Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της καρδιαγγειακής απεικόνισης σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα

Ολες οι νεότερες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Διεθνούς συνεδρίου καρδιαγγειακής απεικόνισης με τίτλο “Athens Medical Group Cardiovascular Imaging Congress “,που διοργάνωσε από 31 Μαρτίου έως 1η Απριλίου ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Πάνω από 700 επιστήμονες, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, από περισσότερες από 40 χώρες, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρία.
Πρόεδροι του συνεδρίου ήταν οι καρδιολόγοι Δρ. Στέφανος Καραγιάννης Διευθυντής τμήματος Καρδιαγγειακής Απεικόνισης-Ηχοκαρδιολογίας Ιατρικό Αθηνών, ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος από το Εργαστήριο Ηχοκαρδιολογίας, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Luigi Badano από το πανεπιστήμιο Bicocca του Μιλάνο και ο καρδιολόγος Manni Vannan Διευθυντής του Structural and Valvular Center of Excellence, Marcus, Heart Valve Center, Piedmont Herat Insitute, Atlanta GA, USA.

 

Οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο εστίασαν φέτος στις βαλβιδοπάθειες και τις τελευταίες εξελίξεις της απεικόνισης και την χρησιμότητά τους στην θεραπευτική προσέγγιση. Όλες οι απεικονιστικές τεχνικές (υπέρηχος καρδιάς, αξονική και μαγνητική καρδιάς) συμπεριελήφθηκαν στο επιστημονικό πρόγραμμα και οι εφαρμογές τους αναπτύχθηκαν από ειδικούς του τομέα αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας με αντικείμενο τις βαλβιδοπάθειες, με εκτενή αναφορά στις νέες διακαθετηριακές θεραπείες στην αορτική, μιτροειδή και τριγλώχινα βαλβίδα. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του άκρως εκπαιδευτικού χαρακτήρα του συνεδρίου, σε επιπλέον τρεις ξεχωριστές αίθουσες έγιναν σεμινάρια πρακτικής άσκησης (workshops) σε σταθμούς εργασίας υπερήχων, μαγνητικής καρδιάς και τεχνητής νοημοσύνης.

Η καρδιαγγειακή απεικόνιση έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει η κύρια μέθοδος για τη σωστή διάγνωση και διαχείριση των ασθενών. Η ηχοκαρδιογραφία συνοδευόμενη από τις άλλες δύο μεθόδους, την αξονική τομογραφία καρδιάς και τη μαγνητική τομογραφία καρδιάς, είναι απαραίτητα εργαλεία στην καθημερινή πρακτική των γιατρών.

Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει στο μέλλον, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ζέρδιλας, γενικός διευθυντής του ομίλου. Σημείωσε ότι μέσα από τέτοιου είδους “θεσμούς” δίδεται η ευκαιρία της μάθησης, της εκπαίδευσης, αλλά κυρίως, της διάχυσης της γνώσης, ώστε ο ασθενής να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών αφενός μέσω της Ευρωπαϊκής πιστοποίησης αριστείας των εργαστηρίων υπερήχων καρδιάς (European Laboratory Accreditation) που έλαβε με υπεύθυνους τον κ. Καραγιάννη για το Ιατρικό Αθηνών και τον κ. Παπαδόπουλο για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και αφετέρου μέσω της υποστήριξης τέτοιας εμβέλειας επιστημονικών δράσεων, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχών που διατηρεί για τους ασθενείς του και την άριστη συνεργασία με το ιατρικό του προσωπικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δεν θα επεκτείνει τον φράχτη και δεν θα υλοποιήσει το έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας στην Αγ. Παρασκευή: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία