Οι ρυθμίσεις… απορύθμισαν τους οφειλέτες – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σχεδόν το 15% με 20% των φορολογούμενων, σύμφωνα με εκτιμήσεις φοροτεχνικών, που καλούνται να πληρώσουν φόρους ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε 12 μηνιαίες δόσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να έχουν μηνιαίο ραντεβού με την εφορία.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Την ίδια στιγμή χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις. Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής περίπου 76.000 οφειλέτες έχουν ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε έως 120 δόσεις. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσοι απ’ όσους εντάξουν τις οφειλές τους σε ρύθμιση θα μπορέσουν να την κρατήσουν μέχρι την τελευταία δόση.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα φορολογικά θέματα τονίζουν ότι πολλοί λίγοι ολοκληρώνουν την αποπληρωμή των οφειλών τους, τονίζοντας ότι οι πολλές ρυθμίσεις… έχουν απορυθμίσει τους οφειλέτες.

Προηγούμενο άρθρο«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας» – Μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΒουλγαρία: Εκκένωση χωριού εξαιτίας της υπερχείλισης φραγμάτων
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ