Όλγα κι άρχισε να προβάλλεται ως … νέος πρωθυπουργός ο Νίκος Δένδιας, στη θέση του Μητσοτάκη που … έπεφτε από στιγμή σε στιγμή.
Η φημολογία ατέρμονη. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στον δημόσιο τομέα και σε εταιρείες που μετέχει το δημόσιο στο μετοχολόγιό τους, προεξοφλούσαν ότι είναι θέμα χρόνου, ημερών, ίσως και ωρών η πτώση Μητσοτάκη. Ανέφεραν μάλιστα ως …πρωθυπουργούς πότε τον Δένδια και πότε την Όλγα. Μέχρι και ονόματα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη …νέα τρικομματική κυβέρνηση που θα προέκυπτε μετά τις εκλογές.
Μα η Όλγα δεν επαναπαύθηκε. Την ώρα που οι λίστες των παρακολουθήσεων αποδείχτηκαν λίστες … μαϊμού, αφού δεν αποδεικνύονται όπως ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκείνη θεώρησε ότι η…. παρακολούθησή της είναι γεγονός ανατριχιαστικό!
Αυτό ήταν. Έγινε πάλι πρωτοσέλιδο αντίστασης και προπομπός πτώσης του Μητσοτάκη. Κορυφαίος αρθρογράφος της «Αυγής» έγραψε για την… ιδέα –εντός της ΝΔ πάντα- «να αποκτήσει η Ν.Δ. την πρώτη γυναίκα πρόεδρό της και η χώρα την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό. Την Ελληνίδα Θάτσερ. Χωρίς όμως τη μικροαστική καταγωγή της Θάτσερ, αλλά προερχόμενη από ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια».
Ακολούθησε η «Δημοκρατία» με τον πρωτοσέλιδο που ανέφερε… «Μόνο η Όλγα έχει κότσια;».
Πρωθυπουργός Όλγα, λοιπόν. Της «Δημοκρατίας» και της «Αυγής»!
Την ώρα μάλιστα που όλο και περισσότεροι πολίτες δικαιώνουν τον Μητσοτάκη που αρνήθηκε να την κάνει υπουργό δυο υπουργείων, όπως εκείνη απαιτούσε μετά τις εκλογές του 2019. Θεωρούσε προφανώς ότι ως γόνος μιας τεράστιας οικογένειας, επιχειρηματικά και πολιτικά, ο πρωθυπουργός θα υποκύψει στις θελήσεις της. Μα δεν…
Πάντως, αυτό, να την αποθεώνουν οι δυο συγκεκριμένες εφημερίδες, μάλλον αποδυναμώνει την… πρωθυπουργία της. Ας το σκεφτεί.